• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spermiyografi yorum kızlar

Sizin adınıza sevindim ins dogal yolla olur. Dediğim gibi morfoloji kendi içinde ayrılıyor sebebi eger genetik testlerde ortaya cıkarsa dna hasarı ros gibi o zmn mudahale edilebiliyor siz o gruptanmıssınız. Yaptırdınız mı bu testleri siz? Sizin yazdıgınız herseyi biz yıllardır yapıyoruz alıskanlık oldu ztn. Üstüne bu kdr yılda en pahalı antioksidanları kullandı eşim.Bitkisel kür olarak da kullanmadığı kalmadı. Sigara vs yok. Beslenmeye en ust seviye dikkat ettik morfoloji 0-1 arasında değişiyor. Bizim vakalarda en faza bir birim yükseliyor deger fazlası yok.
Üç tüp bebek. Hepsinde 2-3 dollenme yani dollenme oranımız cok dusuk. En sonki denemede hiç dollenme dahi olmadı transfer e gidemedim. Her seferinde drlar bana morfoloji cok kotu deyip duruyorlar. Morfoloji de en zorlu grup glozobosperm olanlar buyuk baslı ve akzoromu ya yok yada kusurlu.. Bu gurupta en zor morfoloji grubudur mesela. Cok sukur bizde saglıklı spermler secilebiliyor ama hücre kalitesi dusuk oldugundan sonuc elde edemedik. Gitmediğimiz prof dr da kalmadı. Şimdi bize tese oneriyor drumuz ama biz kabul etmedik..
Bize ekstra testler uygulanmadi canim deger yukselince gerek duyulmadi...Ya canim benim Rabbim sizlerede yardimci olsun sifa olsun Şafi ismi ile islerinizi kolaylastirsin mucizenize sizleride kavustursun cok zorlu surec ama Allah var yalniz degiliz kuzum hayal kuruyorsak yasicaz demekki sabr ve dua

Hic kafana takma spermler labaratuvarda ayristiriliyor nasilsa kuzum Rabbim islerinizi kolaylastirsin
Evet konuştum bu konuyu sordum. Önemli değil dedi hastane. Çünkü zaten bize senin yumurta sayın kadar sperm olması yeter dedi. Örneğin 5 yumurtan varsa vizede 5 sperm yetiyor zaten dedi. İçim rahatladı biraz. Sadece tüp bebek olunca gebelikte sorun olma durumu daha çok varmış sanırım. Bebeğin sıkıntılı doğması, düşük ya da gebeliğin çok zor geçmesi gibi🙄 Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Allahım korusun herkesi herkes güzel atlatsın süreçi inşallah.

Evet konuştum bu konuyu sordum. Önemli değil dedi hastane. Çünkü zaten bize senin yumurta sayın kadar sperm olması yeter dedi. Örneğin 5 yumurtan varsa vizede 5 sperm yetiyor zaten dedi. İçim rahatladı biraz. Sadece tüp bebek olunca gebelikte sorun olma durumu daha çok varmış sanırım. Bebeğin sıkıntılı doğması, düşük ya da gebeliğin çok zor geçmesi gibi🙄 Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Allahım korusun herkesi herkes güzel atlatsın süreçi inşallah.
Surec yıpratici ve yorucu bide bunlari dusunup strese girme canim Rabbim bizim icin hayirli olani biliyordur en hayirlisini nasip eder 🤲

IMG_20220513_164639.webp
kizlar bunu da yorumlar mısınız lütfen

Engel olmaz galiba ama doktorlar yukseltip baslamayi daha uygun goruyor gecen sene baslicaktik bizde tup bebege hem kendimiz erken diye dusunduk doktorda boyle dusundugumuz icin daha iyi olur morfolijigi yukseltmeye calisiriz demisti esimin degeri 2 idi bu sene tup bebek oncesinde degerinin 9 oldugunu ogrenmistik
Canım 2 den 9 a çıkmış baya güzel.Neler kullandınız acaba

Totalde sperm sayısı iyi fakat Ml de ki sperm sayısı dusuk. Sperm sayısı degişkendir. En az üç aylık bir multivitamin takviyesiyle yükselebilir.Morfoloji %1 en az %4 olması gerekiyor spontan gebelik olabilmesi için.. Ve malesef morfoloji genetik oldugu için hiçbir antioksidan tedavisi beslenme vs sonucunda değişkenlik yukselme olmuyor. Yukselir diyen dr sizi merkezde tedavi olmanıza ikna etmek için umit vermek için bu yalanı soyler.
Tüp bebek tedavisine baslamanız en dogrusu olur. Başarı sansı ise morfolojik bozuklugun şiddetine gore değişir. Eğer dna hasarı kaynaklı bir bozukluksa buna baglı uygulanan tedavi sonucu dollenme sansı artar. (varikosel varsa tedavi edilmeli, morfolojiyi bozar) Ama gorunurde bir sıkıntı yoksa bu da henuz tıbbın cozemedigi bir genetik bozukluktan kaynaklandığını gosterir. (spermlerin olusma asaması veya cıkısı esnasında morfolojik defekte ugrar) nedeni henuz bilinmeyen unsurlar..

