Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet canm aynen öyle:KK43: ilk laparoskopi yapıldı hiç bişey çıkmadı. Birde siz çok şanslısınız turkiye saglık konusunda iyi. Burda inceleme yapıldan hala tekrar deniliyor. Ve rahmime film bile yapılmadı sadece tuplere bakıldı acıkmı kapalımı. Bu topiklerde okuya okuya histeroskopiyi ögrendim randavu aldım onskiznfe ön görüşme var. Yani kendim normal devlet hastanesi gibi ni yerden randavu aldım en son gittiğim doktora söyledim. Ben histerokopi yaptırmak istiyorum. Cevabı şu idi yuzde doksan dokuz bişeyin çıkmaz. Üç negatifim var düşünün yani. O yuzden cem beyle dördüncüsünü deniycez inş. Ama bu sperm dnası da yaptırmak iyi fikir. İnş hepimizin bebişleri gelirler ☺️☺️
Evet canım Türkiye'de bu konuda işler daha hızlı ve daha iyi ilerliyor... inşallah rabbim bu seferki tedavinde nasip eder canım. Ne olur ne olmaz diye tedbir amaçlı dna hasar testinide yaptırın bazen spermler normal görünse bile içine bakınca aslında iyi olmadığı anlaşılıyor. Benim eşimin değerleri gibi çok iyi bütün değerleri ama hasar var ve embiryolar o yüzden kalitesiz oluyor. Bizde üç tüp bebek tedavisi olduk ama hiç gebelik olmadı ya kışa ya da seneye yaza 4. Tüp bebek tedavisi düşünüyoruz. Hakkımızda hayırlı neyse o olsun

bizde Sonbahar yada kışa düşünüyoruz. İnş bebişlerimize kavuşuruz. Peki bunun tedavisi varmı dna hasarının. Birde hepsimi hasarlı bi tane sperm yeterli diyorlar. Kusura bakma bu konuya çok uzağım. O testin sonucu hemen çıkıyor mu. Kesin bizimde yaptırmamız gerekli olduğunu düşünüyorum bi sorun olmasa üç negatif olmazdı. Ay çok zor ya Yaşayan bilir düşün düşün kafayı yedim neden nasıl niye puff . Ben eşimde problem diye düşünorum eşim bende olduğunu. Testeler tahliller.. Etrafın lafı zor

Sabir tasi Sabir tasi canim sizin embiriyolariniz çok iyi biz iki defa yaptikta bi tane kaliteli embriyo elde edemedik.bizimde ya dollenme olmuyor yada kalitesiz oluyorlar.bence sizin hasar yok.sen histereskopi yaptir. rahim kalınlığı tutunmada önemli onu iyi ayarlayin.bana gore rahimle ilgisi var cnim

teş yorumun için. CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM . Rahim kalınlığı iyi. Sanırım rahim içi sıkıntılı;( histeroskopi olcam hayırlısı inş orda küçük bi sorun çıkar ve hallolur kafayı yiycem artık. Canm biliyormusun ben kaliteye artık inanmıyorum. Bi tanıdık yıllar önce tüp bebekle hamile kalmış ve şansı çok düşük demişler kalitesiz embriyo. Ve ikiz kızları var on ik yaşında. Bizede çok yüksek dediler oldmadı. İlk doktorum demişti ben tatile çıkıyorum geldiğimde sen hamile olacaksın. İkincisi sağlıklı çok güzel embriyo kesin dedi ve kimyasal. Ve şansızlık dedi. Üçüncü denememde adet oldum doktor inanmadı olmaz dedi ben yine ultraşal test yapcam dedi. Olamaz dedi kendi kendine biz hiç bişey demeden ben iyi doktorum demeye başladı. Yemin ediyorum abartmıyorum. Şok. Ve rahim filmi bile yapılmadı ya. Soruyoruz spermde mi problem olabilir yuzde doksandokuz yok. Bende historaokopi olacam hayır yuzde doksandokuz bişey çıkmaz. Ve adam ünlü kendi çalışmaları var ingiltere de eğitim veriyo. En son kendi çalışmasını uyguladı bende:) viyagra ve büyüme hormonı felan filan. Eltim dediki en iyi doktorda olmadıysa sözün bittiği yer okadar ağladım ki. Çok zoruma gitti. Oes etmedim etmiyorum işte dördüncüsünde Rabbim nasip eder inş. Canım feda gelecek bebeğim için. Bi gelsin dünyanın en mutlu insanları olacaz. Bendem çok iyi anne olur Allahım o yüzden azracım kalisiz diye üzülüp canını boşa skma. Bizim çocuklarımız çok sanslı olacak bizler süper güçlü anneler olacaz. Herkes çocuğunun kıymeti bir kere biliyorsa biz on kat daha fazla bilerek sevecez onları. ❤️

