• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spinal Doğum Hikayem :) “Pozitif”

brlym

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
7
8
1
30
Merhaba,
Ben hamileliğimde burada doğumla ilgili yazılanları o kadar çok okudum ki, şimdi de ben birilerine iyi gelmek, kafasındaki soru işaretine belki cevap olurum diye yazmaya karar verdim. Öncelikle hem normalden hemde sezeryandan çok korkan biriydim. Hayatımda hiç ameliyat olmadığım için ameliyat yarasından ayrı korkuyordum, normal doğumla ilgili okuduklarımdan ayrı korkuyordum. Öncelikle doktorun çok önemli olduğunu düşünüyorum bu süreçte. İlgili, alakalı, güler yüzlü bir doktorunuz varsa daha rahat oluyorsunuz. Doğum yaptığım güne gelirsek, gece zaten heyecandan, başıma ne geleceğini bilmemezlikten falan baya uykusuz kaldım. Ama hiç de gerek yok çünkü zaten uykusuz kalınsa da o doğuma gidiliyor. :) hastaneye gittim, evrak işleri halledildi. Sonra odaya çıktım, üzerime ameliyat önlüğü giydim, damar yolu açıldı, nst’ye bağlandım. Sonra sedyeye yatırılıp, ameliyathaneye götürüldüm.İtiraf ediyorum çok korktum, ağlamamak için ne annemin ne eşimin yüzüne bile bakmadan girdim ameliyathaneye. Sonra ameliyathane ekibi o kadar iyiydi ki, biraz olsun rahatladım. Beni ameliyat masasına aldılar, odada giydiğim önlüğü çıkardılar üzerime örtüler örttüler. Neyse, sonra beni kaldırdılar. Ve ellerimi dizlerime doğru koymamı azıcık eğilmemi ve asla hareket etmememi, (iğne yerini bulamazsa bir daha iğneyi sokmam gerekir dediği için asla kıpırdamadım) ama önümde de birinin durmasını istedim ve gerçekten kan alınmadan daha az bir iğne acısıyla belimde soğukluk hissettim. Ve bitmişti. Spinal anestezi oldum ve gerçekten hiç acımadı. Kan alınma bile daha fazla acır. Hadi abartma derseniz bile normal kan alma acısı gibi ama asla daha fazlası değil. Sonra beni hemen sedyeye yatırdılar ellerimi bağladılar, ben o yukardaki ışıktan her şeyi görüyordum. Daha uyuşmadım dedim ama ameliyata başladılar. Uyuşmuştum :) Daha sonra hiç bakmadım o ışığa. Zaten bir sersemlik gelmişti bana. Kısa bir süre sonra bebeğimin sesini duydum. Temizleyip hemen getiriyoruz dediler. Sonra geldi oğlum,yanağıma koydular. Ve ben sonrasını hatırlamıyorum. Sanırım midem bulanıyor demişim ve beni hafif uyutmuşlar. Son dikişlerim atılırken uyandım. Tabi ben uyanırken tüm ameliyatı izlediğimi falan düşünüyordum 😂 sonra ameliyattan çıktım. Eşimle annem bebek doğduktan yarım saat sonra falan geldiğimi söylediler. Yaklaşık bir dört saat sonra da ayağa kaldırmaya çalıştılar. Yani en beteri oydu diyebilirim. Ben ilkinde kalkamadım çünkü sağ ayağım hala uyuşuktu. Bir saat sonra falan eşimden destek alarak ve direk karşıya bakarak kalktım, asla yere bakmayın başınız dönüyor. Zaten bir kalktınız mı diğerleri daha hafif ve kolay oluyor. İlk emzirme de benim için kolay oldu çok şükür. İnşallah herkesin böyle rahat olur. Bir de içim temizlensin diye karnıma bastırmak istediler ama ben onu asla istemedim. O yüzden yapmadılar. 25 gün adet olur gibi kanamam oldu ve sonra o da geçti. Başka sorunuz varsa, seve seve yanıtlarım. Gerçekten bu kadar rahat anlattım ama ellerim doğumdan önce egzama oldu yani inanın çok stresli bir dönem geçirdim. Yani stresli ve panik halleri en iyi ben anlarım. Hepinize sağlıklı, bol gülmeli ve rahat doğumlar dilerim. :)

Benim de iki hafta sonra doğumum var. Inşallah benim de sizin gibi kolay geçer. Sonra kaç gün sonra ayaklandiniz? Bu arada teşekkür ederiz anlattığınız için. 🤗 Bebeğinizi de sağlıkla büyütün inşallah.

