SSK ve Devlet Hastanelerindeki isyan ettiren durumlar...

Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun. İnşallah sağlığına kavuşur bebeğin.
Bu tür durumlarda hakkınızı sonura kadar arayın sakın sessiz kalmayın. İnsanlar ya görevlerini tam anlamıyla yapacaklar yapamıyorlarsa çekip gidecekler.
Hastane gibi bir ortamda hemde küçük bir çocukla size yaptıkları eziyet yenilir yutulur değil. En kısa sürede İl Sağlık Müdürlüğüne ve Sağlık Bakanlığına şikayetinizi yapın.

simdi ben de farklı bir açıdan yorum yapmak istiyorum. olayın içinde olmadıgınız ve tabiki işin içinde cocuk oldugu için size çok çok hak veriyorum. benim ablamda bulundugum sehirde sskda acil hekimi. bu olay acilde mi oldu bilmiyorum. ama ablam eve geliyor. 1 gece uyuyor sonra tekrar 24 saat nöbete gidiyor. gun aşırı 24 saat uyanık kalmak yemeden içmeden uyumadan durmak inanın bana çok zor. tuvalete gidecek zamanı olmuyo. aldığı maaş 2000 ytl ki bu insan koskoca doktor. acilde bi vaka olur konunun uzmanı doktoru çağırır doktor gelmez. hastaneye başhekim yeni doktor almaz. cunku yeni doktor aldıgında allahın belası başhekimin aldığı maaş - döner sermaye düşüyomus. işin içinde olmadan önce ben de kan kusardım bu hastanelere ama inanın doktorlara acıyorum artık özellikle ssklarda. siz gidin başhekimi şikayet edin. yada sizle hic ilgilenmeyen o doktoru. ha bu arada hocanın hastaları degil ben doktor kardesiyim ve bunların hipokrat yeminlerinde 1.dereceden akrabalarına öncelik tanınır falan. ama ben herzaman müstahtem yada herhangi ayak işlerini yapan insanların tanıdıklarından sonra girerim..:S ultrasonu da doktor cekmiyodur sanırım. zaten okulda ögretmen hastanede doktor vs vs calısır da diger memurlar kafalarına göre çeker gider. biz türkiyedeyiz canım. valla bazı anlattıklarımın konuyla alakası yok ama içimden anlatmak geldi. hakkını helal et. evladına biricik yavrucuguna da en kısa zamanda acil şifalar diliyorum hayatım. Allah yardımcınız olsun :teselli:

ha bu arada hasta hakları diyoruz da ablam kac kere beyin kanaması, kalp krizi geciren, trafik kazası geciren hastayla ilgilenip sadece grip oldugu için biraz beklettigi hasta yakınlarından tokatlar tekmeler mi yemedi.. defalarca ifade mi vermedi.. hasta hakları tamam da bazen doktorlar hemsireler de cok zor durumda kalıyo. 3 gun önce kolu agırdıgı için canı sıkılıp gecenin 4ünde acile gelen hastaya ben olsam saglam bi laf ederdim. ama hasta hakları yuzunden doktoor dayak yer ama hasta degil hasta yakını doktora herseyi yapar.

6. sınıf tıp öğrencisi olarak söyleyebilirim ki ben de çoğu zaman isyan ediyorum. mesela kapıda knaser hastası beklerken doktorun akrabasının içeri girebilmesine. tomografi için normal hasta 1 ay beklerken hastabakıcıların o anda araya girebilmesine. sanki dünyanın en zor işini yapıyormuş gibi sekreterlerin herkesi azarlamasına. bunların düzelmesi için insanlar da vicdan lazım bu da artık gördüm ki kimsede yok.

işin içine girince bir de diğer yanını görmeye başladım. acilde tek bir sedye yatak sandalye tekerlekli sandalye bile yokken hastalara el mahkum yerimiz yok sizi nasıl tedavi edelim diyoruz başka hastanelere yolluyoruz tonla küfür işitiyoruz. hadi durumu kötü diye üzülüp kabul ediyoruz bu sefer yer yok dememize rağmen beni niye yatırmıyorsunuz diye isyana başlıyor hastalar.

verdiğiniz herhangi bir tavizde ya da gösterdiğiniz güleryüzde pişman oluyorsunuz. çünkü vermeye başladığınızda tavizlerin sonu gelmiyor gündüzleriniz bitiyor geceler başlıyor sonra haftasonları tatiller ve yine de bir saniye arkanızı döndüğünüzde hasta senin maaşın benim cebimden çıkıyor laflarına başlıyor.

demem o ki bu ülkedeki sağlık sistemi rezalet, üniversite hastaneleri kalkan sevk zinciri sebebiyle kapasitesinin çok üzerinde çalışıyor ve asistan maaşları günaşırı gece nöbetlerine rağmen 1800ü geçmiyor. devlet hastaneleri ise tamamen torpilli doktorlar ve personelle dolmuş işini yapmamakta ısrarlı.

