• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ssk hakkında

MorAnka

Nirvana
Pro Üye
24 Aralık 2007
9.185
28.888
1.073
Diğer
inşallah doğru yere açmışımdır konuyu değilse bile doğru yere taşınırsa çok sevinirim
bir sorum olacaktı
ssk'lı çalışan birinin işten ayrıldıktan sonra sigortası hangi süreyen işlemeye devam eder?
3 ay diye duymuştum daha önce ama emin değilim biraz araştırdım ama tam olarak cevap bulamadım
diyelimki aralık sonu gibi işten ayrılan birinin sigortası nekadar süreylen işlemeye devam eder
bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Herhalde sağlık kuruluşlarından ne kadar sürede ücretsiz faydalanabilceğinden bahsediyorsun.
3 ay süreyle yararlanabiliyorsun canım

Herhalde sağlık kuruluşlarından ne kadar sürede ücretsiz faydalanabilceğinden bahsediyorsun.
3 ay süreyle yararlanabiliyorsun canım

evet canım çok sağol
peki bunun için belli bir süre çalışmış olmak gerekiyormu?
2 yil gibi bir süre yeterlimidir

canım aynı işyerinde 120 gün süreyle çalıştı isen,toplamda da 600 gün ssk var ise 6 ay süreyle sağlık sigortan devam ediyor.
benim öyle oldu..
hayırdır işten mi ayrılıyorsun?

canım aynı işyerinde 120 gün süreyle çalıştı isen,toplamda da 600 gün ssk var ise 6 ay süreyle sağlık sigortan devam ediyor.
benim öyle oldu..

evet canım ayrılmayı düşünüyorum
ocak sonu gibi ayrılacaktım ama şimdi daha erken ayrılmayı düşünüyorum
galiba ock sonunu çıkaramicam
çalışmak çok zor geliyor artık canım, devamlı yatasım var ee rapor raporda biyere kadar
zaten doğumu almanyada ailemin yanında yapicam

benim öyle oldu..

O eski yasadaydı ama şimdiki yasa 30 gün primin yattıysa ve işten çıktıysan 3 ay boyunca sağlıktan yararlanabiliyorsun.

ben onu şirinlik olsun diye yazdım zaten ne kadar süre karnenden faydalanacagın çalışma sürene göre degişmektedir 5yıl ve üzeri kesintisiz çalışanların 6ayın üzeri bile olabilir işsizlik maaşınla birlikte her ikisi de belirlenir

yani kanuna göre aslında 10 gün..ama geriye dönük ya 90 gün yada 120 gündü ( hangisi tam hatırlamıyorum ) sürekli çalışmış isen o zaman 3 ay daha sağlık sigortasından yararlanıyorsun.yani 3 ay 10 gün
bunu tv de ali tezel söylemişti..doğru bilgidir yani

Back
X