Sprial ile ilgili

Birinsann

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2021
1.473
775
73
Kızlar 10 günü geçti sprial taktirdim 1 yaşında oğlum var hep eşim korunuyordu kondom ile ilk defa sprial ile korunduk çok korktum ama kayar diye bugunde bende çok akıntı gelmiş içinde böyle kan parçası hbi damar tarzı akintida gelmiş neden olur acaba umarım sprial iyi koruyordur ya

Kızlar 10 günü geçti sprial taktirdim 1 yaşında oğlum var hep eşim korunuyordu kondom ile ilk defa sprial ile korunduk çok korktum ama kayar diye bugunde bende çok akıntı gelmiş içinde böyle kan parçası hbi damar tarzı akintida gelmiş neden olur acaba umarım sprial iyi koruyordur ya
Ben 7 yil hormonlu sprail kulandim varmi yokmu asla his etmedim kaymadida 3 aydir cikardim gebelik icin inanin hormonluysa cok iyi regl bile duzene giriyor gunu gune

Ben 7 yil hormonlu sprail kulandim varmi yokmu asla his etmedim kaymadida 3 aydir cikardim gebelik icin inanin hormonluysa cok iyi regl bile duzene giriyor gunu gune
Yani özel hastanede taktırdım ama hiç sormadım hormonlu mu bakır mi diye neden aklıma gelmedi sormak bilmiyorum

Yani tek derdim gebelik olmasın asla istemiyorum Allah'ım isteyen herkese versin ama ben istemiyorum elimden geleni yapıyorum ama hiç aklimdan çıkmıyor hadi olursa diye hatta hem sprial hem prezervatif kullanmayı düşünüyorum

Spiral beni çok güzel koruyor :) 6 yıldır. Kullanıyordum çıkardım oğlumu doğurdum 40gunlukken tekrar taktırdım😂düzenli kontrolünü yaptir. Rahim spirali kabul etti mi kontrole gittin mi takildiktan sonra ? Ben 6 ayda bir kontrole gidiyorum adet donemlerimde ağır kaldırmıyorum. Normal zamanlarda da kaldirmiyorum ama o dönemde ekstra dikkat ediyorum. Spiral kolay kaymaz tabi düzenli kontroller önemli.

Yani tek derdim gebelik olmasın asla istemiyorum Allah'ım isteyen herkese versin ama ben istemiyorum elimden geleni yapıyorum ama hiç aklimdan çıkmıyor hadi olursa diye hatta hem sprial hem prezervatif kullanmayı düşünüyorum
Korkma doktor sana tamam rahim kabul etti dediyse düzenli de kontrole gidersen ekstra korunmaya gerek yok :)

Spiral beni çok güzel koruyor :) 6 yıldır. düzenli kontrolünü yaptir. Rahim spirali kabul etti mi kontrole gittin mi takildiktan sonra ? Ben 6 ayda bir kontrole gidiyorum adet donemlerimde ağır kaldırmıyorum. Normal zamanlarda da kaldirmiyorum ama o dönemde ekstra dikkat ediyorum. Spiral kolay kaymaz tabi düzenli kontroller önemli.
Bir hafta kontrole gittim iyi duruyor gayet güzel dedi bir ay sonra çağırdı

Esinizi strese sokarsiniz bence siz bilirsiniz tabi sprail yuzde 99 korurbir kacke ayda bir muayenede olun

Yani baktı güzel gayet yerinde dedi bir ay sonra çağırdı ama adetime hala var baya bu akıntı ile gelen leke korkuttu sadece beni
3-6ay arası duzensizlesebilir adetin. Çok sık adet olabilirsin. Lekelenmeler yaşarsın ama 6 aydan sonra normal aylık adet donemine geçersin.

Esinizi strese sokarsiniz bence siz bilirsiniz tabi sprail yuzde 99 korurbir kacke ayda bir muayenede olun
Evet o sırf rahat olmak için sprial istedi ama böylede ben çok stress oluyorum çok korkuyorum napim yani kaldiramam bir daha gebelik fln

Bir hafta kontrole gittim iyi duruyor gayet güzel dedi bir ay sonra çağırdı
Sonra yılda 1 diyecek ama sen 6ayda bir git. Mesela kendini çok yordugunu, ani hareketler yaptığını hissettigin aylarda erken git. Aşırı batma , sancı vs olursa da sakın aksatma.

Sonra yılda 1 diyecek ama sen 6ayda bir git. Mesela kendini çok yordugunu, ani hareketler yaptığını hissettigin aylarda erken git. Aşırı batma , sancı vs olursa da sakın aksatma.
Peki mesela kayma olsa hissedermiyiz yani anlarmiyim ben kendim çünkü 4 yaşında kızım 15 kilo sürekli kucağımda geliyor çıkıyor kaldırıyorum zarar edermi kayarmi ki

Yok ya çocuk kaldırmaya dusseydi benim oğlan 17 kilo üstümde tepiniyor sırtımda dolanıyor 😂 kaymayı doktor batma vs olur hissedersin dedi. İnanki çevremde spirali kayan duymadigim için bilmiyorum. Ama arkadaşımın rahmi kabul etmedi geri çıkardı. Teyzem yıllardır kullanıyor bir sıkıntı yaşamadı. Ben de öyle.
Peki mesela kayma olsa hissedermiyiz yani anlarmiyim ben kendim çünkü 4 yaşında kızım 15 kilo sürekli kucağımda geliyor çıkıyor kaldırıyorum zarar edermi kayarmi ki

Back
X