Yazan : 9 yıldır morfoloji %1 belasıyla ugrasan mücadeleci anne adayı.
Canım bizimde varikosel var ve morfoloji % 2.Ama doktorumuz daha hiç gebelik için uğrasmadıgımızdan önce 1 yıl deneyin sonra ameliyat yada vitamin düşünürüz dedi.Sence mantıklı mı bu yaklaşım

Canım bizimde varikosel var ve morfoloji % 2.Ama doktorumuz daha hiç gebelik için uğrasmadıgımızdan önce 1 yıl deneyin sonra ameliyat yada vitamin düşünürüz dedi.Sence mantıklı mı bu yaklaşım
Yasınız ileri degilse gebelik için en az bir yıl bekleyin tabiki, en azından denemedim demezsiniz cunku tup bebek maddi manevi zor bir surec.. Bu surede ovulasyonla yumurtlama takibi yaparsınız eşiniz ve siz antioksidan ilaclar kullanarak yumurta ve sperm kalitesini artırmaya calısırsınız. Varikosel in seviyesi nedir peki? Eğer grade 1 se ameliyata gerek yok ama grade 2-3 se ameliyat gerekli dedi bize drlar. Eşimde bir testis 2 diğeri 3. Seviyeydi ve ameliyattan oncede pek cok dra gittik.
Vitamini ameliyat sonrası mı nedi onu anlamadım. Ameliyat sonrası da veriliyor antioksidan. Ama oncesinde kullanmalı ki sperm kalitesi sayısı artarsa gebelik olabilir.
Sizde sayı ve hız nasıl? Varikosel varsa tüm degerleri etkiliyor cunku. Morfoloji hariç iyiyse degerler cok da varikosel kaynaklı olmadıgını gosterir.

Eki Görüntüle 3065358 kizlar bunu da yorumlar mısınız lütfen
Malesef who kriterlerine gore yapıldıgı için sonuc hatalı. Genelde özel hastanelerde who yapılır. Doğrusu kruger kriterlerine gore morfolojinin değerlendirilmesidir. Devlette de genelde kruger bakılıyor. Birde özel lablarda. Yaptıracagınız yere sormanız gerekiyor kruger morfoloji mi bakılıyor diye. Kısaca bu sonucların gercek değerle hiçbir ilgisi yok,hatalı sonuc.

Yasınız ileri degilse gebelik için en az bir yıl bekleyin tabiki, en azından denemedim demezsiniz cunku tup bebek maddi manevi zor bir surec.. Bu surede ovulasyonla yumurtlama takibi yaparsınız eşiniz ve siz antioksidan ilaclar kullanarak yumurta ve sperm kalitesini artırmaya calısırsınız. Varikosel in seviyesi nedir peki? Eğer grade 1 se ameliyata gerek yok ama grade 2-3 se ameliyat gerekli dedi bize drlar. Eşimde bir testis 2 diğeri 3. Seviyeydi ve ameliyattan oncede pek cok dra gittik.
Vitamini ameliyat sonrası mı nedi onu anlamadım. Ameliyat sonrası da veriliyor antioksidan. Ama oncesinde kullanmalı ki sperm kalitesi sayısı artarsa gebelik olabilir.
Sizde sayı ve hız nasıl? Varikosel varsa tüm degerleri etkiliyor cunku. Morfoloji hariç iyiyse degerler cok da varikosel kaynaklı olmadıgını gosterir.

Canım bizim sayı ve hız iyi gayet bir sıkıntı yok ama grade 2 varikoseli var sol tarafta ve tek sıkıntı morfoloji bozukluğu.doktorumuz varikosel morfolojiyi bozar dedi ama ameliyatlada pek kolay kolay düzelmiyor diye okudum hep.Canım bize vitaminde vermedi ameliyatta önermedi dediğim gibi önce 1 yıl deneyin dedi.Benim yaşım 26 eşimin 27.

Canım bizim sayı ve hız iyi gayet bir sıkıntı yok ama grade 2 varikoseli var sol tarafta ve tek sıkıntı morfoloji bozukluğu.doktorumuz varikosel morfolojiyi bozar dedi ama ameliyatlada pek kolay kolay düzelmiyor diye okudum hep.Canım bize vitaminde vermedi ameliyatta önermedi dediğim gibi önce 1 yıl deneyin dedi.Benim yaşım 26 eşimin 27.
Grade 2 varikosel bir sure sonra 3 olacak emin olun, bu seviyedeyken ameliyat olması daha kolay olur bence. Biz ameliyattan once 5 dr gezdik hepsi aynı fikirde olunca karar verdik. Sizde oyle yapın bence en az 4-5 drdan fikir alın sizde ona gore içiniz rahat bir sekilde karar verirsiniz.Eger dna hasarı vs genetik kaynaklı olmayan bir bozukluksa varikosel nedeniyle olmustur ve ameliyatla duzelme sansı var. Birde sigara içiyorsa bıraksın morfolojiyi etkileyen onemli bir etken.

