• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm sorunu :(

Merhaba ben 3 yıllık evliyim mayıs gelince 4 yıl olucak bende pcos var eşimin sayısı çok iyi ama hızı düşük sizin gibi morfolojiside 1 di doktorlar bize direk tüp bebek dedi bir yıllık evliyken bende korktum gözümde çok büyüttüm kürler aldım 1 yıl boyunca eşimle içtik belki duymuşsunuzdur mfk ürünlerini yine aynı boşa zaman kaybı oldu ve para sonra 3 aşılama yaptım tutmadı tüp bebek ilk transferimde hamile kaldım ama kürtaj oldum bebeğimin kalp atışı yoktu en iyi çözüm gerçekten tüp bebek Rabbim inşallah sağlıklı evlatlar nasip eylesin insan çare arıyor çok iyi anlıyorum seni ama üzme kendini birgün anne olucaz Rabbim olmıcak duaya amin dedirtmez

Morfoloji sıfır ise gebelik oluşmaz tüp bebeğe gecikmeli dölleme de sorun bile olabilir yedikleride genelde maalesef düzeltmek keçi boynuzu FSH yükseltip düzgün olan hormonlarını bozar propolis iyi gelir havuç ve nar suyu öneririm ama bunların etkisini görmek için üç aylık süreç lazm en az o da spermin sıfırdan üretilmesi demek üç ay sürüyor yaklaşık o süreç de
Siz nerden biliyorsunuz doktor musunuz? Oyle bi yazıyosunuz ki 2 tane profesöre gittik Türkiyenin en iyi hastanesinde böyle bi sey demedi.

Kızlar selam,
Eşimin sperm hızı ve morfolojisi düşük çıktı. İnternetten araştırdım keçi boynuzu kürü işe yarıyormuş. Daha önce kullanan var mı? Meyveyi direkt alıp kaynatmak mı daha iyi yoksa soğuk sıkım öz almak mı? Bir de bal propolis vs işe yarıyor dediler ama bu kadar yüklenme sıkıntı mı olur acaba kafam çok karışık. Deneyimliler yardım lütfenn :((
Öncelikle yaşıtmışız. Stres yapmissiniz. Kısa bir laboratuvar bilgilendirmesi yapayım naçizane. Daha anlaşılır olur.

Sperm testindeki morfoloji tek başına değerlendirilen bir şey değil. Doktorlar aslında sperm sayısı, hareketi ve morfolojiyi birlikte bir bütün olarak değerlendiriyor.

Bir de morfoloji sonucu tüm spermler tek tek incelenerek çıkmıyor. Örneğin bir menide 80–90 milyon sperm olabilir ama laborant hepsini inceleyemez. Mikroskop altında sadece küçük bir damladan yaklaşık 200 kadar sperm seçip onların şekline bakıyor. O 200 spermin içinde “tam kriterlere uyan” sperm görülmezse sonuç %0 yazılabiliyor. Kaldı ki bu kriterler çok sıkı.

Yani bu, bütün spermlerin kesinlikle anormal olduğu anlamına gelmez. Sadece incelenen küçük örnekte tam kriterlere uyan sperm görülmemiş demektir.

O yüzden doktorlar bu sonucu tek başına değil, sayı ve hareket gibi diğer değerlerle birlikte değerlendirir. Bir sorun olduğunda genelde tüm değerler belli oranlarda bozulur. Yani tek tek bakıp bir sonuç çıkartmak doğru değil.

O yüzden çok da umutsuz olmayın derim. Takviyelerden bir iki ay sonra testi yenilemeden bir karar vermenizi önermem.

Sizin için Ocean Polysitol önerebilirim. Ben de eczacı arkadaşımın tavsiyesiyle bugün başladım. Herhangi bir takviye kullanmadan mutlaka hekimimize danışın.

Yaşınız kaç bilmiyorum siz de bir problem var mı onu da bilmiyorum ama ben size direkt tüp bebek öneririm.Bunu negatiflik olarak algılamayın lütfen bence tüp bebek negatif bir durum değil.Benim de eşimin sayısı çok iyiydi 284 milyon.Ama ileri hız yüzde 5 morfoloji yüzde 2 idi varikosel ameliyatı oldu 1 sene sonra değerlerinde büyük bir gelişme olmadı.Zaten siz de varikosel yokmuş.Ben keçi boynuzu kürü de yaptım neler neler denemedim ki havuç suyu v.b ama yok olmadı inanın bu süreç daha yıpratıcı.1 sene sonra tüp bebeğe başladık bu sefer de benim amh düşük yumurta sayısı az çıktı.Tüp bebek tedavisi sonunda da pozitif sonuç alamadık.Geçen yıl tüp bebek yaptırsaydım yumurta sayım daha iyiydi mesela.Yani zaman kaybetmektense eğer maddi durumunuzda el veriyorsa tüp bebeğe gidin derim ben.
Merhabalar hikayem sizinkiyle birebir ameliyat sonucuna bu ay bakıp tüp bebek tekrar deneyeceğiz acaba süreciniz nasıl gidiyor

Hızı ve hareketi çok düşük normal yolla olma imkanı yok ki siz total sayıyımı söylüyorsunuz yoksa normal sayıyı mı
Kızkardeşimin sayı 4 hareket 17 morfoloji 1 iki testte de duzelmemişti kalamaz diyorduk doğaldan kaldı hamilelik olayında kesin lkonusmamak lazım

