Spor yapanlar nasıl besleniyorsunuz?

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Merhaba arkadaşlar, ben spora başlayalı 2 ay doldu 3. aydayım diyet yapmadım, yapılmasının da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, diyet yerine sağlıklı beslenme şekli oturtmaya çalışıyorum kendime yani diyet kelimesindense sağlıklı beslenme kelimesini kullanmak istiyorum, hepimizin belli yöntemleri vardır diye düşünüyorum, hazır bugünde tatilken kendime bir söz verdim sağlıksız şeyler yememek yesem bile bunu minimuma düşürmeye çalışmak adına, spor yapınca vücudumda gözle görülür değişiklik oldu ama kilo kaybım çok olmadı 1 kilo verdim 2 ayda üçüncü ay ölçülmedim, beslenmeme dikkat etmiyorum sorun bu, bir de akşam spor yapıyorum eve gelmem 8i buluyor böyle olunca da akşam bile birşeyler atıştırıyorum, siz spordan önce ve sonra nasıl besleniyorsunuz, daha masum yiyecekler önerebilir misiniz merak ediyorum, bu ay daha ümitliyim çünkü daha düzenli yaptım sporumu ve de daha çok dikkat ettim şuan 69 kiloyum fakat sporla çok inceldim diyebilirim, burda kullandığımız bitki çaylarını, sağlıklı yemekleri, spordan önce sonra ne yapmamız gerektiğini, kilo dışındaki problemleri (selülit, çatlak) konuşabiliriz diye düşündüm, tek bir konu değil çünkü olay, sadece kilo vermek değil sağlıklı bir bedene ve ruha kavuşmak ben psikolojik olarak daha iyi hissediyorum ama daha da iyi olabiliriz bu bizim elimizde, kaç kilo olduğunuzun önemi yok aslında sağlıklı beslenme ve spora ilginiz varsa konuma hoşgeldiniz diyorum :16:

ben yapmaya çalıştığım bir iki şeyle başlayayım konuma, mesela sabahları aç karnına yeşil çay içmeye başladım hergün olmasa bile haftada en az 4,5 gün yapıyorum bunu, yeşil çay veya doğadan form da içiyorum arada siz sabahları bitki çayı içiyormusunuz yada günün hangi saati tüketmek daha doğrudur sizce?
bir de şu konu var tam buğday ekmeği yemeye başlamıştım ama beyaz ekmeğe geri döndüm çünkü tam buğday ekmeğiyle yemek yerken bir türlü tat alamıyorum, tadını sade çok seviyorum ama yemekle beyaz ekmek daha iyi gidiyor diye onuda bırakamıyorum, ama asla çeyrek ekmekten fazla yiyemem çok ekmek seven biri değilim, mesela kardeşim bir oturuşta bir ekmeği yiyebilir ama çok zayıftır sizce beyaz ekmeğin çok etkisi varmı kilo almada çünkü o kadar çok şekerli besin tüketiyoruz ki ekmek en masumu gibi geliyor bana artık :)

Son düzenleme:
[sıze=3]ben yapmaya çalıştığım bir iki şeyle başlayayım konuma, mesela sabahları aç karnına yeşil çay içmeye başladım hergün olmasa bile haftada en az 4,5 gün yapıyorum bunu, yeşil çay veya doğadan form da içiyorum arada siz sabahları bitki çayı içiyormusunuz yada günün hangi saati tüketmek daha doğrudur sizce?
Bir de şu konu var tam buğday ekmeği yemeye başlamıştım ama beyaz ekmeğe geri döndüm çünkü tam buğday ekmeğiyle yemek yerken bir türlü tat alamıyorum, tadını sade çok seviyorum ama yemekle beyaz ekmek daha iyi gidiyor diye onuda bırakamıyorum, ama asla çeyrek ekmekten fazla yiyemem çok ekmek seven biri değilim, mesela kardeşim bir oturuşta bir ekmeği yiyebilir ama çok zayıftır sizce beyaz ekmeğin çok etkisi varmı kilo almada çünkü o kadar çok şekerli besin tüketiyoruz ki ekmek en masumu gibi geliyor bana artık :)
[/sıze]

