• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spor yapan bayan var mı burda..yardımmm

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Spora başladım.daha bu hafta..Ama öyle hammışım ki ağrıdan duramıyorum belim bıkınım heryanım ağrıyo.Ama sporada devam etmem şart. Bukadar ağrı varken de bırakın sporu kımıldamak zor geliyo.Spor yapan bayanlar ilk başlarda bölemiydniz? nasıl hallettiniz. Eklem ağrıları için hissetmiyim diye ağrı kesici içsem zararı olur mu yani ağrı kesiciler le spor?

Spora başladım.daha bu hafta..Ama öyle hammışım ki ağrıdan duramıyorum belim bıkınım heryanım ağrıyo.Ama sporada devam etmem şart. Bukadar ağrı varken de bırakın sporu kımıldamak zor geliyo.Spor yapan bayanlar ilk başlarda bölemiydniz? nasıl hallettiniz. Eklem ağrıları için hissetmiyim diye ağrı kesici içsem zararı olur mu yani ağrı kesiciler le spor?

Çok mu hızlı başladınız? Şimdiye kadar hiç spor yapmadıysanız normal böyle olması. Isınma soğuma hareketleri yapıyorsunuz değil mi başta ve sonda?
Ağrılar için ağrı kesici ve kas gevşetici alabilirsiniz. İki gün ara verin çok şiddetliyse, yormayın kaslarınızı.

Ben onceden surekli spor yapardim evlendim ilk bir yil yine yaptim ama sonra duzgun bir yer bulamadım kaldi. Evet ilk baslarda hamlasirsin agrin olur ama agir spor yapma hemen, unutma birden harika bir vucudun olmaz, zamanla olue.
Bir gun yap bir gun yapma sporu. Boylelikle alisirsin ve agrilarin da olmaz..

Benimki genelde 4 gün sürer. 4 günden sonra ağrı falan kalmıyor. Sabredin birazcık, ilaç falan kullanmadım ben hiç..

İlk bir kaç gün olur. Hatta 2. 3. Gün ilk başta zor gelsede hemen açılırsınız.
İlk günlerde hızlı ve ağır çalışmayın soğursunuz.

biraz sabırlı olmanız lazım. bir de mutlaka soğuma hareketlerini yapın. ilk haftadan da kendinize aşırı yüklenmeyin. zamanla arttırırsınız tempoyu.

Spor derken,fitness 'e mi başladınız?
İlk etapta kendinizi zorlamadan,yavaş yavaş başlamalısınız,zaman içerisinde tempoyu arttırarak devam ederseniz kas ağrısı yasamazsınız.

Daha önce hiç spor yapmadığımdan şimdi baya zor geldi bugün neredeyse ağrıdan ağlıcam yürüyemiyorum. Ama alışması lazm vücudumun. Ağrı kesici önermez misiniz yani?

Bacak gücümün artması lazm. Fazla çelimsizim zaten bacaklarım kollarım çok narin hemen yoruluyo

spordan sonra enerjiyi birakmanız gerekir. yoksa bu tip ağrılar olur genelde.

Ben ilk spora basladigimda insanity workout la basladim manyak bi spor hoplama ziplama sekme hersey var ertesi gun yataktan felcli gibi kalktim ve tekrar o sporu yaptim ama isinma soguma hareketleri var. Eger yapmazsaniz.cok daha zor oluyor 2.gunu mutlaka yapin haa bi de sunu soyliyim o agrilarla yerinizden kipirdayamiyonuz ama 2.gunu tekrar etmeye baslayinca agri falan kalmiyor vucudu bekletmek daha kotu. Yarin tekrar yapmaya baslayinca ne demek istedigimi anlicaksiniz. Koly gelsin

Yeni basladiysaniz birden yuklenmeyin kendinize. Once 1 hafta boyunca hergun temponuzu arttirarak yuruyun. Sonra bacak egzersizlerine gecin

ben spor kursu verdigim halde hala agrilarim oluyor. hamladin sen ondan. devam et. bie gün ara birak cok agrin olursa. hergün ciddi anlamda spor yapmak iyi degil. bir gün yürüyüse cik onun yerine

Kas gevşetici,sıcak küvete girebilirsiniz ya da kompress..ve 1 gün aralıklarla spor yapmaya devam edin..ancak bırakmayın..o ağrılar oksitosin yüzünden..normal.. Ama aşırı da abartıp yüklenmeyin

Evet ben lisanslı sporcuyum şuan o Ağrı'ları iliklerime kadar hissettim siz yazımca fenadır o fena ılık duş alın

Uzun süredir yapmadıysanız hamlamışsınızdır.. kas gevşetici alabilirsiniz.. bengay da rahatlatır biraz ağrılarınızı..başlarken ısınma bitirirken esneme hareketleri çok önemli.. çok çok şiddetliyse ağrınız bikaç gün ara verin zorlamayın ki tutulup kalmayın.. eğer dayanabşlirim diyosanız çok zorluycak hareketler yapmadan kaslarınızı alıştırın.. en fazla 1 hafta bile sürmez alışmanız ara vermezseniz

Agrikesici de kas gevsetici de alabilirsiniz. Ya da kas gevsetici krem surebilirsiniz gerilen yerlerinize. 1 2gun ara vererek yapin. Mesela Haftada 3 4gun sporunuz olsun.
Bi hareketi 20 30 kez yapmayin. Ilk gun 5-10 kez yapin. Ertesi gun de oyle. 3.gun arttirin mesela.
Bi de baslamadan isinmaniz gerek.
Ha gene de hamlama olabilir,ona biraz katlanicaksnz. 2.haftada duzelirsinz.

Eger spor yaptiginiz yerde sauna varsa mutlaka spordan sonra girmenizi tavsiye ederim, ben öyle yapiyorum ve bazen ara versem bile hic hamlamiyorum. Sauna kaslari gevsetip rahatlattigi icin, agri filan kalmiyor, deneyin derim :super:

İlk günler ağrı olabiliyor ufak hareketlerle sporlarla başlarsanız daha iyi olurdu eminim 1 haftaya kadar geçecektir :spor:

Back
X