Erkek İnfertilitesi Spermiogram değerlendirme

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Leyloski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2020
156
51
48
Merhaba kk üyeleri lütfen bilenler değerlendirebilir mi ben bundan bisey anlamadım aşılama yaptırmayı düşünüyorum resim atmayı beceremedim şimdiden teşekkür ederim
Görünüm normal
Lifekilasyon normal
Hacım 1,5
Ph 8
Wbc konst. 1=
Sperm konsantrasyonu 38 milyon
Hareketli sperm /vol %20

Merhaba bu test sonucu eksik. Mesela kac ml? Hareketin ileri ve yerinde orani? morfoloji? bunlar onemli degerler. Sperm konsantrasyonu iyi gorunuyor, ama ml de bilirsek onu konsantrasyonla carpinca toplam sperm sayisi bulunur.

Merhaba bu test sonucu eksik. Mesela kac ml? Hareketin ileri ve yerinde orani? morfoloji? bunlar onemli degerler. Sperm konsantrasyonu iyi gorunuyor, ama ml de bilirsek onu konsantrasyonla carpinca toplam sperm sayisi bulunur.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ben birazdan kagittaki yazıların aynısını yazıp atarım morfoloji yazmiyordu bende şaşırdım

Bence resmini cekip at isim kısmını karalarsın öyle daha iyi olur yazmakla ugrasma

Oraya giriyorum ama galeri açılmıyor maalesef
38 milyon olan ml deki sperm sayisi mi total mi. Eger ml deki ise 15 milyon üzeri normal kabul ediliyor. Sperm hareketi düşük baya normalde yuzde 40 olması gerekiyor esinde varikosel falan var mi o varsa hareketlilik böyle düşuk çıkabiliyor. Esiminde yuzde 25 di hareketlilik vitamin verdi doktor hareketin artması lazm gebelik olusmasi icin demisti umarım yardımci olabilmisimdir

Evet var canım ameliyat oldu iki sene önce hiç tedavi olmadı sonrasında şimdi kagittakilerin hepsini olduğu gibi yazıyorum eksiksiz
Görünüm normal
Lifekilasyon normal
Hacim 1,5 =2-ml
Ph 8
Wbc konst 1 =1milyon/ml
Sperm konsantrasyonu 38 milyon =20 milyon /ml
Hareketli sperm /vol %20 %
Renk krem

Benim esime doktor ameliyatla hareketliligi arttramayiz demisti ondan biz agrısı falan yok diye düşunmedik onun yerine iste 1 yıldir vitamin aktardan aldiklarımızi kullandı yüzde 23 den yüzde 38 e çıkarttık ancak hala gebelik oluşmadı bende. Sizinde degerleriniz düşük esim simdi nort vital kullaniyor gunde 3 defa iciyor sizede tavsiyem vitamin almanız ve keçiboynuzu özü günde bir yemek kaşığı kullansın esin insallah sifa olur

Sayiniz cok guzel toplam sperm 76 milyon yeterli. ancak hareketliginiz az yukarda dendigi gibi. Havucun iyi geldigini soyluyorlar hareketlilige. Bir de morfoloji yazmiyor gerci morfoloji diger iki deger kadar onemli degil anladigim kadariyla. Hareketi kesin arttirmaniz sart ama mumkun sanki.

İnşallah çok teşekkür ederim rabbim kucağımızı boş bıraksın

Çok teşekkür ederim doktora da gösterelim yine yazarım buraya

İnşallah çok teşekkür ederim rabbim kucağımızı boş bıraksın
Amin insallah canım üzülme Allah bizlere de nasip edecektir insallah bu arada vakit kaybetmeden vitamin kullanmaya başlasın eşin vitaminlerin etki etmesi en erken 3 ay da yenileniyor.. eşin sigara iciyorsa o da hareketi azalatıyor baya..

İçiyor canım eşim bu konuda çok içe kapanık konu açarsam kavga çıkarıyor
Eşim ilk ameliyat olduğu zaman ben hamile kaldım kürtaj oldum sonrasında da bi gebeliğim oluştu ama sayılmadı bizde Anlayamıyoruz artık aşılamaya gitmeyi Düşünüyoruz vitamin ilaçlarını da doktor yazar inşallah ben aktardan da macunlar alicam bir ay bile kullansa avantaj olur bana çünkü eşim ilaca karşı çok yoruldum Allah eklerimizi boşa çıkarmasın

Insallah canım aynen bizde bu durumdayız hatta artık tüp bebek düşünmeye başladık aşılama yaptirdik tutmadı inan çok yorgunum artık ama icimdeki umutta devam ediyor Rabbim en kısa sürede nasip etsin sağlıklı bebeklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…