selam canım
günlüğün hayırlı olsun inşallah istediğin kiloya ulaşırsın

bence beyaz ekmek tüketme çünkü beyaz hem kalori bkımdan hemde katkı maddesi içeriyor gerçi yediğimiz bütün besinler katkılı ama ben en az katkı mad. Olanı tercih ediyorum
beyaz ekmek yerine
çavdar ekmekği
köy ekmeği
kızarmış ekmek olarak değiştirebilrisin
herşey kendi elinde

selam canım
günlüğün hayırlı olsun inşallah istediğin kiloya ulaşırsın

bence beyaz ekmek tüketme çünkü beyaz hem kalori bkımdan hemde katkı maddesi içeriyor gerçi yediğimiz bütün besinler katkılı ama ben en az katkı mad. Olanı tercih ediyorum
beyaz ekmek yerine
çavdar ekmekği
köy ekmeği
kızarmış ekmek olarak değiştirebilrisin
herşey kendi elinde

selamm hoşgeldin :16: teşekkür ederim dileklerin için, ticker ekleyeceğim bende şimdi 60 hedefim ama farketmez sağlıklı birşekilde olsun da yavaş yavaş verim sorun değil, bende ekmeğimi değiştirmeye çalıştım ama sonra vazgeçtim işte hata yaptım biliyorum, eve beyaz ekmek almasam en iyisi aslında, mesela abur cuburdan öyle kurtuldum canım çikolata veya kek istese bile marketten asla almam evde acıksamda mecburen domates peynir falan yiyorum bu sayede, bazı şeyleri hiç yemememiz gerektiğini düşünüyorum, bende içinde katkı maddesi olan tatlandırıcı olan kek çikolata tarzı şeyleri çıkardım hayatımdan, çok mecbur olmadıkça yemem evdede kek börek yapan bir insan değilim, yaz da geldi birtek dondurmaya olan isteğimi yenemiyorum :)

[sıze=3]selamm hoşgeldin :16: Teşekkür ederim dileklerin için, ticker ekleyeceğim bende şimdi 60 hedefim ama farketmez sağlıklı birşekilde olsun da yavaş yavaş verim sorun değil, bende ekmeğimi değiştirmeye çalıştım ama sonra vazgeçtim işte hata yaptım biliyorum, eve beyaz ekmek almasam en iyisi aslında, mesela abur cuburdan öyle kurtuldum canım çikolata veya kek istese bile marketten asla almam evde acıksamda mecburen domates peynir falan yiyorum bu sayede, bazı şeyleri hiç yemememiz gerektiğini düşünüyorum, bende içinde katkı maddesi olan tatlandırıcı olan kek çikolata tarzı şeyleri çıkardım hayatımdan, çok mecbur olmadıkça yemem evdede kek börek yapan bir insan değilim, yaz da geldi birtek dondurmaya olan isteğimi yenemiyorum :)[/sıze]

insan kendisiyle savaşmasını öğrenecek
yani ruhunu dinleyerek bedeni ile savaşacak evet bu gerçekten zor ama sağlıklı beslenemek istiyorsak özellikle geleceğimizze yatırım yapmak istiyorsak en güzel yatırım bence sağlık
sağlık oldu mu hepsi olur gider

ben bu kiloya tam 1 yılda verdim vermedim aylar oldu ama gözle görülür incelmelerim hep oldu bende spor yaptım ama şu dönem bıraktım en kısa zamanda geri başlıyacağım

selam
ben de diyet kelimesinden nefret eden bir insanım adı bile motivasyonumu düşürmeye yetiyor. sağlıklı beslenme demeyi tercih ediyorum. bir çok kez diyetisyene gittim ve gördüm ki hepsi aşağı yukarı aynı listeleri veriyor. aslında sağlıklı beslenme konusuna hakim olduğumu ama ancak uygulamadığımı gördüğümde kendim bir beslenme şekli oluşturdum kendime.
diyetisten yerine şekerim için gittiğim dahiliye doktorunun tavsiyelerine kulak veriyorum artık

benim günlük beslenme şeklim çok klasik aslında
sadece organik tam buğday ekmeği tüketmeye başladım ve severek yediğim ilk ekmek beyaz ekmekten sonra
beyaz ekmek artık tüketmiyorum
kesinlikle şeker ve tatlı hayatımda yok
karbonhidratı gerektiği kadar tüketiyorum protein ağırlıklı besleniyorum
sabahları 3 dilim ekmek dışında çok istersem ki genelde yemek yetiyor 1 dilim ekmek ekliyorum öğünlerime
öğlenleri iş yerinde diyet mutfakta ne çıktıysa onu yiyorum
akşam yemeği yemiyorum onun yerine meyve ve bol yoğurt yiyorum
bazen salata veya çorba oluyor
her gün mutlaka 1 saat eliptik bisikletle spor yapıyorum
genelde akşam 9 dan sonra oluyor spor saatim

