Sperm donasyonu ile hamile kalanlar

Yumurta ya da sperm donasyonunda aynı donerlerden meydana gelen çocukların ileride evlenme gibi bir durumu söz konusu olduğu için yani kardeşlerin birbiri ile evlenme olaylarının önüne geçmek için bu tür durumlar dinen uygun olmuyor.

Bene sperm olmasan oluşmaz dıye bılıyorum çünkü döllenme sperm ve yumurta ile olur

Hamılelıgı yaşamak ıstıyorsunuz bu Tabıkı sızın hakkınız esımde bunu yaşamak ıstıyor dıyorsunuz ama sızınde olmayabılırdı . Esınız taşıyıcı anne ısteseydı dusuncenız ne olurdu . Çok zor bır karar bence bu kadar hızlı karar vermeyın . Bence kımse gerçekten ıcten ıstemıyordur ya . 7-8 sene çocuğu olmayıp sonradan olan bır sürü ınsan var bence bır süre daha doğal gebelık ıcın bekleyin . Kımyasal gebelık hıc olmamış olsa yıne tamam . Ama olusmus

Mesela kadının uzerıne bırı getırılımce de gunah denmemıs falan denılmıs . Ona bakarsan bırını öldürmekte gunah ama ölduruyorlar bızde mı oldurelım başkaları yapıyor dıye . Ben asla esımden olmayan bır bebegı taşımak ıstemezdım

Kadının sorusuna doğru düzgün cevap veren olmamış. Full yargı&çok bilmişlik.
Çünkü cevap verılmesı zor bır soru . Kolay kolay yaptıran çıkamayacağı ıcın . Kimsede sızın gıbı cevap vermedi . Kötü bir cümle kullanmadı kımse . Sızınde soruya cevabınız yok mesela ama sözde bırılerıne yorum yaptınız . Bunları kavga etmek ıcın söylemedim . Gerek yok .

Lütfen iyi Biyere gidin bence bir defa doğal kimyasal bileolmuşşa olur bulurlar
Bakın hanımefendi baya bir kafa yordunuz araştırdınız çok teşekkür ederim. Olabilme ihtimalini varsaymak istiyorsunuz bizde yıllarca bunun için çabaladık umutlandık ama maalesef. Evet dediğim gibi hiç sperm yok. Eşim ilk 2020 yılında tesesini oldu asla olmaz hiç sperm yok Kıbrıs’a gidin denildi. Biz yılmadık doktor doktor gezdik. Fitoterapi sülük hacamat hormonal iğneler ve ilaçlar olacak şekilde neredeyse 4 yıl tedavi oldu eşim ama bir türlü çıkmadı sperm. sperme yakın hücre denildi senelerce aynı yerde takıldı artış olmadı sperm çıkmadı. Sonra bir daha tese oldu yine çıkmadı. Gitmediğimiz doktor kalmadı neredeyse Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa.. Bahçeciye gidin demişsiniz oraya da gittik tabiiki hemde bir kaç doktora. Doktor dışında hoca aktar hep gezdik durduk yani. sperm öncül hücresi dedikleri Elsi rosi dedikleri çok düşük ihtimal olan tedavi bile bizim alanımıza girmiyor. Farklı bir azospermi hastaları için. Geçte olsa anladık.. bizde sperm yok. Biz kabullendik. Benimde yumurtalık kistlerim var. Bu kistlerden dolayı da benzer etki görülebiliyor hcg testinde. Çok araştırdım bende tabiiki. Adet gecikmeleri yaşıyorum bu kistlerden bu da bir etken mesela hcg için. Doktorlara danıştım onlar bilmicekte ben mi bileceğim yani doğrusunu. Yani demem o ki biz senelerce maddi ve manevi çok yıprandık. Zor bi karar kesinlikle. Ama ben değil eşim karar verdi. Ben senelerce saygı duydum tedavi için çabaladım. Hakkımızda hayırlısı buymuş demekki. Ve içimiz çok rahat çünkü senelerde elimizden gelen herşeyin fazlasını yapmaya çalıştık ve yaptık. Aklımızda bir soru işareti kalmadığı için bu yola karar verdik.

Esınız ıstıyor madem Allah yüzünüze baksın ınsallah . Hersey gönlünüzce olsun . Allah kımsenın kucağını boş bırakmasın

Tabi ki sperm donasyonu yoktu ama olay o değil zaten, olay soy bağını değiştirmek, gizlemek. Soy bağını gizlersen; farkında bile olmadan, islamda haram olan evlilikler yapabilirsin ( kardeş vs), günah olan budur.
Zaten medeni kanunumuza göre de yasaktır soy bağını bozmak, onun sebebi de aynıdır yanlış evliliklerin önüne geçmek.

Konu ile ilgili bilgim yok ama sadece şunu söylemek isterim, yaptıracağınız yeri çook çoook iyi araştırın.
Çünkü, kimse gidip yumurta yada sperm bağışı yapmıyor aksine spermlerini satıyorlar bu yüzden de bir kişi çok fazla kere sperm verebiliyor bu da maalesef tek bir kişiden bir sürü biyolojik çocuk olmasına sebep oluyor ve bu aynı ülke içerisinde olunca da çok sakıncalı riskler oluşturabiliyor.

Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin

Arkadaşlar kadın size günah mı değil mi diye sormamış yaptıran var mı diye sormuş bir okuduğunuzu anlayın önce . Herkes vaaz veriyor hanımefendiye kendisi de araştırmış öğrenmiş herşeyin farkındadır emin olun sizden çok çok daha fazla şey biliyordur bu konuda bizzat başına geldiği için. Kişisel fikrinizi belirtirken biraz saygılı olun herkesin hayatı yaşamı bir mi sanıyorsunuz ? Günahı da sevabı da yaşayacak olan kendisi zaten bu noktaya kolay gelmemiştir Allah aşkına kendinizden bir sıyrılın da öyle yanıtlayın ben sınanmadığım acının üstüne konuşmam yorum yapmam ama görüyorum ki herkes herkese akıl veriyor

Size ve sürecinize saygı duyuyorum. Burada yazanlara takılmayın lütfen. Ne anneler babalar var çocuğuna yapmadığı kalmıyor. Onlar günah değil de anne/ baba olmak istemek mi günah… Allah gönlünüze göre versin inşallah. Bol şans

Hanfendi bir kulun bir kula bişey hatırlatması neyi yanlış hatırlatma diyorum önüne engel değil lütfen bunu bir anlayın yada zorlamadeğil hatırlatma üstüme düşen bu yanlışa destek vermek değil aşırı. Zor Allah yardımcısı olsun zaten benimde olmuyor olupta burda konuşmuyorum ….

Herkes herkese yorum yapması için açılmış bir site düşüncelerimizi yargılamadan yazabiliriz kırk defa yanlış anlamayın diye güzel bir dille yazdım oda bize gayet kibarca cevap verdi

Amin inşallah çok teşekkür ederim

Herkes herkese yorum yapması için açılmış bir site düşüncelerimizi yargılamadan yazabiliriz kırk defa yanlış anlamayın diye güzel bir dille yazdım oda bize gayet kibarca cevap verdi
Polemiğe girmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…