Kızkardeşimin sayı 4 hareket 17 morfoloji 1 iki testte de duzelmemişti kalamaz diyorduk doğaldan kaldı hamilelik olayında kesin lkonusmamak lazım
Tabi orası öyle morfoloji 0 ileri hız 0 ile tüp bebekte gebe kalanda çok var ama sayı 4 ile normal kalanı ilk defa duydum testte mi acaba yanlışlık var belkide sayı daha fazladır

Tabi orası öyle morfoloji 0 ileri hız 0 ile tüp bebekte gebe kalanda çok var ama sayı 4 ile normal kalanı ilk defa duydum testte mi acaba yanlışlık var belkide sayı daha fazladır
Şöyle iki ay önce verdiği testte sayı 2.5 milyondu sonra 4 oldu dalgalı da değil spermler verdikten sonra yirmi günde hamile kaldı spermler üç ayda bir yenilenir kardeşim bu değerlerle kalmış

Şöyle iki ay önce verdiği testte sayı 2.5 milyondu sonra 4 oldu dalgalı da değil spermler verdikten sonra yirmi günde hamile kaldı spermler üç ayda bir yenilenir kardeşim bu değerlerle kalmış
4 milyon dimi bende 4 tane anladım ondan şaşırdım

Yok 1 milyonla olan da var siz 4 tane diyimce ben şok oldum o zaman normal hareketi de iyi çünkü
Ama bu değerlerle zor diyorlar eşimin daha iyi değerleri bazen ama olmadı bir türlü Amh düşük tüpler açık benim varikosel o kadar etkili olur mu bilmiyorum beş senedir hiç gebelik olmadı üç tüp bebek te tutmadı sorun bende gibi görünüyor

Merhabalar hikayem sizinkiyle birebir ameliyat sonucuna bu ay bakıp tüp bebek tekrar deneyeceğiz acaba süreciniz nasıl gidiyor
3 tüp bebek denemesi yaptık olumsuz sonuçlandı merkez değiştirip pgtli ilerleyeceğiz.Ama nedense pek ümidim kalmadı.

Ama bu değerlerle zor diyorlar eşimin daha iyi değerleri bazen ama olmadı bir türlü Amh düşük tüpler açık benim varikosel o kadar etkili olur mu bilmiyorum beş senedir hiç gebelik olmadı üç tüp bebek te tutmadı sorun bende gibi görünüyor
Amh düşükse de sorun olmaz önemli olan yumurta sayısı zaten eşinizin morfoloji kaç sizin tsh e2 fsh kaç

Amh düşükse de sorun olmaz önemli olan yumurta sayısı zaten eşinizin morfoloji kaç sizin tsh e2 fsh kaç
Evet canım yani çok şahit oluyorum fazlasıyla yumurta rezervi düşük ama hamile kalanları ama bende hiç gebelik olmadı yani 6 8 arası görüyorlar Folikül eşimin morfoloji çok iyi ama son zamanlarda hareket çok düşmüştü sayı da düşüktü 15’in altında ve zaten ameliyat oldu benim tsh bazen 2:30 bazen üç fesih 7 10 arası E iki hatırladığım kadarıyla iyi yani o da iyi

Evet canım yani çok şahit oluyorum fazlasıyla yumurta rezervi düşük ama hamile kalanları ama bende hiç gebelik olmadı yani 6 8 arası görüyorlar Folikül eşimin morfoloji çok iyi ama son zamanlarda hareket çok düşmüştü sayı da düşüktü 15’in altında ve zaten ameliyat oldu benim tsh bazen 2:30 bazen üç fesih 7 10 arası E iki hatırladığım kadarıyla iyi yani o da iyi
Yumurta sayınız gayet iyi ona takılmayın bence şuan siz tüp bebek mi yapacaksınız

merhaba varikosele kaç dediler derece olarak

Yumurta sayınız gayet iyi ona takılmayın bence şuan siz tüp bebek mi yapacaksınız
Evet canım ama hiç hamilelik olmadı üç tüp bebekte de kalite sorun sanırım histereskopi yaptırdım iki kere rahim filmi neler neler yapmadım ki

Evet canım ama hiç hamilelik olmadı üç tüp bebekte de kalite sorun sanırım histereskopi yaptırdım iki kere rahim filmi neler neler yapmadım ki
Şuan ne aşamadasınız İstanbul’da Semra hocanın lab iyi birde aret kamer

Şuan ne aşamadasınız İstanbul’da Semra hocanın lab iyi birde aret kamer
Canım üç tane tüp bebek yaptık ilkini bahçecide yaptık Ve maalesef şu an yurt dışındayız Katar’dayız üç senedir buranın da bu anlamda çok güzel değil Türkiye kadar güzel değil ve gereksiz pahalı o yüzden sadece yazın gittiğimde tedavi olabiliyorum burada da yaptık ikinci tüp bebek maalesef olmadı zaten çok saçma sapandı üçüncü tüp bebeği de Medipol mega’da yaptık yani doktorum çok iyiydi çok da çok az yumurta sayısı toplanıyor maalesef yani mesela altı Folikülüm var ya da beş yumurtam var diyelim o sırada ama sadece bir tane olgunlaşıyor yani o iğneler de ya da hani protokolde değişiklik mi yapılması gerekiyor bilmiyorum şimdi bu ay eşim sonuçlarına bakacak ona göre biz de yol alacağız gerçekten Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin çok zor sen nasılsın senin sürecin nasıl canım

Back
X