Canım sayı olarak sıkıntı yok ancak hareketlilik biraz düşük gibi ama gebeliğe engel olacak kadar değil diye düşünüyorum morfolojisine bakılmadı mı?Merhaba, eşimin sperm testi sonuçlarını bilenler yorumlayabilirse çok sevinirim arkadaşlar..
Miktar 4 ml
Sayı 16.4 milyon
Total sayı 65.60 milyon
Total motil sperm sayısı 36 milyon
Hızlı ileri hareket 10 %
Yavaş ileri hareket 35 %
Yerinde hareket 10 %
Hareketsiz 45 %
Motilite indeks 90
Fertilite indeks F.possible
Hız da sayı da düşük malesef. Bi de morfoloji bakılsaymış iyi olurmuş.Merhaba, eşimin sperm testi sonuçlarını bilenler yorumlayabilirse çok sevinirim arkadaşlar..
Miktar 4 ml
Sayı 16.4 milyon
Total sayı 65.60 milyon
Total motil sperm sayısı 36 milyon
Hızlı ileri hareket 10 %
Yavaş ileri hareket 35 %
Yerinde hareket 10 %
Hareketsiz 45 %
Motilite indeks 90
Fertilite indeks F.possible
Aynı anda cevap yazmışız sanıyorum :) Sayı o kadarda düşük değil bence ztn 60-80milyon da yeterli bir sayı diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba?Hız da sayı da düşük malesef. Bi de morfoloji bakılsaymış iyi olurmuş.
Sayı olarak totale mi bakıyoruz total motil'e mi acaba?Hız da sayı da düşük malesef. Bi de morfoloji bakılsaymış iyi olurmuş.
Morfolojiye bakılmamış morfoloji spermin yapısına bakıyorlar yani baş anomalisi kuyruk anomalisi var mı varsa ne kdrnda var onlar hakkında bilgi veriyor sayıdan daha önemli birşey şimdi isterse 200milyon olsun morfolojide sıkıntı varsa gebelik zorlaşıyor maalesefmimoza__ E Efulimm41 morfoloji dediginiz nedir acaba? Ben tamamını yazmadım ama fotoğraf paylaşayım.. Eki Görüntüle 2173364
Morfolojiye bakılmamış morfoloji spermin yapısına bakıyorlar yani baş anomalisi kuyruk anomalisi var mı varsa ne kdrnda var onlar hakkında bilgi veriyor sayıdan daha önemli birşey şimdi isterse 200milyon olsun morfolojide sıkıntı varsa gebelik zorlaşıyor maalesef
Vardır doktorunuzun da bir bildiği zaten sonucunuzu gösterdikten sonra o sizi yönlendirecektir biz sadece kendi deneyimlerimize göre yorum yapıyoruz Doktorların da yöntemleri kendilerine göre değişiyorAa doktor hic söylemedi morfolojiyede baktırın diye
60-80 iyi ama toplamda o. Mililitredeki önemli. Yani 16.4 milyon.Aynı anda cevap yazmışız sanıyorum :) Sayı o kadarda düşük değil bence ztn 60-80milyon da yeterli bir sayı diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba?
Teşekkürler salı günü gideceğiz doktora.O zaman soracağım morfolojiyiVardır doktorunuzun da bir bildiği zaten sonucunuzu gösterdikten sonra o sizi yönlendirecektir biz sadece kendi deneyimlerimize göre yorum yapıyoruz Doktorların da yöntemleri kendilerine göre değişiyor
Sayı yazana bakıyoruz. Miktar değişkendir çünkü. Toplama bakmanın bi anlamı yok.Sayı olarak totale mi bakıyoruz total motil'e mi acaba?
Bilmiyordum bunu teşekkürler bilgi için :)60-80 iyi ama toplamda o. Mililitredeki önemli. Yani 16.4 milyon.
Rica ederim :)Bilmiyordum bunu teşekkürler bilgi için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?