tüp bebeğe başlarken ikimizdede sorun yoktu sebepsiz infertiltie dendi. embriyolar 3. gunden snra gelişimlerini bozdular 1 tane 5. gune giden embriyo transfer edildi o da tutmadı. doktorda embriyonun bu bozulmasını sperm dna hasarına bağladı, yani bi baktırın dedi kesin vardır demiyorum ama 3. gunden snra embrıyoda bozulma varsa yumurtyala ilgili değildir dedi. ilk 3 gun çok iyi geliştiler bu da yumurtanın sağlıklı oldgunu gösteryior dedi. şimdi dna hasarı olblr diye kaan hocayla başlamak istedik. ztn 1.5 yıldr da hiç gebe kalamamıştı ne kimyasal gebelık ne düşük vs hiç olmadı. döllenme olmuyordu yani. yada oluyorsa da tutunmadan adetle atılıyordu. bnm kızdıgım noktada aynı senın dediğin gibi, tüp bebege başlarken özellikle sebepsiz infertilteyse kadını okdr inceledınız sorun yok dediniz , neden erkek için sadece spermıyogramla yetiniyorsunuz. bir sürü fiziksel ruhsal ve maddi zorluktan snra tüp bebek negatif gelince şundanda olblr diyorlar. önceden bilip okusaydım spermınde spermıyogram dısında daha detyalı incelendiğini kendim gider yaptırırdım. ama biz ne bilelim hız sayı morfolojı düzgundu doğal yolla bile olur dediler, ama dna hasarı varsa döllenme olmuyormus şimdide onu öğrendık. gercekten ayıp yanı tüp bebege baslarken gel arkadas gel 1 tane sperm yeter diye tedaviye cagırıyorlar , snra yok morfolojınız iyi değildi yok dnanız iyi değildi diyip başarısılıgı buna bağlıyorlar. ozmn baştan tedavi olun sperm kalıtesı vs artsın dna hasarı varsa azalsın öyle başlayalım diyin. ticaret olmus dıyorlar ya doğru gercekten. tüp bebekte mucize yaratmıyor sonucta, ama bu ihmaller bizler için oldu bittiye gelemiyor, bir sürü umut hayal yok oluyor gönlümüz bedenimiz yoruluyor. o yuzden bu sefer daha fazla arastrcagm , ne yöntem var neye baktrmak lazım hepsini derleyip ona göre tüp bebege başalayacgım. malesef ki doktorlar her vaka üstünde uzun uzun düşünmüyor , planlamıyor. kısmetımızde varsa olacaktı belkı zmnı değildi ama oturdgmz yerden bekleyerek de olmaz. arastracagız ugrasacagz tedavı olacagz snra duamızı edip Rabbimden isteyecegız.