• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm testi anlayanlar yardımcı olabilir misiniz 🙏

Arzurana

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2023
336
79
18
25
Bir sıkıntı var mı

Eklentiler

• IMG-20240205-WA0000.webp
    IMG-20240205-WA0000.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 95
Merhaba bu test sayfasından başka nüsha var mı ? Çünkü gerekli değerler yok. İleri hareketli sperm sayısı,yerinde hareketli sperm sayısı,hareketsiz sprem sayısı, Kruger değeri vs vs çok daha ayrıntılı olması gerekiyor.

Merhaba bu test sayfasından başka nüsha var mı ? Çünkü gerekli değerler yok. İleri hareketli sperm sayısı,yerinde hareketli sperm sayısı,hareketsiz sprem sayısı, Kruger değeri vs vs çok daha ayrıntılı olması gerekiyor.
Eşim sabah sadece bunu attı kendi isteğimiz ile özelde yaptırdık acaba o yüzden mi çıkmadı

Eşim sabah sadece bunu attı kendi isteğimiz ile özelde yaptırdık acaba o yüzden mi çıkmadı
Bilemiyorum ama ilk defa böyle sprem testi sonucu görüyorum. Mesela eşimin sprem testi sonucu böyle ayrıntılı doktorlar buna göre değerlendirme yapıyor. Bu arada bu test de özel bir hastanede yapıldı. Özelden kaynaklandığını düşünmüyorum. Sadece testi yapan laboratuvarın ayrıntılı test yapmaması galiba bilemiyorum bence hastane ile iletisime geçip sorun.

Eklentiler

• IMG_20240205_123510.webp
    IMG_20240205_123510.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 85
Bilemiyorum ama ilk defa böyle sprem testi sonucu görüyorum. Mesela eşimin sprem testi sonucu böyle ayrıntılı doktorlar buna göre değerlendirme yapıyor. Bu arada bu test de özel bir hastanede yapıldı. Özelden kaynaklandığını düşünmüyorum. Sadece testi yapan laboratuvarın ayrıntılı test yapmaması galiba bilemiyorum bence hastane ile iletisime geçip sorun.
Tamam teşekkür ederim

Aglütinayson pozitif yazıyor googlede baktığımda kısırlık yazıyo doğru mu acaba o konuda bilginiz var mı

Maalesef bunu bilmiyorum yanlış yönlendirmiş olmayayım

. SONUÇ NORMAL DEĞER Perhiz Süresi :3 gün 3-4 Gün MAKROSKOBİK ANALİZ Görünüm :HOMOJEN HOMOJEN Renk :GRİ-OPAK GRİ OPAK pH :8 7,2-8,0 Hacim :3,8 ml 2-6 ml Likefaksiyon :10 dk <=30 dk Viskozite :0,1 cm 0-2 cm MİKROSKOBİK ANALİZ Sayı :34 Milyon/ml >20 Milyon/ml Total Sayı :129,2 Milyon >40 Milyon/ml Lökosit :3-4 1-3 Eritrosit : - 0 Epitel Hücresi :0-1 0-2 Yuvarlak Hücre :7-8 1-2 Spermatid :1-2 1-2 Aglütinasyon :POZİTİF(NONSPESİFİK) Negatif MOTİLİTE GRADE A+B>%50 Grade A (60-120 dk) :%40-40 >25 Grade B (60-120 dk) :%30-30 >25 Grade C (60-120 dk) :%15-15 Grade D (60-120 dk) :%15-15 CANLILIK :%90 %70 - %100 NORMAL MORFOLOJİ (Kruger) :% 18 >%4

Aglütinayson pozitif yazıyor googlede baktığımda kısırlık yazıyo doğru mu acaba o konuda bilginiz var mı
Aglütinasyon çözülmeyecek bir sorun değil korkmayın. Kümeleşme demek bildiğim kadarıyla. Antibiyotikle düzeliyor. Doktorunuza sorarak ilaç kullanabilirsiniz.

Anlayacak birileri var mı ? Yabancı olarak verdiler testi Sprem testi eşimin doktorumun asistanı gayet normal dedi doktorum öyle demiş ama yorum yapabilecek birileri varsa mesela hızlı Sprem kaç ?

Eklentiler

• IMG_5252.webp
    IMG_5252.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 55
Back
X