spinal ve epidural anestezi yaşayan anneler....lütfen yardım.....

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar 8 ocakta sezeryana gideceğim inşallah.....spinal ya da epidural aneztesi uygulanacak...doktor spinal yaparız büyük ihtimal dedi....ama onda tekrar narkoz verilemiyor sanırım...yaşayan var mı?

kızlar 8 ocakta sezeryana gideceğim inşallah.....spinal ya da epidural aneztesi uygulanacak...doktor spinal yaparız büyük ihtimal dedi....ama onda tekrar narkoz verilemiyor sanırım...yaşayan var mı?

öncelikle şimdiden hayırlı olsun canım. yolun sonuna gelmişsin,inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. ben de merak ediyorum aslında ama öğrendiğim kadarıyla, spinalde bir iğne ile tek bir sefer uyuşturucu madde veriliyor ve uyuşma daha çabuk oluyor. İkisini de yaptıran arkadaşım oldu, bir şikayetleri olmadı.kötü bişey olsa doktor önermez zaten bence.

korkmayın kızlar kesilmeyi hissetmiyorsunuz,,,yani ben hissetmedim :))
spinal oldum ben,çok rahattım,,1-2 dk içinde uyuşuyorsun ..hemşire bebeğiniz doğdu demese ne kesildiğini neden bebek çıkarıldığından haberim olmadı..

hayırlı doğumlar..

korkmayın kızlar kesilmeyi hissetmiyorsunuz,,,yani ben hissetmedim :))
spinal oldum ben,çok rahattım,,1-2 dk içinde uyuşuyorsun ..hemşire bebeğiniz doğdu demese ne kesildiğini neden bebek çıkarıldığından haberim olmadı..

hayırlı doğumlar..

ben şeyi merak ediyorum doğumdan sonra yan etkisi oldumu belden iğine yapılırken acıyomu bide hissetmeye başlama ihtimali olyomu cevaplarsan sevinirim

öncelikle hayırlı doğumlar canım eğer sezeryan olucaksan kesinlikle epidural derim ben müthiş bir duygu 1-2 dk içinde uyuşuyorsun zaten anestezi uzmanı o anda seni bilgilendiriyor konuşarak hatta doktorunla sohbet ederek doğuruyorsun dediği gibi bebeği görmesem doğurduğumu anlamayacaktım ilk sen görüyorsun bebeğini ayılma derdi olmuyor bebeğini öptürüyorlar kokluyorsun harika bir şey bence sonradan bir yan etkisinide görmedim ben...

ben şeyi merak ediyorum doğumdan sonra yan etkisi oldumu belden iğine yapılırken acıyomu bide hissetmeye başlama ihtimali olyomu cevaplarsan sevinirim

bende biraz baş ağrısı yaptı..oda şiddetli değildi..ağrı kesici aldım geçti..
hayır acımıyor..iğne çok ince hissetmiyorsun bile..
hissetme ihtimali oluyormuş diye duydum..ama ben hiç birşey hissetmedim..

canım hangi hastane olduğunuda yazarmısın sana zahmet ikimizde konyadaymışız ben seydişehirde oturuyorum ama hala kararsızım doğumu nerde yapacağım konusunda

öncelikle hepinize hayırlı doğumlar dilerim. sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
ben spinal anesteziyle sezaryan oldum. iğneyi hafif bir sinek ısırığı kadar hissettim. anında uyuştu bacaklarım külçe gibi ağırlaştı.
keserken hiçbirşey hissetmedim. eşim baş ucumda elimi tutmuştu sohbet ediyorduk. bir anda kızımın ağlama sesini duydum. hemen yanıma getirdiler. sonra hemen yan tarafta ilk muayenesi yapıldı ağzını burnunu temizlediler ve ben hepsini izledim.çok güzel bir andı.
o arada benim dikişlerimi yapıyorlarmış. eşim öyle dedi. ameliyata girmem çıkmam 20 dakika sürdü. odama çıkardılar. bebeğimi bir saat sonra emzirdim. iki saat sonra bacaklarımdaki uyuşukluk tamamen geçti. ve ameliyattan 4 saat sonra yürümeye başladım. bir daha uyumak dışında yatmadım. hastanede hep yürüdüm. doktorum ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin dedi. ertesi gün taburcu olduk. ben evde de yatmadım. annemlerin hazırladığı lohusa yatağında sadece geceleri uyudum.
ne bel ağrısı ne baş ağrısı hiçbirini yaşamadım.
hepinize tavsiye ederim.

kızlar çok sağolun verdiğiniz bilgiler için......içim rahatladı biraz..ama insan gene de tedirgin oluyor..ilk defa böyle bir şey yaşayacaksın.kolay değil...

öncelikle hepinize hayırlı doğumlar dilerim. sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
ben spinal anesteziyle sezaryan oldum. iğneyi hafif bir sinek ısırığı kadar hissettim. anında uyuştu bacaklarım külçe gibi ağırlaştı.
keserken hiçbirşey hissetmedim. eşim baş ucumda elimi tutmuştu sohbet ediyorduk. bir anda kızımın ağlama sesini duydum. hemen yanıma getirdiler. sonra hemen yan tarafta ilk muayenesi yapıldı ağzını burnunu temizlediler ve ben hepsini izledim.çok güzel bir andı.
o arada benim dikişlerimi yapıyorlarmış. eşim öyle dedi. ameliyata girmem çıkmam 20 dakika sürdü. odama çıkardılar. bebeğimi bir saat sonra emzirdim. iki saat sonra bacaklarımdaki uyuşukluk tamamen geçti. ve ameliyattan 4 saat sonra yürümeye başladım. bir daha uyumak dışında yatmadım. hastanede hep yürüdüm. doktorum ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin dedi. ertesi gün taburcu olduk. ben evde de yatmadım. annemlerin hazırladığı lohusa yatağında sadece geceleri uyudum.
ne bel ağrısı ne baş ağrısı hiçbirini yaşamadım.
hepinize tavsiye ederim.
canım ne güzel bir anı olmuş senin için ama herkes farklı yaşıyor sanırım keşke herkesin seninki kadar kolay olsa boshayallersmile

kontrollerim özel selçuklu hastanesinede oldu doğumuda orada olacaktı ama erken doğum yaptırğım için kuvez sıkıntısı yaşarız diye başkentte oldu doğumum..

sen hangi hstn doğum yaptın?

ben birinciyi tıp fakültesinde yaptım doktorum ordaydı çünkü.şimdi devlet hastanesi var burda sadece ama merkezde yapmyı düşünüyorum karar veremedim.bide devlet hastanesine güvenemiyorum genel hadi neysede spinal yada epidural anestezidekafamçokkarıştınapcam bilmiyorum

canım hangi hastane olduğunuda yazarmısın sana zahmet ikimizde konyadaymışız ben seydişehirde oturuyorum ama hala kararsızım doğumu nerde yapacağım konusunda

kontrole özel selçuklu hastanesine nil hanıma gidiyordum..doğumumda onda olacaktı ama erken doğum yaptığım için kuvez sıkıntısı yaşarız diye Başkent hastanesinde yaptım doğumumu..ayla hanım da..

canım ne güzel bir anı olmuş senin için ama herkes farklı yaşıyor sanırım keşke herkesin seninki kadar kolay olsa boshayallersmile

Benim görümcem epidural anestezi oldu bel fıtıgı varmış bilememiş iğneden sonra felç oldu,hala bir ayagı aksıyor,bunu söylemek istemezdim ama bel fıtıgı olan arkadaşlar iki kere düşünsünler.Bende hamileyim asla düşünmüyorum.

Back
X