spinal ve epidural anestezi yaşayan anneler....lütfen yardım.....

Benim görümcem epidural anestezi oldu bel fıtıgı varmış bilememiş iğneden sonra felç oldu,hala bir ayagı aksıyor,bunu söylemek istemezdim ama bel fıtıgı olan arkadaşlar iki kere düşünsünler.Bende hamileyim asla düşünmüyorum.

beni bildiğim kadarıyla bel fıtığı yok ama hafif bir rahatsızlığım var uzun süre sandalye gibi sert bi yerde oturursam belimin ortası çatlıycakmış gibi oluyor hiç doktora gitmedim belkide vardır

Benim görümcem epidural anestezi oldu bel fıtıgı varmış bilememiş iğneden sonra felç oldu,hala bir ayagı aksıyor,bunu söylemek istemezdim ama bel fıtıgı olan arkadaşlar iki kere düşünsünler.Bende hamileyim asla düşünmüyorum.

sen sezaryenmi yapıcaksın doğumunu yoksa normalmi benim ikinci ilki sezaryen olunca ikinciyide öyle yapıyolar imkanım olsa normal yapmayı çok isterdim zaten 1. de suyum gelene kadar bekledim normal yapmayı çok istiyodum ama bebek gelmedi bi türlü

bende epidural sezaryan oldum ameliyatın başladığını bile anlamadım his var ama acı yok
sakın korkup sıkmayın kendinizi rahat bırakın
hayırlı olsun Allah kavuştursun hayırlısıyla bebeğinize

ay ben şu bel fıtığı konusuna takıldım ya varmı diye doktora gitsem röntgen istiycek o da olmaz doktorla bi konuşayım en iyisi

ay ben şu bel fıtığı konusuna takıldım ya varmı diye doktora gitsem röntgen istiycek o da olmaz doktorla bi konuşayım en iyisi

slm kızlar bend ekonuyu görünce hemen yazmak istedim.3 yıl önce kızımı epidural anestezi ile dünyaya getirdim.Doğum çok güzle geçti bir sıkıntım olmadı ama sonrasında bel ağrım çok fazla oldu. Hatta ne bebeğin altını eğilip açabildim ne de başka şey sonra sonra azaldı ama hala bel ağrım devam ediyor.Ondan önce yoktu bir ağrım ameliyattan önce yani.

acaba hamileyken çok kilo aldım bel fıtığımı oldum şimdi bend edüşünmeye başladım valla. şuanda hamileyim 5 aylık ve yine epidurtal sezeryan olacak.

İlk defa duyuyorum spinal ve epidural arasında ne fark var?

Korktum ya bişey olursa bend edoktoruma danışayım hemen hay allah

slm kızlar yarın spinal sezeryan olcam bakalım nasl gececek pazar gunu yazarım sıze nasıl gectıgını :) tabı oğlusumdan fırsat bulabılırsem:) cok heycanlıyım eşimin doguma gırmesını cok ıstıyordum ama hastenıemızde buna ızın verılmısyormus cok uzuldum eşim elımı tutsa cok daha kolay gecer benım için

slm kızlar yarın spinal sezeryan olcam bakalım nasl gececek pazar gunu yazarım sıze nasıl gectıgını :) tabı oğlusumdan fırsat bulabılırsem:) cok heycanlıyım eşimin doguma gırmesını cok ıstıyordum ama hastenıemızde buna ızın verılmısyormus cok uzuldum eşim elımı tutsa cok daha kolay gecer benım için

hayırlı doğumlar merakla bekliyorum inş. yazmaya fırsatın olur hangi hastanede doğum yapıcaksın

bende epidural anestezi ile sezaryen doğum yaptım. hiçbirşey hissetmedim. uyuşmadımı acaba diye aklımdan geçti haliyle. garip ama dokunulduğunu hissediyorsunuz ama acı yok. bir arkadaş yazmış, iğne yapılırken iğnenin acısıbirazcık, doktor zaten ayrıntılı anlatıyor. hatta bacaklarda hafif titreme hissi, doktoruma uyuşup uyuşmadığını anlamak için deneme yapıyormusunuz diye sorduğumda video görüntülerinde gördüm ki çoktan başlamışlar.
sonrasında bende hiç yatmadım, baş ağrsıda yapmadı, kişiden kişiye değişiyor olabilir.

esracım çok az kalmış doğumuna,sen normal düşünmüyomuydun sonradan sezeryana mı karar verdin.Hiç korkma canım,epidural en iyisi.Sana daha öncede söylemiştim.Bende bu yöntemle düşünüyorum doğumu kısmetse.İnan hiçbişey hissetmeyeceksin ve cok cabuk olup bitecek hersey:))
doğumu nerede yapacasın,hangi ilde yani.Kararsızdın bi ara cunki..

ben genel anesteziyle yaptım doğumum iki defa çok memnun kaldım sonrasındada hiç bir yan etkısı yok bel ağrısıymış baş ağrısıymış yok.4saat sonrada ağağa lkaldırdılar hiç zorlanmadım hemen çıktım vc ye felan.bidaha doğurmuş olsam yine genel derim uyu uyan çok güzel