Grade 2 varikosel bir sure sonra 3 olacak emin olun, bu seviyedeyken ameliyat olması daha kolay olur bence. Biz ameliyattan once 5 dr gezdik hepsi aynı fikirde olunca karar verdik. Sizde oyle yapın bence en az 4-5 drdan fikir alın sizde ona gore içiniz rahat bir sekilde karar verirsiniz.Eger dna hasarı vs genetik kaynaklı olmayan bir bozukluksa varikosel nedeniyle olmustur ve ameliyatla duzelme sansı var. Birde sigara içiyorsa bıraksın morfolojiyi etkileyen onemli bir etken.
Canım bizde ne yapacağımızı şaşırdık 4 doktor ameliyat demedi sadece 1 i dedi bizde kime inanacagımızı şaşırdık rabbim doğru yolu göstersin ne diyeyim

Sanırım hiç denemedik diye bize müdahale etmek istemiyorlar birde bi doç. Varikosel de sanıldığının aksine değerler düşedebilir dedi

Yaşınız gençmiş sizin. Evet bize de ameliyat önermedi bu saatten sonra çok bir şey değişmez gereksiz dedi. Ama başka bir kaç özel hastane hemen para alma derdine düştü ameliyat etmeyi çalıştılar eşimi. Tüp merkezinde ki doktor. Güldü, gereksiz iyi ki olmadınız dedi.

Yaşınız gençmiş sizin. Evet bize de ameliyat önermedi bu saatten sonra çok bir şey değişmez gereksiz dedi. Ama başka bir kaç özel hastane hemen para alma derdine düştü ameliyat etmeyi çalıştılar eşimi. Tüp merkezinde ki doktor. Güldü, gereksiz iyi ki olmadınız dedi.
Evet canım bende öyle düşündüm adam ne güzel hemen para alma derdine düşmüyor ama bir yandan da sonra çok geç kalır mıyız diye de korkmuyorum değil

Evet canım bende öyle düşündüm adam ne güzel hemen para alma derdine düşmüyor ama bir yandan da sonra çok geç kalır mıyız diye de korkmuyorum değil
Bence beklemeyin. Bizlerde deneyin dediler ilk kendiniz, bekledik. Şimdi çok pişmanız, keşke beklemeden tedaviye başlasaymış. Zaten durum belli. Kolay olamayacak. Oturup şansa bıraktık resmen. İki senemiz çöp oldu. Daha yeni tüp bebeğe başladık. Eşim 39 a giriyor düşün. Gitti iki sene

Canım bizde ne yapacağımızı şaşırdık 4 doktor ameliyat demedi sadece 1 i dedi bizde kime inanacagımızı şaşırdık rabbim doğru yolu göstersin ne diyeyim
Ameliyat olmayın. Ben tüp bebek hemşireliği de yaptım. Olan sperm sayısını da düşürüyor diye bize gelen tüp bebek hastalarının eşlerine önermiyordu doktorlarımız varikosel ameliyatını

Ameliyat olmayın. Ben tüp bebek hemşireliği de yaptım. Olan sperm sayısını da düşürüyor diye bize gelen tüp bebek hastalarının eşlerine önermiyordu doktorlarımız varikosel ameliyatını
Arkadaşım bende öyle düşünüyorum yani şöyle doktor dedi ki varikosel de ameliyat son çaredir eğer 1-1,5 yıl deneyip çocuk olmuyorsa yapılır çünkü ameliyattan sonra değerler düşebilir hatta testisleri bile kaydedebilirsin bu riske girmeye hemen değmez falan dedi

Bence beklemeyin. Bizlerde deneyin dediler ilk kendiniz, bekledik. Şimdi çok pişmanız, keşke beklemeden tedaviye başlasaymış. Zaten durum belli. Kolay olamayacak. Oturup şansa bıraktık resmen. İki senemiz çöp oldu. Daha yeni tüp bebeğe başladık. Eşim 39 a giriyor düşün. Gitti iki sene
Denemeye başladığınızda yaş 37 miydi peki canım

Arkadaşım bende öyle düşünüyorum yani şöyle doktor dedi ki varikosel de ameliyat son çaredir eğer 1-1,5 yıl deneyip çocuk olmuyorsa yapılır çünkü ameliyattan sonra değerler düşebilir hatta testisleri bile kaydedebilirsin bu riske girmeye hemen değmez falan dedi
Aynen öyle.

Back
X