Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşimde kaan aydos'un hastası 23 temmuzda rapor sonucunu göndermişsiniz kaan hoca ne kadar zamanda cevap verdi acabaMerhaba Kaan Aydos
24 Temmuz’da randevumuz vardı ve o gün cevap verdi.eşimde kaan aydos'un hastası 23 temmuzda rapor sonucunu göndermişsiniz kaan hoca ne kadar zamanda cevap verdi acaba
DNA hasariniz 8,22 düşmüşMerhaba arkadaşlar anlayanlar yorumlayabilir mi rica etsem?Hiçbirşey anlamadım da ben....
DNA hasarı 8,22 olmuşMerhaba arkadaşlar anlayanlar yorumlayabilir mi rica etsem?Hiçbirşey anlamadım da ben....
DNA hasarı 8,22 olmuş
Eşiniz hangi ilaçları kullandı acabaÇok teşekkür ederim Pınar Hanım.Sağ olun![]()
IMPRYL,TEATRIO VE KLOMEN(2 ayda %90 hasardan 8.22 ye düşmüş)Eşiniz hangi ilaçları kullandı acaba
Merhaba saglikla kucaginiza alin insallah.Benimde tüp bebekle geçirdiğim bir sagliksiz gebeliğin olmustu ve kurtaj olmak zorunda kalmıştım.Sonrasinda hasar testini arastirdik ve yuzde 33 hasar cikti esim 2.5 ay ılac kullandi tekrar hasar testi verdiğimiz hafta hamile oldugumu ögrendim sevinemedim inanin korkumdan.Hasar 26 ya düşmüş ama oyle anlamlı düsmemis.Hasar yüzünden düsük yapicam diye korkuyorum 26 hasarla dogum yapabilir miyim.Sizin hasar kaca dusmustu hamile kaldiginizdaCANIM DR.UN YAZMASI GEREKMIyor.bıze dr. yazmıstı gercı ama ozel labaratuarlara gıdersen kendınde yaptrabılırsın.bız teoman cem kadıoglunun hastasydık.nısantası ve bakırkoyde tumlabda 100 tl ye yaptırıyorduk dna hasar testını.esımde varıkosel artı dna hasarı vardı spermde.%42 idi hasar.sonra amelıyat oldu zaten varıkosel spermın kalıtesını ve dna sını bozar dedı.amelıyattan 7 ay sonra hasar % 29 a dusmustu.bırde fsh yukseltıcı ve dna onarıcı nolvadex dıye bır hap verdı.klomenın aynısı hap.zaten kaan aydosun sıtesınıde ıyıce okursanız(ben yalayıp yutmustum sıteyı ve dna hasaryla ılgılı herseyı)ordada dıyor dna hasarı fsh tedavısıyle duzelebılır dıye bırde folık asıt ve evıtamını tedavısı de spermdekı dna hasarını onarır yazıyordu bılemıyorum ne kadar dogru.tabı bızım fsh ta dusuktu.sınıra yakındı .neyse nolvadex evicap omega 3 ve proxeed kullandı 3 ay ve geldı melegım.aslında dna hasarına cok takılmayın.cunku % 60 ve 89 dna hasar oranlaryla normal yoldan hamıle kalan arkadaslarda var.bızde boyle bır topık acmıstık.eskı sayfalara bakarsanız bulursunuz.Rabbim yardımcınız olsun.
%50den %20ye nasıl düştü hiçbirşey yapmadan mı?Arkadaşlar eşimde de Dna hasarı vardı ilk yaptırdığımız merkezde yüzde 50 çıkmıştı 3 ay sonraki merkezde % 20 çıktı ve Dr. Eşime şunları söylemiş.
Sperm DNA hasarı anlamlı derecede düşmüş. Yani spermlerinizin çocuk olmasına mani olacak derecde oksidatif strese bağlı herhangi bir bozukluğunun kalmadığı görülüyor. Sperm değerleriniz de yeterli. Zaten sperm sayısı, morfolojisi ya da hareketinde olacak düşmelerden dolayı kaygılanmayın. Sperm DNA içeriği sağlıklı olduğu için, bunların önemi olmaz. Bundan sonra isterseniz doğal yolla çocuk olmasını bekleyebilirsiniz. Tüp bebek için de sperm yönünden bir sorun yok. Ben 6 ay doğal yolla olması için beklemenizi öneririm.
Bundan sonrası için koruyucu amaçlı antioksidan olarak İmpryl tabletten günde 1 tane, Teatriodan da günde 1 tane, 6 ay süreyle kullanmanızı öneriyorum. 6 ay sonra bunu da kesersiniz.
Beslenmenize de dikkat edin.
Sperm yönünden başka bir önerim olmayacak. Tahlil de gerekmez.
Saygılarımla.
Dna hasar testinden önce normal sperm testinde sorun çıkıyor muydu? Sperm testi sorunsuz olmasına rağmen mi dna da hasar çıktı?Merhaba saglikla kucaginiza alin insallah.Benimde tüp bebekle geçirdiğim bir sagliksiz gebeliğin olmustu ve kurtaj olmak zorunda kalmıştım.Sonrasinda hasar testini arastirdik ve yuzde 33 hasar cikti esim 2.5 ay ılac kullandi tekrar hasar testi verdiğimiz hafta hamile oldugumu ögrendim sevinemedim inanin korkumdan.Hasar 26 ya düşmüş ama oyle anlamlı düsmemis.Hasar yüzünden düsük yapicam diye korkuyorum 26 hasarla dogum yapabilir miyim.Sizin hasar kaca dusmustu hamile kaldiginizda
Daha önceki sperm testleri hareket morfoloji hepsi çok kötüydü.Son hasar testinden önceki sperm testi hepsi düzelmistiDna hasar testinden önce normal sperm testinde sorun çıkıyor muydu? Sperm testi sorunsuz olmasına rağmen mi dna da hasar çıktı?