Sperm örneği

evrim20

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
26
2
mrb hail ibrahim bey.iki aşılama yaptırdım biri 4. ayda biride bugün.ilk aşılmamam tutmadı.ikinci aşılamam için bekliyorum artık.eşimin aşılama için verdiği sperm sonucunu yorumlarmısınız. bir sıkıntı var mı sizce.yardımınız için çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar..

Eklentiler

• 1.JPG
    1.JPG
    51,9 KB · Görüntüleme: 3.872
  • 2.JPG
    2.JPG
    49,5 KB · Görüntüleme: 1.463
mrb hail ibrahim bey.iki aşılama yaptırdım biri 4. ayda biride bugün.ilk aşılmamam tutmadı.ikinci aşılamam için bekliyorum artık.eşimin aşılama için verdiği sperm sonucunu yorumlarmısınız. bir sıkıntı var mı sizce.yardımınız için çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar..
Merhaba
Sperm sonuçları çok iyi.Siz bence aşılamadan önce bir ilaçlı rahim filmi çektiriniz. Bu sperm ile aşılama bir işe yaramaz.
Saygılarımla.

Dr HITekin

Hocam bu sonuca bi bakarmisiniz . Ankara daki doktorlar normal dedi. Van daki hareketlilik de sorun var dedı. Lütfen yardımcı olur musunuz . 1 senedir bekliyoruz . Ne yapalım hiç bilmiyorum. Benim kan ve hormon testleri çok iyimis dediler .

Eklentiler

• received_10153299610474288.jpeg
    received_10153299610474288.jpeg
    46,8 KB · Görüntüleme: 574
Hocam bu sonuca bi bakarmisiniz . Ankara daki doktorlar normal dedi. Van daki hareketlilik de sorun var dedı. Lütfen yardımcı olur musunuz . 1 senedir bekliyoruz . Ne yapalım hiç bilmiyorum. Benim kan ve hormon testleri çok iyimis dediler .
Hocam bi cevap versenizz lütfen

Hocam ilaçlı hsg çektirdi bır sıkıntı çıkmadı temiz dendi.niye bu spermin aşılama bi işe yaramaz dediniz anlatabilirmisiniz

Hocam ilaçlı hsg çektirdi bır sıkıntı çıkmadı temiz dendi.niye bu spermin aşılama bi işe yaramaz dediniz anlatabilirmisiniz
Merhaba
Sperm sayısı 2-15 milyon aralığında olduğunda aşılamadan fayda görüldüğü daha fazla ise bu hastalara aşılama yapmanın gebelik şansını artırmadığı yapılan Çalışmalarla gösterilmiştir.Sperm sayısı iyi olup ve 6 aydan fazla normal ilişki ile gebelik oluşmadıysa sorun sperm değildir diye bir yorum yapılmaktadır.Şöyle ki aşağıdaki resme bakınız.Normal ilişkide vajinada kalan spermler aşılamada sadece 5 cm ileriye itiliyor.Bu itme normal spermi olanlarda gebelik şansını artırmaz.
Tüpleriniz açık olsa yada problem olmasa gebe kalırdınız.Tüpler düz borular değildir.Değerlendirirken açık olup olmadığı dışında "spill"yani fıçaya benzeyen uçlardan yani fimbriyalardan dağılmasına da bakmak gerekir.Ayrıca tüpler barsaklar gibi peristaltik hareket benzeri hareketler yapıp yumurta nın bulunduğu yere doğru ki bu bir solucanvari harekettir ,oraya gidip yumurtayı içine süpürür .Genelde tüpler sadece açık kapalı olarak değerlendirilmektedir ve bu sakıncalıdır .Yapışıklıklar,finizin yani fırçamsı uçların içe dönmesi "fimoziz" yada inversiyon denilen sorunlar olabilmektedir.Bu konular malesef çok az hekim Tarafından değerlendirilebilmektedir.Her şey normal denilen bir çok hasta normal yoldan gebe kalamazken bu sebepten dolayı Tüpbebek ile kolayca gebe kalabilmektedir.
Sanırım bu bilgi yeterli olacaktır

Eklentiler

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    14,6 KB · Görüntüleme: 486
X