KIzlar mrb. Biz de Haziran'da tüp bebek yaptıracaktık. Ankara'da. Eşimin sperm sayısı düşük bende bşy çıkmadı. Ama benim kafama takılan şu. Biz 1 yıl önce DNA hasar testi yaptırmıştık. %23 hasar çıkmıştı. Sınırda normal diyordu sonuç kısmında. Ama Kaan Aydos a göre %15 ve altı olmalıymış. Şimdi Kaan aydostan aldığım randevu Temmuz'un sonu. Geçen yıl aldığım randevuyu iptal etmiştim hasar az diye. Çok pişmanım.
Ne yapsam ki. Bir de son 1 yıl içinde artmış olabilir mi hasar ?

KIzlar mrb. Biz de Haziran'da tüp bebek yaptıracaktık. Ankara'da. Eşimin sperm sayısı düşük bende bşy çıkmadı. Ama benim kafama takılan şu. Biz 1 yıl önce DNA hasar testi yaptırmıştık. %23 hasar çıkmıştı. Sınırda normal diyordu sonuç kısmında. Ama Kaan Aydos a göre %15 ve altı olmalıymış. Şimdi Kaan aydostan aldığım randevu Temmuz'un sonu. Geçen yıl aldığım randevuyu iptal etmiştim hasar az diye. Çok pişmanım.
Ne yapsam ki. Bir de son 1 yıl içinde artmış olabilir mi hasar ?
artmış da olabilir azalmışta olabilir. biz tüp bebek negatifi alanlar olarak ilk önce sperm değerlerinin iyileştirilmesine ikna olduk. sizde deneme yapmadan önce tekrar test yaptırın, hasar varsa tüp bebekte tutmuyor bosuna hayal kırıklıgı yaşamayın. beslenme düzenini değiştirin kaan hocanın önerilerine uyun en azından randevu gelene kdr. sekretirini arayıp ısrarcı olmak işe yarıyor. siz ankarada oturuyorsanız daha cabuk sıra gelir belki.

bizde Sonbahar yada kışa düşünüyoruz. İnş bebişlerimize kavuşuruz. Peki bunun tedavisi varmı dna hasarının. Birde hepsimi hasarlı bi tane sperm yeterli diyorlar. Kusura bakma bu konuya çok uzağım. O testin sonucu hemen çıkıyor mu. Kesin bizimde yaptırmamız gerekli olduğunu düşünüyorum bi sorun olmasa üç negatif olmazdı. Ay çok zor ya Yaşayan bilir düşün düşün kafayı yedim neden nasıl niye puff . Ben eşimde problem diye düşünorum eşim bende olduğunu. Testeler tahliller.. Etrafın lafı zor
Evet canım tedavisi var dna hasarının. DNA hasarı olup tedavi sonrası normal yolla gebe kalanlar çok. Sonuç 20 günü buluyor canım.. biz düzen labaratuvarina yaptırdık Ankara'da ki 20 gün sonra sonuç çıktı... Sözde bizde Türkiye'de en iyi Dr olarak anılan Dr gidip tedavi olduk adam dna hasarı ve geçmişteki embiryoların durumunu görmesine rağmen DNA hasarı önemli değil mikro çip var zaten en iyisini seçer dedi... Yani üçüncü tüp bebekten sonra bu işi daha detaylı araştırdık bizim Araştırmamız lazım ya drlara o kadar para verdik araştırma yapın diye hiç bir detaya inmediler... Daha sonra işte Kendi Araştırmalarımız sonunda anladık ki mikro çip en iyi spermi secse bile içi bozuk olunca spermin dışı pek önemli değil yanı... Şöyle düşün elma alıyorsun dışı çok taze ve sapa sağlam içini kesiyorsun bı bakıyorsun ki aslında iyi değil çürük kurtlu vs. İşte bizim seçilen sperlerde bunun gibi iyi seçtiklerini sanıyorlar. İkili ayrışma tekniğini okudum dün acaba bu hangi merkezlerde var onu araştırma yapacam. Hasarlı spermi ayıklayan asıl o teknikmis. Etraf lafına gelince duymadığım işitmedigim şey kalmadı bu yaşta daha tüp bebek tedavisi bile olmadan bana evlatlık alacak mısın diye soranlar mı istersin vs. Bunun gibi bir sürü şeyler

