Erkek İnfertilitesi sperm sayısının azlığındaki tedavi seçenekleriii...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aslanca

umudu sonunda geldi...
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
46
0
86
Ankara
selam arkadaşlar..benim eşimin sperm sayısı düşük ve testlerde çok farklı çıkıyor hangisine inanacağımı bilemiyorum benim gibi olan arkadaşlar hangi yolu izliyorsunuz ?benim kafam karıştı...:uhm::uhm:

birde siz hangi tedaviyi oluyorsunuz vitaminmi yoksa başka bir yöntemmi...ben aşılamayı düşünüyorumm..olmazsa tüp bebekk düşünüyoruz ama bakalım hayırlısı

selam cnm bnmde eşimde sperm harketsizliği ve morf.düşük sayıda sınırda 20 milyon bir kere aşılama yaptırdık ama olmadı maledsefe bu ay bir daha aşılama dniycez kısmet olrsa bakalım olmadı tp bebek olur sanırm....eşiede üroloji dru klomen ve evicap vermişti klomen brz yan etki yaptıığından evicap içiyo ve keçibounuzu kürü yapıyorum 3 aydır....

canim sperm testi orenkelrinden burayada yzasana herkes ona gore fikirde bulunur
varikosel varmi ameliyatini dusunuyormusnuz

canım benim eişminde sperm sayısı düşük ilk testten sora çakşırotu çayı içirmiştim çok fazla yükselmişti benim test yaptıralı nerdeyse 6ay oldu aşılama ve tüp hiç düşünmedim bitkisel ürünlerin faydalarını gören çok aşılamaya başlamadan bi dene istersen

aslında 20milyon iyi bir sayı bizimkilerinki 5 milyon biledeğil.tabi morfolojide önemli.10 milyon spermlebile gebe kalan çok kişivar.bence önce bitkisel tedavi ilaç tedavisi dene derim.

canım çakşırotu nasıl bir ot nasıl hazırlanıyor yazarsan sevinirim..artık herşeyi uygulayacağız galiba..sen şuanda gebemisinn??yoksa tanıdıkların varmı gebe kalan?bu otlamı?

merhaba canım yarama tuz basmıssın resmen sperm sayımız ilk baktırdıgımızda sayılamayacak derecedeydı maalesef daha sonra 1,5 milyon oldu,en sonda 3 milyon oldu sonrada baktırmadık zaten cunku 2.tüp bebek denememize basladık.Öncelikle inşallah asılamaya veya tüp bebege gerek kalmadan hamile kalırsın demek istiyorum daha sonra sperm sayısı yukseltmeye gelırsek denemediğimiz hiçbirsey kalamdı ınan bana çakşır suyu,keçiboynuzu kürü,bitkisel karısımlar,incir kürleri,havuc kürleri,çinkolar bi kaçtane bitkisel hap falan sayımızı yükseltti hareketlilğimizide biraz arttırdı tabıkı normal gebelık ıcın sansımız 0 en azından tedavıye destek olsun dedik.Sayınızı bilmiyorum ama eger bızımkı gıbı degılse herseyı dene yok bızımkı gibiyse aşılamayla ugrasmanı asla tavsıye etmem direk tüp bebege gec derım tam 4 yıldır bunun ıcın ugrasıyorum ben denemedegım yontem dinlemediğim hikaye kalmadı Rabbim yardımcın olsun inşallah

canım inşllah seninde bütün dilediklerin olur bebeğine kavuşursun.bugün tekrar test yaptırdık 7 milyon çıktıı.şimdi doktorumla konuşup ne yapmamız gerektiğini soracağım.bakalım ne diyecek.doğru söylüyorsun herşeyi denemek lazımmm...senağlama

L-Argirine (Arginene=Arginex) 250 Gr ve zinko-c kullanın eşime doktor bunalrı verdi ama devlat karşılamo ilk ilacı..

arkadaşlar bizim de sayımız 12 milyon..varikosel ameliyatı öncesi 6 milyondu..3 ayda sayımız %100 arttı..sperm canlılık %25 idi %75 oldu..ameliyat mı işe yaradı yoksa keçiboynuzu kürümü anlamadık valla..bi de evicap kullanmıştık..ne duyduysak deniyoz. Allah sonumuzu hayır ede..bu l-arginine işe yaramaz demeyin,biz bir de onu deneyecez..çünkü diğer forumlarda faydasını görenler var..kişiye göre değişiyo galiba..

