Erkek İnfertilitesi spermiyogram sonucu lütfen yorumlarmısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi zzed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
B beritanriyad canım seni üzmek istemem ama eşinin sonuçları kötü sayı kötü morfoloji çoook kötü hareket de öylezaman kaybetmeyin tüp bebeğe başlayın

Merhabalar esimin bugun ilk defa yaptırdıgı test sonucu anlayan varsa benide aydınlatırsa cok sewinirm doktora sabah gidicem daha doktor gormedi yani SPERMIOGRAM
ABSTİNANS SÜRESİ 4 Gün
MİKTAR 2.4 mL > 2 mL
RENK Krem Krem
GÖRÜNÜŞ Opak
Ph 7.4 7.2 - 8.0
VİSKOZİTE Normal
LİKEFAKSİYON SÜRESİ 60 Dakika
SPERM KONSANTRASYONU 13.8 milyon / mL > 20 milyon / mL
TOPLAM SPERM SAYISI 33.12 milyon > 40 milyon
MORFOLOJİ ( Kruger ) . > % 14 FERTİL
% 5 - 14 SUBFERTİL/FERTİL
% 1 - 4 SUBFERTİL
NORMAL MORFOLOJİ 11 %
ANORMAL MORFOLOJİ 89 %
BAŞ ANOMOLİSİ 32 %
BOYUN ANOMOLİSİ 27 %
KUYRUK ANOMOLİSİ 30 %
LÖKOSİT 180 bin / mL < 1.000.000 / mL
ERİTROSİT Yok adet / her sahada
AGLUTINASYON Az
IMMATUR GERM HÜCRESİ 1-2 adet / her sahada
MOTILITE
1. SAAT
HIZLI HAREKETLİ 40 % > %50 HAREKETLİLİK
YAVAŞ HAREKETLİ 26 %
YERİNDE HAREKETLİ 24 %
HAREKETSİZ 10 %
2.SAAT
HIZLI HAREKETLİ 35 %
YAVAŞ HAREKETLİ 20 %
YERİNDE HAREKETLİ 29 %
HAREKETSİZ%16

IMG-20151228-WA0000.webp

Canım sayı iyi maşallah. İleri hareket düşük biraz toparlar kür ve ilaçlarla.ama genel toplam fena değil. Morfolojiyi göremedim o çok daha önemli.

Cevabın için tesekkur ederim ya buradaki hastaneye tartışma çıktı neden morfoloji yok diye adam 1999 dan beri gorevliymis hiç morfolojiye bakmamiss eşim çok sinirlendi ya ben de öyle bi önceki tahlilinde var ama isterseniz onu da gondereyim bakar misiniz?

ElifAhsen02 ElifAhsen02 kuzu buraya gel 3. Sayfada yeni tahlil sonucu
canım ilkinede baktım ikincisinede . sayı çok güzel ikisindede harekette iyi morfolojide sınır 4 4ün altı olursa kötü olarak değerlendirilebilirdi ama o da kötü değil yani. zaten aşılamada en hızlı en canlı olanlar seçliyormuş.bence iyi görünüyor ama takviye alsa harekett dahada artar morfolojide değişmiyor diye biliyorum.bence iyi görünüyor kalbini daraltma doktor yorum yaptımı

canım ilkinede baktım ikincisinede . sayı çok güzel ikisindede harekette iyi morfolojide sınır 4 4ün altı olursa kötü olarak değerlendirilebilirdi ama o da kötü değil yani. zaten aşılamada en hızlı en canlı olanlar seçliyormuş.bence iyi görünüyor ama takviye alsa harekett dahada artar morfolojide değişmiyor diye biliyorum.bence iyi görünüyor kalbini daraltma doktor yorum yaptımı

Canım şimdi şöyle birşey morfoloji şekil bozukluğu demek dimi asilamada şekil bozukluğu olanı ayikliyolar mi? Hane ayiklanmasa Allah muhaffaza sağlıksız döllenme olur dimi?

Canım şimdi şöyle birşey morfoloji şekil bozukluğu demek dimi asilamada şekil bozukluğu olanı ayikliyolar mi? Hane ayiklanmasa Allah muhaffaza sağlıksız döllenme olur dimi?
evet şekil bozukluğu canım kiminde baş kiminde boyun kiminde kuyruk anomalisi oluyor ama aşılamada şekil bozukluğu olanlar ayıklanmıyor sadece yıkama yapılıp canlı olanlar seçiliyor . doktorumuz bize böyle anlattı en canlı en hareketli olanlar ayrılıyor dedi. eger morfolojiye göre en sağlıklısı seçilse sanırım o tüp bebek yönteminde oluyor.neden olumsuz düşünüyosun canım bence bu kadar araştırma durmunuz kötü değilki kinizinde çok şükür Allaha hareket var sayı var sağlıklı sperm var bunların hiç biri olmayaları düşünsene senin ilaç kullanmana bile gerek görmedi doktor çok şükür iyi düşün iyi olsun canım:KK200::KK200:

evet şekil bozukluğu canım kiminde baş kiminde boyun kiminde kuyruk anomalisi oluyor ama aşılamada şekil bozukluğu olanlar ayıklanmıyor sadece yıkama yapılıp canlı olanlar seçiliyor . doktorumuz bize böyle anlattı en canlı en hareketli olanlar ayrılıyor dedi. eger morfolojiye göre en sağlıklısı seçilse sanırım o tüp bebek yönteminde oluyor.neden olumsuz düşünüyosun canım bence bu kadar araştırma durmunuz kötü değilki kinizinde çok şükür Allaha hareket var sayı var sağlıklı sperm var bunların hiç biri olmayaları düşünsene senin ilaç kullanmana bile gerek görmedi doktor çok şükür iyi düşün iyi olsun canım:KK200::KK200:

Canım benim Allah razı olsun inşallah İnan ki elimde değil çok karışık kafam hiç ilaç falan da vermedi morfoloji yikaniyo diye hatırlıyorum surekli araştırma pesindeyim aşılama yapıldıktan sonra strese girmek istemiyorum :( kafamda bir ton soru bu arada ocağın 4 dunde muayene 5 inde asilama olacak çok karmaşık bir haldeyim günlerde geçmiyo zaten :(

Canım benim Allah razı olsun inşallah İnan ki elimde değil çok karışık kafam hiç ilaç falan da vermedi morfoloji yikaniyo diye hatırlıyorum surekli araştırma pesindeyim aşılama yapıldıktan sonra strese girmek istemiyorum :KK43: kafamda bir ton soru bu arada ocağın 4 dunde muayene 5 inde asilama olacak çok karmaşık bir haldeyim günlerde geçmiyo zaten :KK43:
oyyyy canımm biliyorum aslında ben şimdi öyle diyorum bende öyleydim anlıyorum ama sadece rahatlatmaya çalışıyorum . canım benim belkide senin dediğin gibi belki sağlıksız olanlar ayıklanıyodur onu tam bilmiyorum yanlış bişey demiş olmayayım. herşey güzel olacak 2016'da koca göbekli:anneadayı: bi hatun olacaksın gör bak

Back
X