89 kilodan 70 kiloya düştüm 5 ayda 19 kilo verdim
son 2 aydır düzenli spor yapıyorum ve sarkmadım
hedefim 59 kilo bu disiplinle gidersem vereceğimden şüphem yok
sana da başarılar diliyorum
günlüğünü takipteyim.

selam
ben de diyet kelimesinden nefret eden bir insanım adı bile motivasyonumu düşürmeye yetiyor. sağlıklı beslenme demeyi tercih ediyorum. bir çok kez diyetisyene gittim ve gördüm ki hepsi aşağı yukarı aynı listeleri veriyor. aslında sağlıklı beslenme konusuna hakim olduğumu ama ancak uygulamadığımı gördüğümde kendim bir beslenme şekli oluşturdum kendime.
diyetisten yerine şekerim için gittiğim dahiliye doktorunun tavsiyelerine kulak veriyorum artık

benim günlük beslenme şeklim çok klasik aslında
sadece organik tam buğday ekmeği tüketmeye başladım ve severek yediğim ilk ekmek beyaz ekmekten sonra
beyaz ekmek artık tüketmiyorum
kesinlikle şeker ve tatlı hayatımda yok
karbonhidratı gerektiği kadar tüketiyorum protein ağırlıklı besleniyorum
sabahları 3 dilim ekmek dışında çok istersem ki genelde yemek yetiyor 1 dilim ekmek ekliyorum öğünlerime
öğlenleri iş yerinde diyet mutfakta ne çıktıysa onu yiyorum
akşam yemeği yemiyorum onun yerine meyve ve bol yoğurt yiyorum
bazen salata veya çorba oluyor
her gün mutlaka 1 saat eliptik bisikletle spor yapıyorum
genelde akşam 9 dan sonra oluyor spor saatim

89 kilodan 70 kiloya düştüm 5 ayda 19 kilo verdim
son 2 aydır düzenli spor yapıyorum ve sarkmadım
hedefim 59 kilo bu disiplinle gidersem vereceğimden şüphem yok
sana da başarılar diliyorum
günlüğünü takipteyim.

tebrik ediyorum başarı öyküsü gibi sizin hikayeniz iradenize de hayran kaldım, ben akşamları yemek yemeye bayılan bir insandım ve en büyük hatam da bu sanırım ama sabah erken kalk okula git akşam spora git kendime yemek için verebildiğim en önemli zaman akşam gibi, ben sanırım zevk için yemek yemeyi bırakmalıyım psikolojik olarak yaşamak için yemeliyim, ama bazen gerçekten zevk alıyorum yemekten
reklamlar, cafcaflı paketler falan bunları umursamaz oldum aslında kek, çikolata sanki daha önce yememişim gibi hissediyorum ki çok mutluyum bunlardan kurtulmak bile benim için büyük bir adım oldu, markette uzun uzun önünden geçip bana vereceği zararları (kilo,selülit, şeker hastalığı, kalp hastalığı,sivilce, damarlarda yağlanma ve tıkanıklık) düşünüp düşünüp duruyordum ve birgün tuhaf birşey oldu, raflardaki çikolatalara baktıkça tiksindim yağlı şekerli iğrenç şeyler gibi geldi o pakettekiler halen şaşırıyorum, psikolojik olarak bu mümkünken, neden tv deki programlarda böyle birşey yok, neden uzun uzun zararlarını anlatmak yerine uzun uzun reklamlar verip o yiyeceklerin haz verdiğini falan anlatıyorlar, çünkü bu bir sektör, biz sağlıksız besleneceğiz ki bu sayede hastalanacağız sonra birsürü ilaç kullanacağız ve hep birşeyler tüketerek hep para ödeyerek zar zor yaşayacağız, bu psikolojiye girdiğimden beri sağlığım için diyorum hep kilo vermek bende istiyorum 60 olmak hedefim ama sağlıklı bir düzen oluşturduktan sonra ödüllerini toplayacağıma eminim :)

