sperm sayısı normal ama ...

a_n1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
9
7
38
İstanbul
sevgili hocalarım.
2003 den beri evliyiz. eşimin ilk sperm tahlillerinde 701 mmilyon çıkmıştı bunların %20 ileri hareketliydi.
sonra varikusel var dediler sol tarafta operasyon geçirdi 2005 de sonuçlar iyi dedi doktor bizde boş durmayıp aşılama yaptık ondanda bir sonuç alamadık.
2008 de tüp bebek yapmaya karar verdik o sırada sperm tahlili yapıldı 150 milyon çıktı %60 ileri hareketli yazıyordu.
Tüp bebek de düşük yaptığımı söyledi doktorum.
Benimde bir çok tahlillerim iyi çıkmasına karşın eşimin sperm değerleride iyi olmasına karşın neden normal bir yol ile hamile kalamıyorum.
eşim ile ben psikolojik olarak bitmiş durumdayız.
Maddi ve manevi olarak da yeni yeni borcumuz bitti.
ne yapmamızı önerirsiniz...:43:

150 bini görünce şaşırdım valla...bizim 14.000 2 kez aşılama geçirdik şimdi de tüp bebekteyiz, (bende de pko var).. 1 seneyi geçgindir uğraşıyoruz.. Allah yardımcımız olsun, doktorum nedeni belli olmayan kısırlık çok zor demişti, doğruymuş demek :) sevgilerimi sunarım

Eşinizin sperm sonuçları kötü değil. İlk denemede negatif sonu aldığınız için moralinizi bozmayın. Size hak veriyorum bu tedaviler hem psikoljik hem de maddi yönden yıpratıcı olabiliyor. Belki sizde ve eşinizde düzeltilebilir bir durum olabilir. Ama 7 yıl uzun bir süre ve çocuk sahibi olmak için zaman uzadıkça doğal yolla gebelik için beklemek ayrı bir stres yaratabiliyor. Kendinizi hazır hissettiğinizde tekrar tüp bebek denemesini yaptırabilirsiniz, stres ve olumsuz düşünceden uzaklaşarak bu tedavide başarı şansınızı yükselteceğinize inanıyorum.

Back
X