spermiyogram

asya_01

.1,62 boy başlangıç 83...güncel 75
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
16.624
42.770
34
arkadaşlar test sonuçlarını yazıyorum bilgilendirebilirseniz çok sevinirim doktor bu test sonuçlarına problem yok demiş ama yinede bilgilendirebilirseniz sevinirim

sperm konsantrasyonu 63 milyon
toplam sperm sayısı 189 milyon
total motilite yüzde 33
ileri hızlı hareket yüzde 30
yerinde hareketli yüzde 3
hareketsiz yüzde 67
baş anomalisi 64
boyun anomalisi 30
kuyruk anomalisi 4

yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar

Canim oran gayet iyi ne kadar süredir deniyorsunuz ve hsg cektirdin mi??

canım ileri hareketli çok güzel maşallah ama ileri yavaş düşük normal olan ileri hızlı ve ileri yavaş hızlının yüzde 50 olması bence eşin sigara içiyorsa bıraksın ve basit bi tedavi olsun

canım ileri hareketli çok güzel maşallah ama ileri yavaş düşük normal olan ileri hızlı ve ileri yavaş hızlının yüzde 50 olması bence eşin sigara içiyorsa bıraksın ve basit bi tedavi olsun

canım bu arkadaşımın eşinin sonucuydu arkadaşım sigarayı bırak ddiğim an birbirimize giriyoruz diyo bubunun doktoru eşinde problem yok demiş eşi madem sonuç iyi değil di doktor niye problem yok dedi diyormuş

bir defa bu değerleri oranlayacak olursak morfoloji bozukluğu var.%98 oranında.normal sperm sayısı %2. kruger teorisi üzeinden bakılmıştır bu test.o zaman da referans aralığı olarak en az %4 olması lazım morfolojinin.ayrıca morfolojiyi düzeltecek bir ilaç vs. yok.morfoloji yani sperm şekil bozukluğu demek.bozuk sperm döllenemez.ve spermlerin sadece %33ü aktif.yani hareket halinde.%67si ilerlemiyor.bir adamın 300 milyon spermi olur morfoloji %2 olur yani spermler bozuktur dölleyemez, sağlam spermin gelip yumurtayı bulması lazım başka adamın spermi 15 milyon olur morfoloji %15 olur yani 15 milyon spermin çoğu sağlıklıdır bir sürü sağlıklı spermden biri gider yumurtayı döller.milyonlara takılmamak lazım o da önemli tabi ama morfoloji ve hız da çok çok önemli.umarım açıklayıcı olmuştur.bu yazıyı herkes faydalansın , bilgilensin diye yazdım.yine de kimse umutsuzluğa kapılmasın.sonuçta canı veren allah.allah istediten , izin verdikten sonra morfoloji falan hikaye.

arkadaşım bir defa düşük yaşadı o da benim gibi kalbi atmıyordu bebeğinin ama hamile kalabildi eşi diyor madem sorun varsa nasıl hamile kalabildin o zaman bide 2 doktora göstermişler ikiside demiş sorun yok bizde burda paylaştık işte eşine bir türlü anlatamadı sigarayı bırakması için adamda tiryaki mübarek

merhaba 5 yıllık evlıyız evlendıgımızden beri hiç korunmadık 2012 yılında eşim varıkosel ameliyatı oldu ameliyat sonrası gebelık oldu fakat 5 haftalık düşük yaptım ve birdahada gebelık olmadı esım 3 gun once test verdı sonucları degerlendırebılırmısınız hacim 2cc sperm konsantrasyonu 97 total motalite 71 hızlı hareketli %A) 2 yavas hareketli 51 yerinde hareketli 18 hareketsiz 29 normaş 10 baş anomalisi 64 boyun anormanisi 16 kuyruk anomanisi 10 yuvarlak hücre (mil/ml)2,2 aglütinasyon : var sprem hazırlama iki fazlı gradient ,tpmmss =16,1 milyon sprem konsantrasyonu (mil/ml) 17,5 total motilite (%) 63 hızlı hareketli 2 yavaş hareketli 44 yerinde hareketli 17 hareketsiz 37

X