tebrik ediyorum başarı öyküsü gibi sizin hikayeniz iradenize de hayran kaldım, ben akşamları yemek yemeye bayılan bir insandım ve en büyük hatam da bu sanırım ama sabah erken kalk okula git akşam spora git kendime yemek için verebildiğim en önemli zaman akşam gibi, ben sanırım zevk için yemek yemeyi bırakmalıyım psikolojik olarak yaşamak için yemeliyim, ama bazen gerçekten zevk alıyorum yemekten
reklamlar, cafcaflı paketler falan bunları umursamaz oldum aslında kek, çikolata sanki daha önce yememişim gibi hissediyorum ki çok mutluyum bunlardan kurtulmak bile benim için büyük bir adım oldu, markette uzun uzun önünden geçip bana vereceği zararları (kilo,selülit, şeker hastalığı, kalp hastalığı,sivilce, damarlarda yağlanma ve tıkanıklık) düşünüp düşünüp duruyordum ve birgün tuhaf birşey oldu, raflardaki çikolatalara baktıkça tiksindim yağlı şekerli iğrenç şeyler gibi geldi o pakettekiler halen şaşırıyorum, psikolojik olarak bu mümkünken, neden tv deki programlarda böyle birşey yok, neden uzun uzun zararlarını anlatmak yerine uzun uzun reklamlar verip o yiyeceklerin haz verdiğini falan anlatıyorlar, çünkü bu bir sektör, biz sağlıksız besleneceğiz ki bu sayede hastalanacağız sonra birsürü ilaç kullanacağız ve hep birşeyler tüketerek hep para ödeyerek zar zor yaşayacağız, bu psikolojiye girdiğimden beri sağlığım için diyorum hep kilo vermek bende istiyorum 60 olmak hedefim ama sağlıklı bir düzen oluşturduktan sonra ödüllerini toplayacağıma eminim :)

akşam yemeği yiyebilirsin ama sabah ve öğlen yediğinin çok çok azı kadar
mesala çorba, salata, yoğurt az haşlanmış tavuk şeklinde.
söylediklerin çok doğru, bedenimizi çöplüğe dönüştürüyoruz o renkli ambalajlı zehirlerle
ben gün içinde yeşilçay ve kaynar suya attığım tarçın kabuklarını demleyip içiyorum
gün içinde en az 3-4 lt su tüketiyorum
yaşın çok genç benden daha kolay kilo verebilirsin emin ol
27 yaşını bekleme benim gibi:34:

akşam yemeği yiyebilirsin ama sabah ve öğlen yediğinin çok çok azı kadar
mesala çorba, salata, yoğurt az haşlanmış tavuk şeklinde.
söylediklerin çok doğru, bedenimizi çöplüğe dönüştürüyoruz o renkli ambalajlı zehirlerle
ben gün içinde yeşilçay ve kaynar suya attığım tarçın kabuklarını demleyip içiyorum
gün içinde en az 3-4 lt su tüketiyorum
yaşın çok genç benden daha kolay kilo verebilirsin emin ol
27 yaşını bekleme benim gibi:34:

ya bende bir ay sonra 24 olcam aslında ve ben çok sağlıklı bir kilodaydım, ama psikolojik olarak sıkıntılı dönemler geçirdim, bu dönemdede aç olmasam bile sürekli abur cubur şeyler yiyordum bastırmak için duygularımı herşey yolundaymış gibi mutlu olabilmek için, ama faturası ağır oldu tabi ben günde 1,5 litreden çok su içemiyorum spordan önce günde 1 litreyi bulmuyordu sanırım şimdi daha çok içiyorum mutluyum bu konuda, yeşil çay ve doğadan form vede adaçayı da tüketiyorum günde 2 bardağı geçmez ama çok fazla içince soğuyorum çünkü, ama sade yeşil çay içemiyorum ben ballı olanını içmiştim şimdide nanelisini aldım o da fena değilmiş, poşet çay olarak içiyorum yani, demlemeye çalıştım fakat güzel bir tat olmadı ve de o kadar uğraşmak istemedim, yoğurdu çok seviyorum aslında ama sürekli aynı şeylerden sıkılıyorum daha çok salata tarifine ihtiyacım var benim sanırım makarna salatası, rus salatası gibi şeyler yiyemem çünkü çok kalorili değil mi? ben en çok onları seviyorum ama:9: birde bu gevrekler varya keloks gibi bunlar akşamları yenebilir mi acaba sabah çok iştahım olmuyor belki akşam yiyebilirim bu gevreklerden, acıktırıyormu çok acaba?