artmış da olabilir azalmışta olabilir. biz tüp bebek negatifi alanlar olarak ilk önce sperm değerlerinin iyileştirilmesine ikna olduk. sizde deneme yapmadan önce tekrar test yaptırın, hasar varsa tüp bebekte tutmuyor bosuna hayal kırıklıgı yaşamayın. beslenme düzenini değiştirin kaan hocanın önerilerine uyun en azından randevu gelene kdr. sekretirini arayıp ısrarcı olmak işe yarıyor. siz ankarada oturuyorsanız daha cabuk sıra gelir belki.
Kaan hocanın sekreterini arasam öne alır mı yani canım randevuyu

Kaan hocanın sekreterini arasam öne alır mı yani canım randevuyu
biraz sert dominant bir kadın ama ben eşim il dışına göreve gidecek biliyorum sizi de rahatsız ediyorum fln dedim ama öne alma fırsatımız olur mu dedim o da brz homurdandı ama 1 ay fln öne aldı. dene bence şansını :) en fazla azıcık söylenir öne alır yada almaz garntisi yok ama denemekten zarar gelmez. ama bir mazeretin olsun:)

Anladım canım çok sağolun valla insan ne yapacagını bilmiyor. Kesinlikle bu test bizede lazım. Ay valla çocuğumuz olsa onlara ne faydası olacak acaba. En yakınım çocukları var üçüncüsünü istedi ilk sene olmadı çocuğum olmuyo diye aglandı sızlandı bende millete daha erken diye geçiştiriyorum herneyse oldu üçüncüsüde bana tesselli veriyo güya dört sene olcak evleneli daha yeni evlisin ne tüp bebeği kendiliğinden olur üç denemem negatif bu arada. Sonra dediklerini unuttu ben çok istedim üçüncüyü oldu ama iki yılı buldu diyo. Gülermisin aglarmısın. Her gören merhaba demeden bebek var mı. İnsan kendini toparlıyo ama izin vermiyolar ki bi psikolojimiz düzelsin. Bıktım artık her sora olursa ilk sana söyliycem diyorum sormasınlar diye. Ama kime ne anlatıyorsun. Bu stresle olacağıda varsa olmuyo sabrım taştı ya kusura vakmayın yazdıkca yazıyom kimseyede anlatamıyorum. Eşim var dert ortagım onu üzmemek için zaten hep susmayı tercih ediyorum ne bu çektiğimiz

biraz sert dominant bir kadın ama ben eşim il dışına göreve gidecek biliyorum sizi de rahatsız ediyorum fln dedim ama öne alma fırsatımız olur mu dedim o da brz homurdandı ama 1 ay fln öne aldı. dene bence şansını :) en fazla azıcık söylenir öne alır yada almaz garntisi yok ama denemekten zarar gelmez. ama bir mazeretin olsun:)
Tamam canım yüzümü kızartıp arayım bari. Bu tüp tedavisini hep bu hasar kafama takıldığı için erteledim. 32 yaşındayım. Düşündükçe boğuluyırum.çok bunaldım. Normal yoldan hamile kalanlar Başka gezegenden gibi geliyor bana. Herkes hamile etrafımda herkes. Bir ben kaldım.