Benim de iki hafta sonra doğumum var. Inşallah benim de sizin gibi kolay geçer. Sonra kaç gün sonra ayaklandiniz? Bu arada teşekkür ederiz anlattığınız için. 🤗 Bebeğinizi de sağlıkla büyütün inşallah.
İnşallah çok kolay geçer doğumunuz, sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi :) doktor bana sürekli yürü dedi, doğum olduğu gün hep yürüdüm akşam ve gece. Ertesi gün sabah hastaneden taburcu oldum kendim desteksiz yürüdüm. Ama tabi arabaya binerken, araba giderken ve inerken canım yandı. Ayaklanıyorsunuz ama hareketleriniz kısıtlı ve ameliyat yeri kendini hep hatırlatıyor. Ağrısı sızısı mutlaka oluyor ben ilk hafta yatarken kalkarken oturup kalkarken çok zorlandım sadece. Yürürken falan gayet iyiydim :) her türlü sorunuzu bildiğim kadarıyla yanıtlar size destek olurum istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz :)

İnşallah çok kolay geçer doğumunuz, sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi :) doktor bana sürekli yürü dedi, doğum olduğu gün hep yürüdüm akşam ve gece. Ertesi gün sabah hastaneden taburcu oldum kendim desteksiz yürüdüm. Ama tabi arabaya binerken, araba giderken ve inerken canım yandı. Ayaklanıyorsunuz ama hareketleriniz kısıtlı ve ameliyat yeri kendini hep hatırlatıyor. Ağrısı sızısı mutlaka oluyor ben ilk hafta yatarken kalkarken oturup kalkarken çok zorlandım sadece. Yürürken falan gayet iyiydim :) her türlü sorunuzu bildiğim kadarıyla yanıtlar size destek olurum istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz :)
Çok teşekkür ederim. Tabi sorarım yine. 😇

2 gün sonra 37. Haftam bitti ve doğuma giricem yine bi korku oluştu ama sizin hikayenizi okuyunca rahatladım yine..

2 gün sonra 37. Haftam bitti ve doğuma giricem yine bi korku oluştu ama sizin hikayenizi okuyunca rahatladım yine..
Ya az kaldı demek yavrunuza kavuşmanıza :) inşallah sizin de pozitif doğum hikayenizi burada okuruz. Her doğumun kendi hikayesi vardır diyorlar ya sizinki benimkinden daha güzel geçsin :)

Ya az kaldı demek yavrunuza kavuşmanıza :) inşallah sizin de pozitif doğum hikayenizi burada okuruz. Her doğumun kendi hikayesi vardır diyorlar ya sizinki benimkinden daha güzel geçsin :)
İnşallah çok tesekkur ederim. 🙏🥰 guzel bir hikaye ile dönmeyi umut ediyorum.

epidural verildi bana da. anestezi doktoru hareket etme vs diyince ödüm koptu. sağda solda o kadar bişgi kirliliği var ki.. insanım sonucta ve iğne batacak ya irkilirsem, ya felç kalırsam ödüm koptu 😂😂 en sonunda doltor “helal olsun tekte taktırabilen zor senden önceki gebe yarım saat uğraştırdı beni” demişti 😂😂 ama sırt üstü yatmaya çekiniyordum sanki iğne hala orda ve bi şey olacak diye korkuyordum 😂😂 doğumda hiç aklıma bile gelmedi tabii.. sedyede o kadar tepindim ki damaryolu bile çıktı 😂😂 ertesi gün dusa girdim sırtımı yıkarken ani bi ağrı oldu. epidurali unuttular diye koşa koşa odaya geldim. meğer bant kalmış 😂😂😂 ayy bi de ben soğuk kanlı bilinirim. etrafımdaki herkesi inanılmaz korkuttum 😂😂

ama simdi gerine gerine çok da kötü değildi ya bi daha yaparim diyorum. hatta sesli söylemeye korkuyorum ama o doğum anını özlüyorum bu aralar sürekli 🥲

epidural verildi bana da. anestezi doktoru hareket etme vs diyince ödüm koptu. sağda solda o kadar bişgi kirliliği var ki.. insanım sonucta ve iğne batacak ya irkilirsem, ya felç kalırsam ödüm koptu 😂😂 en sonunda doltor “helal olsun tekte taktırabilen zor senden önceki gebe yarım saat uğraştırdı beni” demişti 😂😂 ama sırt üstü yatmaya çekiniyordum sanki iğne hala orda ve bi şey olacak diye korkuyordum 😂😂 doğumda hiç aklıma bile gelmedi tabii.. sedyede o kadar tepindim ki damaryolu bile çıktı 😂😂 ertesi gün dusa girdim sırtımı yıkarken ani bi ağrı oldu. epidurali unuttular diye koşa koşa odaya geldim. meğer bant kalmış 😂😂😂 ayy bi de ben soğuk kanlı bilinirim. etrafımdaki herkesi inanılmaz korkuttum 😂😂

ama simdi gerine gerine çok da kötü değildi ya bi daha yaparim diyorum. hatta sesli söylemeye korkuyorum ama o doğum anını özlüyorum bu aralar sürekli 🥲
Evet insan çok geriliyor o an ama acısı olmayınca bende baya rahatlamıştım 😂 en büyük korkum iğneydi onu da olduktan sonra zaten bi rahatlama gelmişti bana 😅 bu arada bende o günün fotoğraflarına, videolarına falan bakıyorum. Bende özlüyorum bazen o heyecanı :)

Benim gece suyum gelince apar topar doğuma alındım risk vardı kansma v.d bebek ayaktan doğmaya kalkmış şükür zamanında müdahale ile bebeğimi kucağıma aldım canım.🥰🤲🧿

Ay çok sevindim, allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah :) merak ettim de bende 😅

Back
X