Son düzenleme:

ya bende bir ay sonra 24 olcam aslında ve ben çok sağlıklı bir kilodaydım, ama psikolojik olarak sıkıntılı dönemler geçirdim, bu dönemdede aç olmasam bile sürekli abur cubur şeyler yiyordum bastırmak için duygularımı herşey yolundaymış gibi mutlu olabilmek için, ama faturası ağır oldu tabi ben günde 1,5 litreden çok su içemiyorum spordan önce günde 1 litreyi bulmuyordu sanırım şimdi daha çok içiyorum mutluyum bu konuda, yeşil çay ve doğadan form vede adaçayı da tüketiyorum günde 2 bardağı geçmez ama çok fazla içince soğuyorum çünkü, ama sade yeşil çay içemiyorum ben ballı olanını içmiştim şimdide nanelisini aldım o da fena değilmiş, poşet çay olarak içiyorum yani, demlemeye çalıştım fakat güzel bir tat olmadı ve de o kadar uğraşmak istemedim, yoğurdu çok seviyorum aslında ama sürekli aynı şeylerden sıkılıyorum daha çok salata tarifine ihtiyacım var benim sanırım makarna salatası, rus salatası gibi şeyler yiyemem çünkü çok kalorili değil mi? ben en çok onları seviyorum ama:9: birde bu gevrekler varya keloks gibi bunlar akşamları yenebilir mi acaba sabah çok iştahım olmuyor belki akşam yiyebilirim bu gevreklerden, acıktırıyormu çok acaba?

mayonezle yapılan salataları yoğurtla yapıp yağsız yiyebilirsin aslında
ekmek yemezsin yanında daha sağlıklı olur makarna salatası
ben demleme içiyorum tüm bitki çaylarımı poşet çayları sevmiyorum
hepsinin tadı içindeki bamya çiçeğinden birbirine benziyor
güvendiğim aktardan ambalajlı alıyorum
çaykur organik zümrüt yeşilçay çok iyi mesela
adaçayını siyahçay yerine içiyorum
dönüşümlü adaçayı, ıhlamur, rezene, yeşilçay şeklinde içiyorum severek
ödem atmada fayda sağladığına inanıyorum
bu kahvaltılık gevreklerle yıldızım hiç barışmadı
yiyemiyorum ama arkasında enerji miktarları ve içerikleri içime sinmiyor benim

mayonezle yapılan salataları yoğurtla yapıp yağsız yiyebilirsin aslında
ekmek yemezsin yanında daha sağlıklı olur makarna salatası
ben demleme içiyorum tüm bitki çaylarımı poşet çayları sevmiyorum
hepsinin tadı içindeki bamya çiçeğinden birbirine benziyor
güvendiğim aktardan ambalajlı alıyorum
çaykur organik zümrüt yeşilçay çok iyi mesela
adaçayını siyahçay yerine içiyorum
dönüşümlü adaçayı, ıhlamur, rezene, yeşilçay şeklinde içiyorum severek
ödem atmada fayda sağladığına inanıyorum
bu kahvaltılık gevreklerle yıldızım hiç barışmadı
yiyemiyorum ama arkasında enerji miktarları ve içerikleri içime sinmiyor benim

