spiral düşer mi

zeytin gxoxzlxux

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
4.084
4
0
36
İstanbul
ya kızlar spıral düşer mi geçenlerde böle bişey duydum ve korktum bida hamile kalırım diye hemen doktordan randevü aldım ama bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun lütfeen :1no2::1no2:yasakkelimeyasakkelime

Malesef Benim Tanidiğim 3-5 Kişiden Duymuştum En Yakinimda Abimin Eşi Spral Taktirdi Ve Farkinda Olmadan Kaymiş Hamile Kaldi Maşşallah çok Tatli Bir Kizi Var Doğumdan Sonra Taktirdi 4 Senedir Kullaniyor Hiç Bir Sorun Olmadi Yani Herkezin Kayacak Değil Bende 6 Sene Kullandim Ve çok Memnundum Her Ay Doktor Kontroline Gidersen Sorun Olmaz

herkezde aynı şey olmaz,bir arkadaşımın tamamen düşüp çıkmış,kayboldu resmen hiç anlamadı,taktırınca kontrollerini ihmal etme bir şey olmaz,ben 13 yıl deyiştirerek kullandım çok memenun kaldım,

özellikle takıldıktan sonraki ilk aylarda çok oluyormuş düşme. bir de kişiden kişiye değişiyormuş. adetliyken ağır kaldırmamak gerekiyormuş. benim bir tanıdığım da iki defa spiralden sonra hamile kaldı hep düşüyormuş. şimdi 4 çocuğu var Allah bağışlasın. ama kendisi genç kız gibi:nazar: insan bu kadar mı iradeli olur yav:uhm:

valla hayatım düşermi bilmiyorum ama
benim alt komşumunki içinde küflenmiş
evet yanlış duymadın küflenmiş
biraz pistide kendisi
ve spralle hamile kalmıştı....

bende kaymasından korkuyorum.
benim taktıralı 2 ay falan oluyor. arada ağrım oluyor. birde özellikle düşük bel ve dar giyince ağrım oluyor. karnımı sıkıyor. acaba kaymasına sebep olurmu?

ya bisey sorcam onun takılmasi nasil oluyor, ameliyatla falan mi? ya nasil dayaniyorsunuz onu taktirirken acimiyor mu, tel gibi bisey mi bu? hap kullanmak daha kolay degil mi

ben bu spiral isine hic akil sira erdiremiyorum, cunki benim komsum taktirdi ve nasil olduysa kadinin migdesine kacmis, kadinin cekmedigi kalmadi, sonunda cikartabildilerde kurtuldu

valla hayatım düşermi bilmiyorum ama
benim alt komşumunki içinde küflenmiş
evet yanlış duymadın küflenmiş
biraz pistide kendisi
ve spralle hamile kalmıştı....

nasıl yani ya olur mu öle şey acaba çıkartıp hap mı kullansam diyorum ama düzenli ilaç kullanamam ki be tek umudum bu gerçi eşimde korunuyo ama neyse bakalım hayırlısı inşCADIARZUCADIARZU

düşebiliyormuş,ablamın adet halindeyken düşmüştü ama 1 ay sonra olmuştu.nedeni ise boyutu uygun olmadığı içinmiş.

ben bu spiral isine hic akil sira erdiremiyorum, cunki benim komsum taktirdi ve nasil olduysa kadinin migdesine kacmis, kadinin cekmedigi kalmadi, sonunda cikartabildilerde kurtuldu

yanlışın var arkaşım mideyle oranın alakası bile yok sanırım spral yapışmıştır ve çıkartılması zor olmuştur, böyle bir şey olmaz çünkü...

arkadaslar korkutmayin insani yaaaa :-(((
Bende spiral taktirdim ve o günden berri hep
ya kayarsa, ya hamileysem diye düsünmekten kafayi
yiyecegim.... Reglim 2-3 gün gecikse hemen evham yapiyorum.
Kayabilecegini bende duydum ama düstügünü ilk defa okuyorum.
Bence dogru doktorda ve dogru yerde yapilirsa sorun olmaz diye
düsünüyorum.

bende spral varken hamile kaldım .ve bebek 3 aylık olunca anladı dr.lar. hatta aile planlama merkezinde hamile olduğumu bile muayenede anlamadılar ve bana kilolu olduğundan spreli zor gördük 1 sene sonra kontrole gel dediler ve ben o zaman 3 aylık hamileydim. kanamalardan süphelendim ve dr a gittim ultrasonda hamile olduğum anlaşıldı .ve şu an 2 yaşında kızım var. sprelle güvenmeyin. arkadaşlar....

ve spreli 3 ay bitiminde çok zor aldılar.ve her dr da almak istemiyor. zira düşük tehlikesi ve çok kilolu olunca riske girmek istemiyorlar.

Back
X