• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm Morfolojisi %3 Şimdi Ne Olacak?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

EGT

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
56
3
286
45
İstanbul
Merhabalar...Eşimin sperm değerleri normalin çok üstünde ama morfoloji 3 çıktı şimdi ne olcak?Bunun anlamı nedir_?Morfoloji düzelir mi?Eğer düzelmesse ne yapmak gerekli beni aydınlatacak bir arkadaş cevap yazarsa sevinirim :(

aynı sorun bizdede var eşim de sperm sayısı 300 000 000 hızıda iyi ama morfoloji %3 çıktı tüp bebek yaptık 1. deneme tutmadı eylülde 2. denicez. bir çaresi varmı bilmiyorum

aynı sorun bizdede var eşim de sperm sayısı 300 000 000 hızıda iyi ama morfoloji %3 çıktı tüp bebek yaptık 1. deneme tutmadı eylülde 2. denicez. bir çaresi varmı bilmiyorum

Neden hemen tüp bebek yaptırdınız ki? Bizim doktor arttırmak mümkün dedi 3 ay sonrayı bekliycez yeniden tahlil yaptırcaz dedi.Her doktorun söylediği farklı sanırım.

Kızlar benim eşimin hem sayı problemi hem morfoloji psoblemi vardı. Sayısı 5 milyon idi ve morfolojisi%99 anormaldi. Yani 5 milyon spermin yarısı canlıydı, diğer yarısının bir kısmı 1. saatte ölüyordu, kalanların birazı geri geri gidiyor,birazının kuyruğu yok başı bozuk falan... Yani ciddi morfoloji bozukluğu vardı. Eşime sperm sayısını artırmak için bitkisel ürün satan GNC den enerji rableti Arginmax, Ginsing Korea ve vitamin evicap kullandı. 3 ay sonra yapılan tahlillerde sperm sayısı 7 milyona çıktı ama morfoloji değişmedi. Spermin sayısından daha önemli olan morfolojisi.Üstüne üstlük ben de Polikistikoverliydim. Ve tüp bebekten başka şans verilmedi..Tüp bebeğin de mikroenjeksiyon yöntemi dışında diğer yöntemle bile şans az dendi. Aşılama hiç düşünülmedi bile..
Fakat nasıl olduysa hamile kaldım. Önemli olan şey kafanızı boşaltmanız. Bize bunlar söylenince nasılsa hamile kalamam düşüncesiyle kabullenip beynimi boşalttım. ve hamile kaldım kızlar.

aaaayyyyyy tüylerim diken diken oldu çok sevindim canım..Allahım tamamına erdirsin...

morfolojinin kaç olması lazım kızlar normali ne yani kaç olursa aşılama kaç olursa tüp bebek deniliyo

Kızlar benim eşimin hem sayı problemi hem morfoloji psoblemi vardı. Sayısı 5 milyon idi ve morfolojisi%99 anormaldi. Yani 5 milyon spermin yarısı canlıydı, diğer yarısının bir kısmı 1. saatte ölüyordu, kalanların birazı geri geri gidiyor,birazının kuyruğu yok başı bozuk falan... Yani ciddi morfoloji bozukluğu vardı. Eşime sperm sayısını artırmak için bitkisel ürün satan GNC den enerji rableti Arginmax, Ginsing Korea ve vitamin evicap kullandı. 3 ay sonra yapılan tahlillerde sperm sayısı 7 milyona çıktı ama morfoloji değişmedi. Spermin sayısından daha önemli olan morfolojisi.Üstüne üstlük ben de Polikistikoverliydim. Ve tüp bebekten başka şans verilmedi..Tüp bebeğin de mikroenjeksiyon yöntemi dışında diğer yöntemle bile şans az dendi. Aşılama hiç düşünülmedi bile..
Fakat nasıl olduysa hamile kaldım. Önemli olan şey kafanızı boşaltmanız. Bize bunlar söylenince nasılsa hamile kalamam düşüncesiyle kabullenip beynimi boşalttım. ve hamile kaldım kızlar.

tebrik ederim canım çok sevindim..Allah analı babalı büyütsün...bende pko luyum eşimdede hareketlilik %1 morfoloji anormal yazıyor bozukkk biz dr gitmedik uzun süredir.
hayat mucizelerle dolu..

egt bizimde sayı 42 milyon hareketlilik 65% morfoloji 3% 2 sene önce yaptırdığımız testte...
eşim hiçbişey kullanmadı 4 gün önce aşılama yaptırdık..ve aşılamada verdiği örnekte sayı 10 milyon a düşmüştü...dünyam başıma yıkıldı dr şansınız az dedi ama yinede aşılama yaptırdık...bakalım 10 gün sonra belli olcak...
4% az tüp yada mikroenjeksiyon
4%-14% ..aşılama
14% fazla normal...
sayı ve hareketlilik vitaminlerle artıyo ama morfoloji çok zor....bi insanın mavi yada siyah gözü olması kadar genetik bi özellikmiş...sitede yaptığım araştırmalardada morfolojiyi artıran duymadım... ama hamile kalan var...