evet aslında mayonez olmasa pek bir kalorisi olmuyor haklısın, ben çaykurun olduğunu bilmiyordum lipton ve doğadanın süzen poşetlerini alıyorum hep ama demleme kdr etkilimidir onu bilemiyorum, ıhlamuru hep hastayken içerim ben normalde içmem, rezenenin faydalarını bilmiyorum tadı da nasıldır bilmem belki denemeliyim, bu arada spordan öncemi içmeliyim yeşil çayı acaba toksin atmak için yoksa sabah aç karnına içmek daha mı iyi güne iyi başlamak adına? gevrekleri bende sevmiyorum ama akşamları o kadar geç saatte yemek yemek istemiyorum artık, bir çözüm olurmu bilmem ama denersem muhakkak yazarım buraya, birde spor merkezindekiler akşamları spordan sonra süt için dediler yemek yemeyin dediler ben 2 ay uymadım çünkü sütü pek sevmem ama gevrekle gider diye düşündüm :8:

evet aslında mayonez olmasa pek bir kalorisi olmuyor haklısın, ben çaykurun olduğunu bilmiyordum lipton ve doğadanın süzen poşetlerini alıyorum hep ama demleme kdr etkilimidir onu bilemiyorum, ıhlamuru hep hastayken içerim ben normalde içmem, rezenenin faydalarını bilmiyorum tadı da nasıldır bilmem belki denemeliyim, bu arada spordan öncemi içmeliyim yeşil çayı acaba toksin atmak için yoksa sabah aç karnına içmek daha mı iyi güne iyi başlamak adına? gevrekleri bende sevmiyorum ama akşamları o kadar geç saatte yemek yemek istemiyorum artık, bir çözüm olurmu bilmem ama denersem muhakkak yazarım buraya, birde spor merkezindekiler akşamları spordan sonra süt için dediler yemek yemeyin dediler ben 2 ay uymadım çünkü sütü pek sevmem ama gevrekle gider diye düşündüm :8:

aç karnına sudan başka içemem ben:1:
şeker hastası olduğumdan sanırım sabahları çok aç uyanıyorum ben
ama akşam saatlerine yakın içtiğim yeşilçay kafeinden dolayı galiba enerji veriyor
spor yapmadan önce kahve ya da yeşilçay içiyorum ben
kalsiyum yağ yakımını hızlandırıyor o sebeple süt içmeni önermişlerdir
doktorum da bana meyvenin yanında süt veya yoğurt tüketmemi tavsiye etmişti
ben zaten süt ve yoğurt tüketme konusunda bir çiftlikle anlaşsam daha iyi olacak
soğuk buz gibi küçük bir bardak süt geceleri içim kazındığında iyi geliyor.
sütü soğuk içmeyi dene bir de ben sıcak ve şekerli asla içemem mesala
belki böyle içebilirsin:34:

günaydınn :) az önce beyaz beynir ve tam buğday ekmeğimle güne başladım canım bitki çayı istemiyor ama birazdan birtane içerim dün akşamda pırasa yaptım havuçlu çok güzel oldu yanında bir dilim tam buğday ekmeği gene, dün spora gidemedim 1mayıs dolayısıyla kapalıydı evdede yapasım gelmedi, evde spor yapamıyorum ben :14: bugün akşam giderim büyük ihtimalle yarına yetişmesi gereken bir de ödev var bakalım :)
amonracım sana cevap yazamamıştım dün bende sabahları bitki çayı içmeyi sevmiyorum ama güne daha iyi başlamak adına bazen içiyorum öğlen veya akşam daha keyifli oluyor içmesi ama aç karnına biraz tuhaf gelse de alışmaya çalışıyorum biz yıllarca hep siyah çay içtik halbuki bütün bitkilerde bir şifa var ve hepsi insanın bir derdine iyi geliyor, ben fitoterapiyede meraklıyım yani bitkilerle tedavi etmek bedeni çok güzel birşey tabi bunları hastalanmadan yapmak daha da güzel :34:

tekrar merhaba dün marketten beyaz çay aldım çok merak ettim tadını ve çok faydalı olduğunu okumustum ama henüz içmedim :) birazdan spora gitcem fakat merak ettiğim şu sizce spordan öncemi sonramı içilmeli bitki çayları bu benim kafamı karıştırıyor :44:

ayy birde k fleks aldım süt de aldım yanına çünkü spordan sonra süt için diyor hocalar ama ben sütü tek sevmiyorum böyle bir çözüm buldum umarım işe yarar, yiyenler varsa deneyimlerini paylaşabilir bende bilgilenmiş olurum hangi öğünde yemek daha faydalı veya kilo verdiriyormu acaba gerçekten meraktayım

Back
X