Anladım canım çok sağolun valla insan ne yapacagını bilmiyor. Kesinlikle bu test bizede lazım. Ay valla çocuğumuz olsa onlara ne faydası olacak acaba. En yakınım çocukları var üçüncüsünü istedi ilk sene olmadı çocuğum olmuyo diye aglandı sızlandı bende millete daha erken diye geçiştiriyorum herneyse oldu üçüncüsüde bana tesselli veriyo güya dört sene olcak evleneli daha yeni evlisin ne tüp bebeği kendiliğinden olur üç denemem negatif bu arada. Sonra dediklerini unuttu ben çok istedim üçüncüyü oldu ama iki yılı buldu diyo. Gülermisin aglarmısın. Her gören merhaba demeden bebek var mı. İnsan kendini toparlıyo ama izin vermiyolar ki bi psikolojimiz düzelsin. Bıktım artık her sora olursa ilk sana söyliycem diyorum sormasınlar diye. Ama kime ne anlatıyorsun. Bu stresle olacağıda varsa olmuyo sabrım taştı ya kusura vakmayın yazdıkca yazıyom kimseyede anlatamıyorum. Eşim var dert ortagım onu üzmemek için zaten hep susmayı tercih ediyorum ne bu çektiğimiz
Sorma canım ya insan kendi psikolojisini mi ayakta tutmaya Harcasın enerjisini yoksa milletle uğraşmaya mı

Tamam canım yüzümü kızartıp arayım bari. Bu tüp tedavisini hep bu hasar kafama takıldığı için erteledim. 32 yaşındayım. Düşündükçe boğuluyırum.çok bunaldım. Normal yoldan hamile kalanlar Başka gezegenden gibi geliyor bana. Herkes hamile etrafımda herkes. Bir ben kaldım.
sorma canım sankı onlar imkansızı başarıyor gibi geliyor banada. hamile kalmak okdr zor birşey ki bana göre. bize de nasip olur inşallah tez zmnda

Ya bir de tüp bebek yaptırtıp tutanların hiçbirinde DNA hasarı YÖK mü acaba gerçekten .yani biran önce yaptırmak istiyor bir yanım bilemiyorum of

sorma canım sankı onlar imkansızı başarıyor gibi geliyor banada. hamile kalmak okdr zor birşey ki bana göre. bize de nasip olur inşallah tez zmnda
Bir arkadaşım ne yumurtlama dönemi ne birşey hesaplamazdı zaten çocuk pek düşünmüyordu. Tek ilişkiyle hamile kaldı hatta adet tarihlerini bilmediği için bayağı geç öğrendi hamileliğini. Ne şans ne sperm ne yumurtaymış diyorum

Sabir tasi Sabir tasi canim çok iyi anlıyorum.inan zaten şu un yapmış doktorları hiç sevmemek gerekiyor.kendilerine oldukça öz güvenleri fazla olduğu icin mi bilmiyorum.doğru dürüst açıklama gereği yapmayı bile duymuyorlar.canim kesinlikle rahim kimi şart histereskopi keza öyle bk eğer tuplerinde sıkıntı varsa oda bebeğin tutunmasini engelliyor.etli meselesine gelince son günlerde beni en çok bu durum uzuyor.bu yüzden eşimle kac unsur tartışma içindeyiz.başka yere taşınmak istiyorum .benim bir tane olduğu halde bile konuşuyorlar.bide yurtdışında gerçekten sağlık çok geride kalmış .İNŞALLAH bu sefer hersey gönlünce olur

inş canım. Eltiler çok acımasız sanırım:) eşim çocuklara para veriyor. Benim çocuklarım kimsenin parasına kalmamış demiş. Kimse dediği amcası ya. Tabi bunu eşime söyleyemiyorum banada görümcem söyledi ama oda söyleyemiyo. Allah aşkına amca yada dayı para verince durumu iyi olmayanlara mı Veriyo. Çok kırılıyorum elimde değil çok üzülüyorum. Öyle duruma getirdikerki yaprak düşse aglıyor üzülüyorum. Kaçmak uzaklaşmak tek başıma ıssız bir adada kaybolmak istiyorum beni bu duruma getirenleri canı yürekten kutluyorum☹️ Bu arada bizde taşınıyoz çok şükürrr darısı sana canım. Allah bağışlasın bir evladın var çok şanslısın. İnş kardeşide gelir kısa zamanda.

Back
X