Spor salonuna gitmek istiyorum

Princes1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2021
319
106
53
26
Fazla kilom yok ama vücudumu biraz geliştirmek istiyorum. Ailem de gitmemi önerdi bunun için. Daha önce gitmedim. Ortam nasıl fikrim yok.
Tesettürlüyüm karışık bir spor salonuna gitmem komik mi durur ? Yakında sadece kadınlara özel yok bunun için uzağa gitmem gerekecek.

Fazla kilom yok ama vücudumu biraz geliştirmek istiyorum. Ailem de gitmemi önerdi bunun için. Daha önce gitmedim. Ortam nasıl fikrim yok.
Tesettürlüyüm karışık bir spor salonuna gitmem komik mi durur ? Yakında sadece kadınlara özel bunun için uzağa gitmem gerekecek.

Benim de gittiğim yer karışıktı ama kapalılar için özel bir alanları da vardı düşünülmüştü

Valla ben uzak olsa da haremlik selamlık bir salona gidip istediğim gibi giyinip spor yapmayı tercih ederdim. Ama hangisine giderseniz gidin sakın 2 aylıktan fazla süreli bir üyelik almayın çünkü insan sıkılıyor ve parası yanıyor. İndirim, kampanya falan yapsalar da almayın :)

Komik durmaz sadece siz rahat edemeyebilirsiniz. Hareket ederken beliniz açılabiliyor, kıyafet seçiminde ekstra dikkat etmeniz gerek, eğilip doğrulacaksınız sürekli etrafta erkekler olacak, spor hocası erkekse size temas ederek yardımcı olması gereken anlar olabilir. Bu gibi durumlardan rahatsız olurum derseniz sadece kadınlara ait bir salon seçerseniz daha iyi olur.

Benim daha önce gittigim salonda bir kadınlara özel pilates vardi bir de karışık fitnes salonu ben pilatese gittim. Kapali oldugum icin rahat kıyafet giymezsem yapamam diye düşündüm. Başımda örtüyle çatlardim. Siz yapabilirim diyorsanız neden komik görünsün. Herkes gidiyor.

Ben de tesettürlüyüm aynı sokağımda karışık spor salonu var uzakta olan ayrı bir spor salonu vardı 1,5 yıl önce tam pandemiden önce yazılmıştım uzağa rağmen rahatlığı tercih etmiştim. Evet tesettüre uygun eşofmanlarımız vs var ama terlerken bir taraftan şalımı düzeltmek bana zor gelir kıyafetlerimi korumak kollamak. Tesettür bir noktada sadece kıyafet ile olan bir şey değil hareketlerimizi de kontrol etmemiz gereken bir şey olarak düşünüyorum.
Atıyorum dağcılık yaparken kadın erkek çok umursamam çünkü hareketler bir noktada sabit ilgi çekici bir durum yok.
Yazın denizde atıyorum karışık oluyor illa ki o da da biz hep sakin kıyıları yada sakin saatleri tercih ediyoruz.
Kişisel tercihinizle ilgili bir sakınca yoksa etraftan komik duracak hiç bir şey yok.

Tesettürlüyüm karışık bir spor salonuna gitmem komik mi durur ? Yakında sadece kadınlara özel yok bunun için uzağa gitmem gerekecek.
Tesettürlü olsam ben gitmem karışık spor salonuna🤷‍♀️

Ben tesettürlü değilim ama kadın-erkek karışık spor salonuna gittiğimde rahat edememiştim. Eğilip kalkarken falan kıyafetlerime dikkat etmek zorunda kalıyordum. Bir daha spor salonuna gidecek olsam kadınların olduğu bir yeri tercih ederim.

Sizin açınızdan düşününce bir de şöyle bir şey var, erkek hocalar bazen hareket gösterirken temas edebiliyorlar. Yani bizim hoca dikkat ediyordu dokunmamaya ama yine de tesettürlü birinin tercih karışık spor salonunu tercih etmemesi gerektiğini düşündüm.

Bir de son olarak çok kilonuz yoksa ama sıkılaşmak istiyorsanız pilates düşünebilirsiniz. Bana fitness yerine pilates önermişlerdi ama dinlemedim. Keşke pilatese gitseydim çünkü ağırlıkla çalışmak bana göre değilmiş.

Bir cok yerde kadinlar farkli gun yada farkli saatlerde çalışıyor hatta alt kat ust kat diye ayrilanlar bile var arastirin hangisi uygunsa onu tercih edin

Ben tesettürlü değilim ama kadın-erkek karışık spor salonuna gittiğimde rahat edememiştim. Eğilip kalkarken falan kıyafetlerime dikkat etmek zorunda kalıyordum. Bir daha spor salonuna gidecek olsam kadınların olduğu bir yeri tercih ederim.

Sizin açınızdan düşününce bir de şöyle bir şey var, erkek hocalar bazen hareket gösterirken temas edebiliyorlar. Yani bizim hoca dikkat ediyordu dokunmamaya ama yine de tesettürlü birinin tercih karışık spor salonunu tercih etmemesi gerektiğini düşündüm.

Bir de son olarak çok kilonuz yoksa ama sıkılaşmak istiyorsanız pilates düşünebilirsiniz. Bana fitness yerine pilates önermişlerdi ama dinlemedim. Keşke pilatese gitseydim çünkü ağırlıkla çalışmak bana göre değilmiş.

Tesetturlu degilim ama egilip kalkarken kafama kadar siyrilacak, mememin acilacagi kiyafetler almiyorum ya. Tek basima spor yapiyor dahi olsam ustumden siyrilan şeyler beni rahatsiz ederdi.

Sporcu atletleri, sutyenleri var. Kaç senedir karisik salona gidiyordum bi kere dahi kiyafet duzeltme, acilacak mi diye dikkat etme ihtiyaci hissetmedim. Rahatsiz olan hanimlar nike, adidas gibi magazalarin sporcu kiyafetlerine baksin. 👍

Son düzenleme:
Bende şuan bunu düşüyordum. Fitness mi pilates mi yapsam kararsız kaldım. Önerisi olan varsa sevinirim☺️ tesettürün neden komik olsun ki ben olsam yakın yere giderdim.

ben açık ve rahat biri olmama rağmen kadınlar için bir yere gidiyorum gayet rahat bugün ip atladım mesela erkekli yer olsa yapamazdım herhalde

Üç ay kadar gittim, ama evde düzenli spor yapıp daha çok verim alanlardanım ben, bir de spor salonu benim çok midemi bulandırmıştı temizliğe çok dikkat etmelerine rağmen :) erkeklerin o ter kokusu vs.

Sorun olmaz tesettüre uygun eşofman takımları var zaten spor salonunda kimse kimseyle ilgilenmez pek o ortama girincede spora odaklı olacağın için çekincen kalmaz

Back
X