Erkek İnfertilitesi Spermiogram testi yorumlar mısınız?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mihrima_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
52
1
36
Giresun
1 yılı aşkın bir süredir evliyim ve henüz hamile kalamadım. acaba bir sorun ar mı diye kadın doğum uzmanına gittim ve rahim filmi,ultrason ve hormon testi sonuçları gayet güzel çıktı. daha sonra eşimi ikna edip ona da sperm testi yaptırdık ama sonuçlar sorunlu çıktı. lütfen şu değerleri yorumlar mısınız? neler yapmalıyız,çocuğum olmasını çok istiyorum.

miktar:3,5
görünüm: oplesan
renk:donuk beyaz
dinlenme:3 gün
likefive:normal
ph:7
aqqlutinasyon:var
sperm sayısı:14 milyon
a)hızlı ileri hareketli:5
b)yavaş ileri hareket:15
c)yerinde hareket:30
D)hareketsiz:50
lökosit:10-12 lütfen yorumlar mısınız? bu sonuçlar ne demek,neler yapabiliriz? şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Canım hızlı ileri hareketlinin bebek için en az %25 olması gerektiğini söyliyor doktorlar....

Sperm sayısı 1 ml de mi,toplam mı onu yazmamışsın....

Toplamda ise sperm sayısı da az.....

Gerekli olan 1 sperm ama işte en az 50 milyon diyor doktorlar....

Benim eşimin de ileri hareket %0 çıkmıştı....

Varikosel ameliyatı oldu canım....

Sonuçları bi ürolağa gösterip sorun nerde öğrenin bence.....

Ben de 1 yılı aşkın hamile kalamayınca araştırmıştık sizin gibi....

Her adetimde boşuna ağlamışım o kadar ve boşa zaman kaybetmişiz....

En azından problemi öğrenip ona göre tedaviye başlamak insanı çok rahatlatıyor....

Allah yardımcımız olsun....

Allah en kısa zamanda hepimize sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin İnşaallah....

teşekkür ederim cevabınız için . 14 milyon 1 mlde çıkan sonuç. doktor eşime anlatmış,üroloğa görün demiş ama sormamış eşim. henüz üroloğa gitmedik.
Allah yardımcımız olsun,Allah en kısa zamanda hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…