• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spor yapan bayan var mı burda..yardımmm

Spora başladım.daha bu hafta..Ama öyle hammışım ki ağrıdan duramıyorum belim bıkınım heryanım ağrıyo.Ama sporada devam etmem şart. Bukadar ağrı varken de bırakın sporu kımıldamak zor geliyo.Spor yapan bayanlar ilk başlarda bölemiydniz? nasıl hallettiniz. Eklem ağrıları için hissetmiyim diye ağrı kesici içsem zararı olur mu yani ağrı kesiciler le spor?

Biraz hizli basladiniz herhalde ilk seans icin, yavas yavas arttirin, birde spor bitince germe hareketleri yapin, agri kesici degil magnezyum tarzi kas agrilarini hafifletici seyler olabilir. Merak etmeyin yeni baslayan yada ara veren herkeste olur ikinci defa biraz hafif yaparsiniz alistikca arttitirsiniz.

1 hafta ayağımı kaldırırken çektığım sıkıntıyı ben bılırım kamyon geçmiş gibi olmuştum :D zamanla geçecek ısınma hareketlerının suresını artır duş al duştan çıkmadan once soguk su tut heryanına....

Spor yapmaya devam ettikçe geçecek. Kımıldayacak haliniz olmasa bile devam edin. Bir de spor biter bitmez sıcak duşa girin ve çok ağrıyan uzuvlariniza sıcak havlu ile kompres yapın. İlk kez spor yapıyorsunuz, kaslariniz şu an onlarca yıl calismamanin etkisiyle hem yıkım, hem de yeniden onarım içinde. Spor yapmaya devam ettiğiniz sürece de bu şekilde olmasa da ağrı ya da yanma durumu olacak. Kas gevşetici ya da ağrı kesici tavsiye etmem. Spor yaparken antreman performansinizi etkileyebilir. Onun yerine l'carnitine'i tavsiye ederim. Hem antreman esnasindaki performansı arttırıyor, hem de enerjik kaldığınız için o denli ağrı yaratmıyor. Yağ yakması da cabası. Bir de daima burnunuzdan nefes alıp, agzinizdan vermeye alışın. Hem dalaginiz sismez, hem de daha az yorulursunuz.

Ya açıkçası başlamak için geç kaldım ben oyüzden aralıksız çalışmam lazm ama ağrıdan ağlıcam o derece kötü. Okul için. mülakat için daha doğrusu parkur hazırlığı yapıyorum. Şuan işteyim işim masa başı oturup kalkarken filan yada çömelsem çömelemiyorum molcak bu böle ya..çok moralim bozuldu.Bu ağrının üstüne akşam nasıl spor yapıcam

Spora başladım.daha bu hafta..Ama öyle hammışım ki ağrıdan duramıyorum belim bıkınım heryanım ağrıyo.Ama sporada devam etmem şart. Bukadar ağrı varken de bırakın sporu kımıldamak zor geliyo.Spor yapan bayanlar ilk başlarda bölemiydniz? nasıl hallettiniz. Eklem ağrıları için hissetmiyim diye ağrı kesici içsem zararı olur mu yani ağrı kesiciler le spor?
canım uzun süre yapmayıp birden başlayınca olur normaldir. kas gevşetici ve estek için komplex vitamin takviyesi al mutlaka. diyetini de protein ağırlıklı yap. 3-4 güne toparlarsın.

Back
X