• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermiogram sonucları bir bakar mısınız?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gokturk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
51
25
88
14 aydır cocuk ıstıyoruz fakat hamile kalamadım. Sperm testini yorumlayabilir misiniz? Sonuçları doktora hafta içi göstereceğiz

Sayınız iyi gibi ama artırılabilir .Fakat hızınız az.Hızı artırmanız gerek .Zaten doktor size takviye verir muhtemelen .Bol bol havuç yesin eşiniz veya suyunu sıkın .Hızı artırır

Merhaba, sayi ve hiziniz ikisi de idealin altinda ama cok kotu degil, duzeltilebilir seviyede-ama bu degerlerle hamile kalalmamios olmaniz normal. Yanliz test kruger e gore yapilmamis o yuzden morfoloji ve hiz ayni kriterde degil sanirim diger testlerdeki gibi.

teşekkür ederim yorumlama için. Hız ve sayı için araştırma yapıyorum bende doktor için de randevu aldık. Bulunduğum bölgede çok seçenek olmadığı için test Kruger değil tekrarlatabilir doktor tekrardan. umarım tez zamanda hayırlı sonuçlar alırız.

Bizim de 13 mil/ ml total de 40 milyon. ve diger degerler de dusuk. Ben burdan okuduklarima gore keciboynuzu kuru, kuruyemis, sebze agirlikli beslenme ile deniyorum. Ikinci test yapilcak. Bu testler hep 2 kere tekrarlanmasi gerekiyor cunku cok degisebilir 2-3 ayda.

Bol lökosit görüldü diyor. İltihap var anladığım kadarıyla ve bu da istenmeyen bir durum ve ilaçla kısa sürede halledilebiliyor diye biliyorum. Eşim için araştırırken çocuk olmasını engelleyen bir sebep olduğunu okumuştum. Bizimde 15 ay oldu hala olmuyor. Eşim tekrar sperm testi verecek ve doktorumla bundan sonraki yolu çizeceğiz

Bende bol lökosit görüldü kısmına takıldım aslında. Belki de ondan kaynaklıdır. Acaba iltihap için antibiotik verilirken ayni zamanda sayi ve hız için farklı vitamin desteği saglanabilir mi?

Bende bol lökosit görüldü kısmına takıldım aslında. Belki de ondan kaynaklıdır. Acaba iltihap için antibiotik verilirken ayni zamanda sayi ve hız için farklı vitamin desteği saglanabilir mi?
Daha önce bizde lökosit görülmediği için nasıl bir tedavi yolu izler doktor bilmiyorum açıkçası. Tahmini düşüncelerle de sizi yanlış yönlendirmek istemem

14 aydır cocuk ıstıyoruz fakat hamile kalamadım. Sperm testini yorumlayabilir misiniz? Sonuçları doktora hafta içi göstereceğiz
Sanki hareketsiz sperm sayısı fazla gibi geldi bana. 13 milyon sperm var sanırım. O da çok değil ama belki de yeteri bir sayıdır. Doktor yorumlasa daha iyi tabi. Benim eşime de yaptırdık 38 milyon sperm ve hareketlilik %70 in üstüydü sanırım. O yüzden böyle bir yorum yaptım

15 milyon ve üstü olması gerekiyor araştırmalarıma göre. Sizin sonuclar cok iyi gozukuyor hamilelik gerçekleşti mi? Doktora gideceğiz tedavi uygulayacağını düşünüyorum.

Asil sorun olanı haraketsizlik canim o da duzelebilir bisey canını sıkma

Hakkımızda hayırlısı. Umarım doktorda umut verici konuşur ve yardımcı olur. Allah herkese gönlünden geçeni nasip etsin. Kaygılarla baş etmek çok zor.

20200603_104218.webp

Dun tekrar eşim tahlil verdi. Doktor iki tahlile gore degerlendirme yapacaklarini söyledi. Sizce veriler nasıl morfoloji düşük gibi geldi

Eki Görüntüle 2643828
Dun tekrar eşim tahlil verdi. Doktor iki tahlile gore degerlendirme yapacaklarini söyledi. Sizce veriler nasıl morfoloji düşük gibi geldi
%3 morfoloji çok kötü değil demişti bize üroloji doktorumuz. Bence hız iyi ama sayı düşük gibi geldi bana ml başına en az 15 milyon olması gerekiyor ve sizin 6 milyon çıkmış

Evet onada dikkat ettim sonradan en azdan bile düşük bu şartlarda dogal yollardan olmasi mucize gibi bir şey.