senin adına sevindim canım inşaallah tez zamanda meyvesinide alırsınız:Saruboceq:

sağol nazzcım..Amin..inşallah ileri hareketlimiz de düzelir de..sayı ve canlılık önemli ama esas olan ileri hareketlilerin sayısı..bu nedenle biz de sonuçları görünce çok sevinemedik..o da yükselirse belki gebelik olur..ama şu durumda imkansız gibi..ama bir 9 ay var önümüzde..9 ay sonunda artık aşılamaya falan başlıcaz..çünkü benim yaşım da çok geçsin istemiyorum..annenin yaşı önemli yumurtalar açısından..

merhaba..bugün üye oldum ve ilk defa yazıyorum:) 1 yıldır bu sayfaları okudum ve en sonunda bende anlatmalıyım dedim..çok ağladım,ümidim hiç kalmadı.. bende 14 aydır deniyorum.2 yıllık evliyim.adetlerim hep düzenli olmuştur.ama yumurtlama durumum zayıf dendi,dr.klomen başladı,3 ay kullandım(günde 2 tane).tüp bebek merkezine gittim en son klomene ihtiyacın yok dendi(doktor fazla rahattı)...eşimin tahlilleride pek iyi değil,morfoloji %3 ileri hızlı:%9 ve toplam 46 milyon sperm var..bu ay 2,5 cm. kist oluşmuş ve dr.bu ay gebelik oluşmaz dedi bu arada eşim için tedaviye gerek yok dediler ama ben çeşitli reçeteler başlattım:) e ve c vitamini,zinco kapsül içti,ayrıca keçiboynuzu tozu ile ısırgan tohumunu balla karıştırdım sabah akşam birer tatlı kaşığı verdim..ve bu arada proxeed plus siparişi verdik..ve çok umutluyum bu ilaçta..sizde inceleyin.. Allah'a her dakika dua ediyorum..beni anne olamamakla terbiye etme diye:'''artık burada sizlerle paylaşacağım üzüntülerimi ve inşallah bir gün sevincimi..

mrb arkadaşım aramıza hoş geldin ya neden ümitsizssinki lütfen hailne şükret bizden daha iyi durumda olduğun kesin benim eşimde sperm 0 anca teseyle bulunuyo ve tüp bebek yaptırıyoruz sen daha çok yenisin hem sorununda öyle büyük deil lütfen canını sıkma herşeyin çaresi var yeterki ümitli ol inşallh bizlerede nasip olacak o duygu biz senle arkadaş olalım ya:):):)okmu

hoşbuldukkk..arkadaş olduk tabii:)))öncelikle tanıştığıma çok sevindim...birileriyle konuşmak gerçekten iyi geliyor..kardeşlerimle konuşuyordum bunları ama bi süre sonra herkes kendi kavgasına dönüyor..onları sıkmak istemedim artık.gerçekten uzun uzun yazabilirim size:) üzüntü bi yana,tabii ki Allah'ıma hep şükrediyorum..bir gün olacak..çok kurcaladım bu konuyu..başta eşimin ısrarıyla bıraktık korunmayı(ben emin olamıyordum,hazırmıyım,değilmiyim)..aa sonra baktık işler düşündüğümüz gibi değil..14 ay yıprattık kendimizi..eşim bana göre daha iyi..hayattan soyutlamadı kendini..ben bi ara yemek bile yapamaz olmuştum:)))ama yakın arkadaşlarımdan birinin doğuştan özürlü bir bebeği oldu...o kadar üzüldümki ona..çook güzel bi bebek..Allahtan hayırlısını dilemek en doğrusu..vardır bi zamanı dedim..şimdi eşime havuçlar soyuyorum:)macunlar hazırlıyorum:) yenide ilaç sipariş ettik..başka meşkaleler buldum kendime..yatınca uyuyabiliyorum,uyanınca aklıma hiiç gelmiyo,(tabii dr.bu ay olmaz dediği için böyle) ben teknolojiye çok güveniyorum..artık neler yapılıyor neler..ınşallah bi gün sizdede sorun kalmayacak:) insan nasıl düşünürse günü,haftası öyle geçiyor....

evet canım haklısın her şeyin bi zamnı var geç olsunda güç olmasın şimdi tıp çok gelişti allaha şükür ,eskilerde bu imkanlar yoktu ama şimdiki nesil çok şanslı bi çok seçeneğimiz var ve ben ümitliyim olana kadar savaşımı vercem

merhabalar....ilacımız geldi..eşim 2 gündür içiyor..dr.bu ay aşılama düşünebiliriz demişti ama ben marta kadar beklemeyi düşünüyorum.ilaç hakkında okuduklarım acayip ümitlendirdi beni..normal yolla olmazsa bile azda olsa aşılamada şansımızı arttırır diye düşünüyoruz..bize pahalıya patlayacak bu bebekler:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…