öncelikle hepinize hayırlı doğumlar dilerim. sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
ben spinal anesteziyle sezaryan oldum. iğneyi hafif bir sinek ısırığı kadar hissettim. anında uyuştu bacaklarım külçe gibi ağırlaştı.
keserken hiçbirşey hissetmedim. eşim baş ucumda elimi tutmuştu sohbet ediyorduk. bir anda kızımın ağlama sesini duydum. hemen yanıma getirdiler. sonra hemen yan tarafta ilk muayenesi yapıldı ağzını burnunu temizlediler ve ben hepsini izledim.çok güzel bir andı.
o arada benim dikişlerimi yapıyorlarmış. eşim öyle dedi. ameliyata girmem çıkmam 20 dakika sürdü. odama çıkardılar. bebeğimi bir saat sonra emzirdim. iki saat sonra bacaklarımdaki uyuşukluk tamamen geçti. ve ameliyattan 4 saat sonra yürümeye başladım. bir daha uyumak dışında yatmadım. hastanede hep yürüdüm. doktorum ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin dedi. ertesi gün taburcu olduk. ben evde de yatmadım. annemlerin hazırladığı lohusa yatağında sadece geceleri uyudum.
ne bel ağrısı ne baş ağrısı hiçbirini yaşamadım.
hepinize tavsiye ederim.
Umarım bizlerinkide seninki gibi kolay ve rahat bir dogum olur.Ne kadar güzel anlatmıssın a.s.
ben genel anesteziyle yaptım doğumum iki defa çok memnun kaldım sonrasındada hiç bir yan etkısı yok bel ağrısıymış baş ağrısıymış yok.4saat sonrada ağağa lkaldırdılar hiç zorlanmadım hemen çıktım vc ye felan.bidaha doğurmuş olsam yine genel derim uyu uyan çok güzel

Peki uyanırken ağrı falan hissemedinmi yada uyanman zaman alıyor dıyorlar dogrumu.

Canım ne guzel kavusuyorsun oğlusunla Rabbim sağ salım sağlıklı sıhhatli bir dogum nasip etsin sana da.İnşallah oğlusun izin verirde dogumunun nasıl gectiğini nlatırsın bizlerede.

canım ne güzel bir anı olmuş senin için ama herkes farklı yaşıyor sanırım keşke herkesin seninki kadar kolay olsa boshayallersmile

Umarım bizlerinkide seninki gibi kolay ve rahat bir dogum olur.Ne kadar güzel anlatmıssın a.s.

allah sizlere de benimki gibi kolay doğumlar nasip etsin inşallah. kuzularınızı sağlıkla kucaklamanız dileğiyle a.s.

sen sezaryenmi yapıcaksın doğumunu yoksa normalmi benim ikinci ilki sezaryen olunca ikinciyide öyle yapıyolar imkanım olsa normal yapmayı çok isterdim zaten 1. de suyum gelene kadar bekledim normal yapmayı çok istiyodum ama bebek gelmedi bi türlü

ben 36 haftalık hamileyim kısmet olursa normal dogum istiyorum,rabbim herkese hayırlı dogum nasip eder inş.

herkesin bünyesi farklı arkadaşlar epidural anestezi ile bazıları sorun yaşamamış olabilir ama yaşayanlar da var bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım.Bir kişi sıkıntı yaşadı yada yaşamadı diye sizde de aynı şey olacak diye bişey yok,bence drla iyice değerlendirin derim.

esracım çok az kalmış doğumuna,sen normal düşünmüyomuydun sonradan sezeryana mı karar verdin.Hiç korkma canım,epidural en iyisi.Sana daha öncede söylemiştim.Bende bu yöntemle düşünüyorum doğumu kısmetse.İnan hiçbişey hissetmeyeceksin ve cok cabuk olup bitecek hersey:))
doğumu nerede yapacasın,hangi ilde yani.Kararsızdın bi ara cunki..

canım ben bir ara serum yemek zorunda kalmıştım hastanede.doğuna hazırlanan hamilelerin yanına yatrdılar.orda sancı çekenleri bağıranları görünce çok korkutum.zaten anksiyete bozukluğum vardı...tekrara başladı sandım.çok korktum...doktorla da konuşştum.epiiduralı önerdi.ya da spinal..bakalım pazartesi gideceğim doğuma inşallah..bartına karar verdim.çok da memenunum.....sen naptın?

bende sezeryan ıcın arastırmaya basladım.10-15 gune sezeryan olucam ama genel mı spınal mı bılemıyorum... spınal den korkuyorum acıkcası yanlıs yerden vurulur ıgne ne bıleyım bısey olur dıye. genel anestezıde berbat bısey onu yasadıgım ıcın bılıyorum ayılma ayaga kalkma kısmı zor... üfffffff kafam ıyıce karısık eyvahedigeldismile

bende sezeryan ıcın arastırmaya basladım.10-15 gune sezeryan olucam ama genel mı spınal mı bılemıyorum... spınal den korkuyorum acıkcası yanlıs yerden vurulur ıgne ne bıleyım bısey olur dıye. genel anestezıde berbat bısey onu yasadıgım ıcın bılıyorum ayılma ayaga kalkma kısmı zor... üfffffff kafam ıyıce karısık eyvahedigeldismile

bende genel anestaziyi yaşadım aslında o zaman epidural istiyodum cesarat edemedim şimdiki kadar yaygın değildi.benim bi arkadaşım dün devlet hastanesinde spinal anestezi ile doğumunu yaptı.4 saat sonra kalkmış ayağa ve durumu çok iyiymiş.heralde bende cesaretimi toplayıp bu şelilde olurum şaka maka az kaldı benimde 34+2 yim bu gün inş.bi sorun çıkmaz

Of of of bunu yazdığın iyi oldu çok teşekkürler.Bendede bel fıtığı var.Bu arada geçmiş olsun görümcene.Rabbim sancısız,sıkıntısız,rahat,kolay ve sağlıklı doğumlarla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin hepimize.Doğum sonrası hepimiz ağrısız,sızısız sağlıcakla yavrularımıza bakarız inş.:Saruboceq:

Böyle şeyler duydum canım, off ne zor yahu bu işler..Geçmiş olsun bu arada..

Back
X