sizden ricam yanlış olduğuna inandığınız bir şey olursa lütfen işin aslını çözün ve mutlaka şikayet edin. işin aslı derken şunu kastediyorum poliklinikte hasta bana ben 4 saattir bekliyorum diye bağırdığı sırada ben bazen öğle yemeğine bile çıkamadan kesintisiz çalışıyor oluyorum. doktorluk özveri demek kabul ama bizler de insanız yahu bizim de ailemiz var çoğumuzun evde hasretle bekleyen yavrusu var. yanlışları mutlaka şikayet edin çünkü çok yanlış var ve birileri isyan etmeden bu işler düzelmeyecek. ama yukarıda yazdıklarımı hep düşünün doktorlar da insan.

bir de örnek bir olay anlatmak istiyorum; ishal olmuşum poliklinikteyim kapıda uzun bir sıra arada tuvalete gitmek istedim çıktım kapıdan hastalar dikildi önüme hocam daha yarım saat önce gittin bak biz burda kaç saattir bekliyoruz diye.. dedim gerekmese neden gideyim. giderken arkamdan öyle beddualar duydum ki anlatamam neymiş efendim kaytarmak için tuvalete gidiyorum ayağına kaçıyor muşum..klava:.onca hastanın arasında ishal oldum mu deseydim :sm_confused:normalde başka meslek sahipleri ishal olunca her şeyi bırakıp evine gidiyor ben de öyle mi yapsaydım?

en çok bağıran hastanın sırası geldiğinde sordum kendisine doktorlar insan değil mi? diye. insanlık istiyorsan doktor olmayacaksın ben mi sana doktor ol dedim dedi. Çok üzgünüm çoookben de hocalarıma durumu ilettim tutanak tutuldu ve hasta hastaneden uzaklaştırıldı...

olmasın böyle ya karşılıklı düşünceli olalım sonra benim de içim sızlıyor, ama ben de insanım değil mi?

böyle yerlerde benim bildiğim kadarıyla bi tanıdığın olacakkk malesefffki.bak nasıl işlerin hemen bitiyor bizlerde kös kös bekleyelim. bana böyle sert davranmadılar ama davransalardı eğer ağızlarının paylarını verirdim

haklisin ne diyebilirim,
isini düzgün yapanlarda var, ama bir kötünün 9 köye zarari dokunuyo,

ya bu arada sunu eklemek istiyorum kızlar KİMSENİN MAAŞI KİMSENİN CEBİNDEN CIKMIYOR. DEVLET HERKESE MAAŞ VERİYO AMA BENİM ANAMIN BABAMIN MAAŞINI KİMSE VERMİYO. HA KEZA BENDE SİZİN MAAŞINIZI VERMİYORUM COK COK YANLIS BİR DÜŞÜNCE

Yaklaşık 2 sene önce göğsümde hissettiğim kitle için Cerrahpaşa'ya gittim, doktor ultrason çektirmemi istedi. Gittim 3 saat ultrason bölümünde sırada bekledim, arkasından kadın demez mi, 2007 Nisan da gün verebilirim, biz 2006 Ağustos ayındayız. Yuhh dedim kardeşim hadi benim göğsümdeki kitle kanserliyle nolacak, yapacak bir şey yok dediler, gittim özelde parayla ameliyat oldum. Bakana mektup yazdım ama kim dinler ki?

Babamda kalp hastası daha önce kalp kapakçığı değişti, geçen Haseki'ye kontrole gitti, EKG istemişler, 3 ay sonraya gün vermişler babam da beklememek için özelde EKG yaptırıp getirmiş, doktor babama bir sürü kızmış ben bunu kabul etmem diye, kendi çaplarında saçmalıklarıyla dolu bir sağlık sistemine sahibiz ne yazık ki.

ya kusura bakamayın da bakan cocuk doktoru, bizim de eski komsumuz olur kendileri.. bahsettigin hastalıkla cok da ilgili degil. acıkcası hic umrunda degil senin gönderdigin mektubu okumaz. artı kimi kimi şikayet etcez allah askına. benim artık bi beklentim kalmadı hayvan hakları diye yırtınıyo millet ama insan hakkı diye bisey yok bizim ülkemizde. acı gercek bu..

Öncelikle geçmiş olsun canım..
Ah ah ssk benimde içimde yara...
Gitmek istemiyorum ama mecbur kalınca başka çare kalmıyor.
Özellikle Bakırköy ssk.
Allahım oraya gitmek bana ölüm ölüm.
Bir gün sinirden ağlıycaktım resmen.
Hepsi birbirine gönderip durdu..:mymeka:klava:
Allah hepsini bildiği gibi yapsın..
:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…