mrb canım bizimde fsh düşüklüğü var ve ocakda ankara gidip yaptıracaz bu testii umarım hasar az cıkar..siz ne kadar zamandır tedavi oluyorsunuz ve neden tese yapılıyorki hiçmi sperm yok
merhaba arkadasım, bizim sperm dna hasar oranımız cok yuksek cıkmıstı ilk testde neredeye hepsi hasarlı cıktı, sonra ilac kullanmaya basladı esim klomenden her gun yarım tablet aldı ve fsh yukseldi ve bu ilac tedavisinin 3. ayı sonunda sperm dna hasarı (DOF ) %41 cıktı. ama bu yeterli degilmis biras daha tedaviye devam edelim dedi dr.kaan aydos simdi tedaviye baslayalı 5 ay oldu ,hatta ilac degil esim igne vuruldu bu da tüp bebek denemesini tese den alınan spermlerle yapılacagı icinmis. Sperm sayısında sıkıntı yok ama morfoloji ve dna sı iyi degil, bizim tedavimizde fsh hormonunu artırarak dna hasarını düsürmeyi hedefleniyor bunun icinde tese den alınan spermler daha saglıklı olacagı icin boyle onerildi.
acıkcası ben de tese zormudur? teseden alınan spermlerle basarı daha mı yüksek oluyor? bizim sansımız cok mu düsük anlamadım. belki bizim gittigimiz yoldan gidenler vardır diye sormak, bilgi almak istedim. cok birşey bildigim soglenemez :)