Evet onada dikkat ettim sonradan en azdan bile düşük bu şartlarda dogal yollardan olmasi mucize gibi bir şey.
Bizimde geçen ay çok çok iyiydi değerimiz. Kadın doğum doktorum ürologun yorumunu almak istedi ve o da yeni bir test istedi. Değerlerimiz yerlerde. Eşimle çok moralimiz bozuldu. Önceki değerimize göre aşılama düşünürken şimdi tüp bebek sadece seçenek oldu. 1 ay sonra tedaviye başlayacağız mecbur. Sperm çok acaip bir şey onu anladık. Sizde moralinizi bozmayın. Doktorunuz en doğru yönlendirmeyi size yapacaktır

Bizimde geçen ay çok çok iyiydi değerimiz. Kadın doğum doktorum ürologun yorumunu almak istedi ve o da yeni bir test istedi. Değerlerimiz yerlerde. Eşimle çok moralimiz bozuldu. Önceki değerimize göre aşılama düşünürken şimdi tüp bebek sadece seçenek oldu. 1 ay sonra tedaviye başlayacağız mecbur. Sperm çok acaip bir şey onu anladık. Sizde moralinizi bozmayın. Doktorunuz en doğru yönlendirmeyi size yapacaktır
Haklısınız karmaşık bir yapisi var çok yönlü etkileniyor sanirim. 4 günde bile farklılık oldu bizde. 1 ay da farklılık elde edilebiliyor ne yazık ki. Hakkınızda hayırlısı olsun umarim tez zamanda sizde yanıt bulur evladiniza kavuşursunuz.

Haklısınız karmaşık bir yapisi var çok yönlü etkileniyor sanirim. 4 günde bile farklılık oldu bizde. 1 ay da farklılık elde edilebiliyor ne yazık ki. Hakkınızda hayırlısı olsun umarim tez zamanda sizde yanıt bulur evladiniza kavuşursunuz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ☺️ Umarım Allah isteyen herkese sağlıklı bir evlat nasip eder

biz de yaklaşık 2 yıldır bebek istiyorduk. gitmediğimiz doktor kalmadı. eşimin sperm hareketi de %70 hareketsi ve geri kalan yerinde hareketliydi. doktorlara göre 'asla' çocuğun olmaz dediler. tüp bebek bile zormuş onlara göre. tabi bunları ben duyunca benim prolaktin hormonum da 90 lara çıktı. şu süreçte bolca dua ve daha sonrasında keçiboynuzu kürü, hayıt tohumu kürü, evicap,prokseed kullandık. rabbime bin şükür 14 haftalık hamileyim. sizden ricam lütfen kafanıza takmayın. ev taşınma esnasında aklımdan çocuk olacak fikrini çıkardığım bi anda hamiş kaldım. biliyorum çok zor. ve bunu çok iyi yaşayan biri olarak sizlerin yanında olmak istiyorum. allahım ol derse olur. rabbim hepinize sağlıklı sıhatli bebek nasip etsin inşallah

biz de yaklaşık 2 yıldır bebek istiyorduk. gitmediğimiz doktor kalmadı. eşimin sperm hareketi de %70 hareketsi ve geri kalan yerinde hareketliydi. doktorlara göre 'asla' çocuğun olmaz dediler. tüp bebek bile zormuş onlara göre. tabi bunları ben duyunca benim prolaktin hormonum da 90 lara çıktı. şu süreçte bolca dua ve daha sonrasında keçiboynuzu kürü, hayıt tohumu kürü, evicap,prokseed kullandık. rabbime bin şükür 14 haftalık hamileyim. sizden ricam lütfen kafanıza takmayın. ev taşınma esnasında aklımdan çocuk olacak fikrini çıkardığım bi anda hamiş kaldım. biliyorum çok zor. ve bunu çok iyi yaşayan biri olarak sizlerin yanında olmak istiyorum. allahım ol derse olur. rabbim hepinize sağlıklı sıhatli bebek nasip etsin inşallah
Hayıt tohumunu siz mi kullandınız eşiniz mi?Normalde erkekler için sakıncalı diye biliyorum.

Back
X