Erkek İnfertilitesi Sperm testi sonucu anlayanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

deniztyl

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2021
113
32
18
29
Kızlar daha sonuçları gösteremedik ama anlayan var mı acaba?

Eklentiler

• IMG-20220124-WA0001.webp
    IMG-20220124-WA0001.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 306
Verilmemiş lab dan da baktım ama orda da yazmıyordu
Referans araliklarini bilseydik tahmini bi yorum yapabilirdik ama ben şimdi olmasi gereken değerin ne oldugunu da bilmedigim icin yanlis bisey yazmak istemedim.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah çok güzel çikar sonuçlariniz🙏

Kızlar daha sonuçları gösteremedik ama anlayan var mı acaba?
toplam sperm sayısı az çıkmış normalde ileri hızlının 15 milyon olması lazım sizin toplam 20 mlyn çıkmış benim esimdede vardı oradan biliyorum asagı yukarı aynı değerler ileri hızlı max 5 milyonu geçmiyordu sizinkide o sayılara denk geliyor doktor daha iyi bilgi verecektir tabi

Kızlar eşimin testlerinde hep morfoloji %3 çıkıyordu ancak 3-4 aydır doktorun önerdiği takviyeleri kullanıyoruz ve son testimizde sonuç %16 ya yükselmiş. Bu kadar yükselme mümkün mü? Testte bir hata olmuş olabilir mi? İstanbul laboratuvar görüntülemede yaptırdık testi.

Kızlar eşimin testlerinde hep morfoloji %3 çıkıyordu ancak 3-4 aydır doktorun önerdiği takviyeleri kullanıyoruz ve son testimizde sonuç %16 ya yükselmiş. Bu kadar yükselme mümkün mü? Testte bir hata olmuş olabilir mi? İstanbul laboratuvar görüntülemede yaptırdık testi.
Yanlış oldugunu sanmam doğrudur. Bu artıp azalan bişey sonucta ve 40-76 günde bir yenileniyor

Vitamin ilaçlarını bizimlede paylaşırmıısnız bizimde Morfoloji 2 çıkıyor

Whoya mu kruger testmi yapılmış genelde who da yuksek cıkıyor degerler ama drlar özellikle morfoloji de krugeri esas alıyorlar. Bizim 9 yılda gitmediğimiz uroloji prof dr kalmadı hepsi morfoloji degişmez genetik diyor
Zira 9 yılda %1 i hiç gecmedi kullandığımız sayısız bitkisel ve takviyeye ragmen

Vitamin ilaçlarını bizimlede paylaşırmıısnız bizimde Morfoloji 2 çıkıyor
2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz. Toplamda 5-6 aydır bu şekilde kullandık. Son şekliyle devam etmekteyiz bu takviyelere.

Son düzenleme:
Whoya mu kruger testmi yapılmış genelde who da yuksek cıkıyor degerler ama drlar özellikle morfoloji de krugeri esas alıyorlar. Bizim 9 yılda gitmediğimiz uroloji prof dr kalmadı hepsi morfoloji degişmez genetik diyor
Zira 9 yılda %1 i hiç gecmedi kullandığımız sayısız bitkisel ve takviyeye ragmen
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler öncelikle. Kruger kriterleri kıstas alınarak değerlendirilmiş. Test sonucunun ilgili kısmını ekliyorum görsele.5D14E177-AEA1-4179-BB0D-CBE02FC46B6C.webp

Peki 9 yılda hiç gebelik olmadımı

2 ay proxeed plus, q10, evicap kullandık sonra doktor proxeed yerine andromax önerdi andromax,q10, evicap ı ise 3-4 aydır kullanıyoruz. Toplamda 5-6 aydır bu şekilde kullandık. Son şekliyle devam etmekteyiz bu takviyelere.
Tesekkür ederim yorumlarınız için

Peki 9 yılda hiç gebelik olmadımı
Normal yolla olmadı hiç, ikinci tüp tedavimde gebelik oldu fakat bes haftalıkken dusukle sonuclandı. Şimdi dorduncuye hazırlanıyrm subatta baslıycm inş
Bu morfoloji belası yuzunden dollenme dahi az oluyor tüp bebekte 2-3 geçmiyor dollenen.üçüncüde hiçbir yumurtam dollenmedi bile.. Sebep olarakta morfoloji cok kotu deyip duruyorlar.. Eşime tese ameliyat ı onerdi dr emre bakırcıoğlu ama biz kabul etmedik..

Normal yolla olmadı hiç, ikinci tüp tedavimde gebelik oldu fakat bes haftalıkken dusukle sonuclandı. Şimdi dorduncuye hazırlanıyrm subatta baslıycm inş
Bu morfoloji belası yuzunden dollenme dahi az oluyor tüp bebekte 2-3 geçmiyor dollenen.üçüncüde hiçbir yumurtam dollenmedi bile.. Sebep olarakta morfoloji cok kotu deyip duruyorlar.. Eşime tese ameliyat ı onerdi dr emre bakırcıoğlu ama biz kabul etmedik..
Allah yardımcımız olsun hepimizin bizimde 3,5 yıldır bir kere bile gebelik olmadı.Eşim varikosel ameliyatı oldu sayı arttı ileri hız arttı ama morfoloji düzelmedi. Geçen aylarda 2 aşılama negatif oldu.Bildiğim kadarıyla tese ameliyatı azospermlilere uygulanıyor.Anlamadığım azospermlide bile 1 tane spermle hamile kalınıp bebiş geliyor bizde milyonlar va içinde hiçmi normal çıkan yok.Bizde bağcılar medipolde tüp bebeğe başlıcaz nasipse

Allah yardımcımız olsun hepimizin bizimde 3,5 yıldır bir kere bile gebelik olmadı.Eşim varikosel ameliyatı oldu sayı arttı ileri hız arttı ama morfoloji düzelmedi. Geçen aylarda 2 aşılama negatif oldu.Bildiğim kadarıyla tese ameliyatı azospermlilere uygulanıyor.Anlamadığım azospermlide bile 1 tane spermle hamile kalınıp bebiş geliyor bizde milyonlar va içinde hiçmi normal çıkan yok.Bizde bağcılar medipolde tüp bebeğe başlıcaz nasipse
Aynen oyle cnm azospermlerde yapılan bir amlt drun dediği şu sperm kanallardan cıkarken hasara uğrayabiliyormus o yuzden morfoloji bozuluyormus testisten alınırsa daha az hasarlı olacagı için daha saglıklı sperm bulunuyormus.. Tabiki normal sperm var ama bizim sorunumuzda drdan ziyade cok iyi embriyologa ihtiyacımız var embriyolog zaman harcayarak deyim yerindeyse samanlıkta iğne arar gibi saglıklı sperm bulması gerekiyor. İyi bir lab ve embriyolog ile sonuc alınacağını dusunuyorum ben. Seninde tedavin hayırlı olsun ins bu sefer vesile olur cnm. Benim eşimde varikosel amlt olmustu sadede sayıya etki etti o da kısa bir süre..

Merhaba, yanıtınız için teşekkürler öncelikle. Kruger kriterleri kıstas alınarak değerlendirilmiş. Test sonucunun ilgili kısmını ekliyorum görsele.Eki Görüntüle 2996467
Evet kruger bakılmıs ama gercekten anlayamadım siz dra ne zmn gideceksiniz bizede bilgi verir misiniz dr un acıklaması nasıl olacak
Eğer bu gercekse bence tıp tarihine gecebilirsiniz😀 bana drların dediği tek sey var tüm değerler yukselir ama morfoloji yukselmez genetik oldugu için değişmez..

Back
X