nix sağol canım anladığım kadarıyla senin bu konuda bilgin var.tüp bebek ve aşılama için sayı hareketlilik ne olmalı.diyelimki sayı ve hareketlilik düşük tüp bebek gerekiyo ama morfoloji yüksek ise yapılmıyomu anlatabildim umarım

eyvah eyvah şimdi bizim %3 morfoloji yani bize aşılama bile yapılamıyo mu:(

eyvah eyvah şimdi bizim %3 morfoloji yani bize aşılama bile yapılamıyo mu:(

canım bizimde sayı ve hareket iyi ama mağlesef morfolojimiz aynı %3
benim dr aşılama yapılması için %5 in üstü olması gerekiyor dedi ama bakalım 2-3 ay sonra tekrar bi sperm testti daha yaptırıcaz
inşallah en az %5 bari olmuştur
hakkımızda hayırlısı artık
hayat mucizelerle dolu

canım bizimde sayı ve hareket iyi ama mağlesef morfolojimiz aynı %3
benim dr aşılama yapılması için %5 in üstü olması gerekiyor dedi ama bakalım 2-3 ay sonra tekrar bi sperm testti daha yaptırıcaz
inşallah en az %5 bari olmuştur
hakkımızda hayırlısı artık
hayat mucizelerle dolu

Bizim doktorda 3 ay sonra tekrar spermiyogram testi istedi.Ama MORFOLOJİ artmıyomuş ki neden 2 ay sonra test istiyo onu anlayabilmiş değilim....

Bizim doktorda 3 ay sonra tekrar spermiyogram testi istedi.Ama MORFOLOJİ artmıyomuş ki neden 2 ay sonra test istiyo onu anlayabilmiş değilim....

canım morfoloji değişken
zamanla farklılık gösterebiliyormuş diye biliyorum ben
ben %3 morfolojiyle doğal yoldan hamile kaldım ama mağlesef düşükle sonuçlandı
dr hamile kalmadan önce istemişti testti
şimdi yine test yaptırmamızı istiyo
ona göre morfolojide yükselme varsa biraz doğal yoldan olmassa aşılama denencek

nix sağol canım anladığım kadarıyla senin bu konuda bilgin var.tüp bebek ve aşılama için sayı hareketlilik ne olmalı.diyelimki sayı ve hareketlilik düşük tüp bebek gerekiyo ama morfoloji yüksek ise yapılmıyomu anlatabildim umarım

tüp bebek her koşulda deneniyo canım sperm olmasa bile tese ile erkekten ameliyatla sperm bulmaya çalışıyolar...
aşılamada 10 milyon sperm.4% morfoloji arıyolar...ama yinede sana kalmış aşılama yaptırmak istiyorum diyosan yaptırıyosun...biz 3% morfoloji 10 milyon sperm 65% hareketli spermle yaptrıdık...sonuç bekliyoruz...

Arkadaşlar bu morfolojiyi kafanıza takmayın lütfen. Benim de ilk gebeliğim Eylül ayındaydı ve ilk denememde hamile kalmıştım, sonrasında bebeğin kalp atışlarını alamadık ve boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum, tabi mahvoldum, ağladım, psikolojim çok bozuldu... Nedenini araştıralım dedik, doktor spermmiogram testi istedi ve sonuç bütün değerler çok iyiyken morfoloji yüzde 3:( hepten yıkıldık, ürolog şansa hamile kalmışsın zor hamile kalırsın tekrar dedi, bir daha yıkıldık:( Sonuç ben regl bile olmadan tekrar hamile kaldım şu anda 3 aylık ikili testleri de çok iyi çıkmış bir gebeliğim var. Sizlerle hemen paylaşmak istedim çünkü inanın morfoloji sorun değil, siz hareketlilik ve sayıyı yükseltmeye çalışın. Benim doktorum zaten bozuk spermlerin yumurtayı dölleyemeyeceğini, birçok baba olmuş erkeğin de morfolojilerinin düşük olabileceğini ama bunun farkında bile olmadıklarını söyledi.

esimde % 3 cikti spermleri tekrar inceleyeceklermis...
asilamaya yonlendirdi doktorumuz ve kesinlikle sigarayi birakmasini soyledi ve birakti....
simdi cevizle bal karisimi yiyio sabah aksam...
bilmiyorum insallah faydasi olur ne duysam uygulatiyorum valla..:((

Bende biraz bu işleri şans nasip işi görüyorum.Bazılarının sayısı çok morfoloji kötü sağlıklı sperm bulunamamasından dolayı bebek olmuyor.Kimisininde sayı az ama bir tane sağlıklı bulunuyor.Dölleniyor bölünmeyle ikiz bile olabiliyor.Şaşılacak şey doğrusu.İşte sebeplere sarılıp arıycaz nasibimizi.Varsa nasipte olacak yoksda Allah dayanma gücü versin.Allah yardımcımız olsun.

20160611_180419.webp

Back
X