Erkek İnfertilitesi Spermiogram testi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sporofit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2020
232
202
53
Arkadaşlar bu sperm testi sonucunda ne yapmamız lazım nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan var mı acaba 😔

Eklentiler

• 837506BD-4253-49D6-A2E2-B0778F5143E7.webp
    837506BD-4253-49D6-A2E2-B0778F5143E7.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 258
Allah yardımcınız olsun, zor ve uzun bir süreç sizi bekliyor, İnşallah sonu güzel olur

Teşekkür ederim ne diyeceğimi bilemiyorum nasıl bir yol bizi bekliyor onu da bilmiyorum 😔
Azospermiden anlamıyorum pek bildiğim kadarıyla hemen tüp bebek olmuyor çünkü sperm yok ilaç tedavileri falan oluyor en son tese, tese ile testislerden sperm aranıyor bulunursa onunla tüp bebek yapılıyor, dediğim gibi belli bir süre ilaç tedavisi yapılıyor diye biliyorum okuduğum ve anladığım kadarıyla.
Allah yardımcınız olsun

Azospermiden anlamıyorum pek bildiğim kadarıyla hemen tüp bebek olmuyor çünkü sperm yok ilaç tedavileri falan oluyor en son tese, tese ile testislerden sperm aranıyor bulunursa onunla tüp bebek yapılıyor, dediğim gibi belli bir süre ilaç tedavisi yapılıyor diye biliyorum okuduğum ve anladığım kadarıyla.
Allah yardımcınız olsun
Amin 🙏 canım Umarım bi çözümü vardır Hakkımda hayırlısı neyse o olsun inşallah

Arkadaşlar bu sperm testi sonucunda ne yapmamız lazım nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan var mı acaba 😔
Geçmiş olsun. Azosperm değilsiniz korkmayın kötünün çok daha iyisi bu sonuç tüp bebek yapabilirisiniz. Hareketli hareketsiz spermler mevcut tek tük. Havuzlama yapın derim tese derlerse sakin uzak durun olanlarda gidebilir.

Geçmiş olsun. Azosperm değilsiniz korkmayın kötünün çok daha iyisi bu sonuç tüp bebek yapabilirisiniz. Hareketli hareketsiz spermler mevcut tek tük. Havuzlama yapın derim tese derlerse sakin uzak durun olanlarda gidebilir.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun. Yorumlarınızdan takip ettim tese konusunu. Peki bilginiz var mı acaba varikosel varsa böyle bir sonuç çıkar mı yoksa direk infertilite mi ?

Merhaba azospermi değil. Alt kısımda sperm çıkışı oldugu yazıyor. Tese için acele etmeyin. Eşiniz doktora gitsin diğer hormon tahlilleri falan yapılsın 1-2ay tedavi denensin. Tedavi sonuç vermezse Bu sonuçla bile tüp bebek yapıla biliyor. Bebek için ihtiyaç olan 1sperm+1yumurta. Yani çıkışı olan spermler kaliteliyse sıkıntı yoktur Gerekirse havuzlama yöntemi bile yapılabilir. Bizde aynı durumdaydık ve sağlıklı sadece 2embriyom vardı ve şuan tüp bebekle ikizlere hamileyim 🙏🏻🙏🏻 Kesinlikle ama kesinlikle umudunuzu kaybetmeyin

Öncelikle hayırlı olsun Allahın izniyle sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏 Yazdıklarınız gerçekten umutsuzluğuma ilaç oldu resmen sayenizde mutluyum şimdi. Umarım hayırlısıyla bizim de sürecimiz böyle iyi ilerler ben de güzel haberler alırım. Allah razı olsun yorumunuz çok rahatlattı beni çok teşekkür ederim🙏 S surayya

Öncelikle hayırlı olsun Allahın izniyle sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏 Yazdıklarınız gerçekten umutsuzluğuma ilaç oldu resmen sayenizde mutluyum şimdi. Umarım hayırlısıyla bizim de sürecimiz böyle iyi ilerler ben de güzel haberler alırım. Allah razı olsun yorumunuz çok rahatlattı beni çok teşekkür ederim🙏 S surayya
Rica ederim canım ben de temmuz gibi bu olayla karşılaştım çok ağladım Çok araştırdım oyüzden neler yaşadığını biliyorum. Tüp bebek yaparsanızda mutlaka embriyolara pgt isteyin. Bizde 4embriyo oldu meger 2si sağlıksızmış.pgt yaptırmasak belki de sağlıksız olanlar transfer edilcekti

Rica ederim canım ben de temmuz gibi bu olayla karşılaştım çok ağladım Çok araştırdım oyüzden neler yaşadığını biliyorum. Tüp bebek yaparsanızda mutlaka embriyolara pgt isteyin. Bizde 4embriyo oldu meger 2si sağlıksızmış.pgt yaptırmasak belki de sağlıksız olanlar transfer edilcekti
Kızlar benim eşimde test yaptı ya emin olamadım sizede danışmak istedim sizce iyi mi?

Eklentiler

• 58FCAEEB-0C59-400B-BDA9-B8BC4EDB0F08.webp
    58FCAEEB-0C59-400B-BDA9-B8BC4EDB0F08.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 183
Back
X