canım sabahtan arkadaşımın düğünü için kuaföre provaya gittik,geldik. sonra spora gitmek için çantamı hazırladım ki bi ağrı girdi kasıklarıma, adet sancısı gibi aynı. sonra tuvalete gittim, baktım, hafif kanlı bir akıntı vardı. sakin olmaya çalışıp,uzandım.doğum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu, 36+5 günlüktük çünkü. ama ağrılarım 8-9 dakikada bir yoklamaya başlayınca eşimi ve annemi aradım,sonra doktoru aradım,doktor hemen gelin dedi. gittik doktora,önce ultrasonla baktı,"bebek daha yukarıda,bir de alttan muayene edelim "dedi, elini çıkardığında kan vardı eldiveninde,"hastaneye doğru gidin yavaş yavaş,geceye doğum olur" dedi bu sefer. bu arada saat 17:00 idi. hem hazırlıksız yakalanmaktan hem de ağrıdan ağlaya ağlaya hastaneye doğru gitmeye başladık. hastanede hemen damar yolumu açtılar, ebe ilk muayenemi yaptı ve "ohooo 6-7 cm açılmış" dedi,ağrı kürü bağladılar hemen,sancılarım 2-3 dakikaya düştü,suyumu patlattılar. ebe tekrar kontrol ettiğinde "hadi gidiyoruz"dedi bu sefer, odam doğum odasının hemen yanındaydı zaten. ben kendimi çatalda buldum. bu arada eşimi, doğumun gece olacağı düşüncesiyle doğum fotografçısı ve bebek şekeri ayarlamaya göndermiştik, babamı da gecelik almaya. beni hemen doğuma aldıklarında anneciim arkamda öylee kaldı, ağla ağla mahvolmuş,yazık:) doktorumu aradı ebeler, geldi. 3-4 ıkınmada doğurdum bebişimi. saat 18:35 olmuştu:) tabi söylemesi kadar kolay olmuyor o ıkınma meselesi. bebişimi odamıza götürdüler ben 20dakika fln dikiş için bekledim, çook zordu, çok.uyuşturduğu halde, çok hissettim,bir iğne daha yaptı doktor ama ben hepsini hissettim. eşim ben doğumhaneden çıkarken geldi.
neyse ki şimdi 8 gün oldu doğum yapalı, hem bebişim hemde ben çok sağlıklıyız. dikişlerim de iyileşiyor.
söyleyeceğim o dur ki arkadaşlar, hamileliğiniz sırasında mutlaka spor yapın, özellikle imkanınız varsa yüzün. ben 7.aya kadar yüzdüm,sonra da hamilelik egzersizlerine başlamıştım ki sadece 3 kez gidebildim,doğurdum çünkü:) hem ebeler hem de doktor spor sayesinde bu kadar çabuk bir doğum yaptığımı söylediler.:hooray: