SSK ve Devlet Hastanelerindeki isyan ettiren durumlar...

betican

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
484
43
643
İstanbul
:kızgın::kızgın::kızgın:

ARKADAŞLAR BEN BİRGÜN BU SSK'LARDAN BİRİNDE KESİN BİRİNİ BOĞACAĞIM YA .Bu kadar mı vurdumdaymazlık, bu kadar mı laçkalık olur. Bugün oğlumu Cerrahpaşa'ya götürdüm, ameliyatlık bir durumu olduğu için. Saat 11:30'da randevumuz vardı , bilin bakalım kaçta içeri girebildik. Saat tam 15:30'du. Resmen çocukta biz de perişan olduk beklemekten. Neymiş efendim, hocanın hastaları varmış , önce o hastalarına bakacakmış, sonra bizim doktor randevulu hastalara bakıcakmış. Sanki başka oda , ya da yer yok. Madem böyle bir durum var, o zaman o saatlere randevu verip insanları rezil etmeyin.
Söyleyince , kızınca da birbirinize giriyosunuz. Tam bize sıra geldi, doktor muayene etti, ultrason istedi. Ultrasona indik, neymiş efendim, bu saatten sonra çekemezmiş. Saat daha 15:45. Sizin mesainiz bu saatte bitmiyor dedim, benim için bitti, sonra gel çekemem dedi. Biz de o kadar saat beklediğimizle dımdızlak kaldık ortada. Çocuk da biz de açlıktan, yorgunluktan perişan olduk.
Bu kaçıncı kavga edişim, isyan edişim hastanelerde. Ben anlamadım bu işi.Maaşları bizim cebimizden çıkıyor, ama bir dayak yemediğimiz kalıyor. Karşı geliyorsun, bu sefer de kavga çıkıyor, sinirlerin alt üst oluyor.
Neden insanlar, insanlığını unutup, böyle davranıp hastaları isyan ettiriyorlar.Madem ki bu işi yapabilecek sabırları yok, o zaman hiç girmesinler. İnsanların dertleri, sıkıntıları, hastalıkları vs. zaten başından aşmış, bir de bazı kendini bilmezlerin saçma hareketleriyle mi uğraşacaklar. Sanki dünyayı onlar yaratmış. Biz de onların köleleriyiz.
YOK YOK YAKINDA BEN YİNE İSYAN ÇIKARICAM BELLİ OLDU. SUSUYUM DİYORUM, SABREDİYİM DİYORUM AMA NAFİLE.
RESMEN İNSANIN SABRINI ZORLUYOLAR BAZEN..
ALLAH KİMSEYİ HASTANEYE DÜŞÜRMESİN, EKSİKLİĞİNİ DE GÖSTERMESİN...

o kadar haklisin ki. Olen olsa umurlarinda degil. Bir keresinde annemi goturmustum ssk hastanesine. bir kadin gordum, agliyor acidan resmen. eli pencere arasinda kalmis parmaklarin sekli degilmis. Hala bekletiyorlar onu. Yani bu kadar vicdansizlik olmaz. Bagirip cagirincada yiprandiginla kaliyorsun. Allah dusurmesin gercekten.

Allah cocugunada sifa versin .

canim bu saatte yapmiyoruz, ulatrason cekmiyoruz diye yazi istiyorum deyip bashekime sikayete gitseydin...saglik bakanligina bile cikilir. hastanede hizletli bile azarlar insani.

evet cok haklısın arkadasım..ınsanı gercekten ısyan ettırıyorlar..allah onları elıme dusurmesın...dusururse zaten elımden cok cekeceklerı var..bende bır gun akcıger fılmı cektırecektım..verem savasta ama ınanın 1 hafta gel gıt yaptım..sonunda galıp onlar geldı..işyerınden problem yasadım..ve cektırmedım..ınsanları bu kadar zor duruma nıye dusuruyorlar anlam veremıyorum..yıne kendını savunmayı bılen ınsanlar karsılarına gecıp kendını savunmayı bılıyor..ya okuma yazma bılmeyen cahıl ınsanlar..onları hastanede eze eze tost kıvamına getırıyorlar...yeter artık terbıyesızlık bu yaptıkları..sınırlendım yıne..

bence hasta hakları diye bi site var orda şikayet bölümü var oraya yazabilirsin.
benimde dün sinir bozucu bi olay geldi başıma ben 3 seferdir özelde dişe gidiyorum önceden sevk almk değildi niyetim ama doktor dişlerimin çok sorunlu olduğunu söyledi tabi böyle oluncada ücret baya oldu doktorda sevk almamızı istedi ama devlet hastanesindeki doktor sırf nda değilde başkasında tedavi oluyoruz diye sevki onaylamıyor ben böyle ağrıyan dişlerle kala kaldım başhekime gittik oda onaylamıyo yapacak bişey yok dedi.devlet hastanesindeki doktora gittim bir sefer aletleri hijyenik değildi birde daha önceden hastarından birine hepatit bulaşmış diye duydum.offf ya of bu ülkede hasta olmak cesaret ve bol sabır istiyor

aynen hayatım. daha yeni geçen hafta çarşamba günü hastanede bir hemşireyle birbirimize girdik. aman bi kapris bi gıcık davrandı anlatamam.annemden smaer testi verecekti.hemşire girdiğimizden beri bir surat sanki dövecek bizi.kafamçokkarıştı sabrettim sustum..kadına bişe yapmasın ne olur ne olmaz diye. ama bir an geldi anneme bağırınca ki annem hemşireye burası kirli sanırım yeni bez koyamamazmısnız deyince... ay hemşire kuduruktu zaten daha da kudurdu.bağırmaya bezi yırtmaya filan başladı.. öyleki bezde sarı bir leke vardı yani birisi önceden oturmuş üzerine:kızgın:
eee ben napayım şimdi.. sabır sabır kalmadı sabır..bana yakışmayan bir davranışla bağırmaya başladım:(neyseki saçına yapışmadım rezil olurdum valla).. güvenlik filan geldi. ortalık karıstı:roflol: dedim: geldiğimizden bu yana azarlıyorsun, sen kimsin yaaa.. burda bizim verdiğimiz primlerle maaş alıyorsun.. birde bizi azarlıyorsun öylemi.. derken o bana ben ona laflar:roflol: alt kata müdür odasına girdik. sağolsun çok iyi bir insandı. anlattım derhal uyarı kağıdı yazdı hemşireye..ve şunu söyledi: ne olursa olsun hasta haklıdır. çünkü o hasta pskolijisindedir. burda kimsenin hastaya bağırmaya hakkı yok:oklava:

ve hemşire güzel bir uyarı almış oldu yani.. size diyeceğim asla ezilmeyin arkadaşlar..bizler aslında hastane prosedürünü bilmiyoruz ve susuyoruz.. oysaki: bu tarz davranıışları dr da dahil yapmaya hakkı yokmuşşşş:oklava: böyle bir olayda direk müdüre çıkın.. bakın nasıl halloluyor göreceksinizkaydirigubbakcemile5

bende size tavsiye böyle durumlarda bağırıp çağırmayın gayet sakin bir şekilde başhekime çıkıp şikayet edicenizi ve o kişinin ismini alırsanız şikayet ederseniz hemde yapmakta zorunlu olduğu işleri yaptırırsınız.

:oklava::oklava:

Arkadaşlar,
Hepinize teşekkürler yorumlarınız için. Aslında ben dediğiniz gibi gider şikayet ederim, daha önce birkaç kere de ettim. Ama benim eşim, hemen müdahele diyor. Kimsenin sesi çıkmıyor, sen cırcır konuşuyosun, rezil oluyosun , gidelim diyor.
Tabi ben iyice çileden çıkıyorum. Zaten böyle birşey bir daha olsun, direk müdüre gidicem. Eşime de söyledim, sen benimle bi daha gelme diye. O beni daha da delirtiyor, kuzu gibi bekletiyor.
ARTIK BENDEN KORKSUNLAR VALLA, YARIN YİNE GİDİCEM. EN UFAK BİŞEYDE DERHAL ŞİKAYET EDERİM.

benimde başıma bu tür olay geldi 2006 yılında k.oğlum rahatsızdı ssk okmeydanı hastanesine rendevulu idim uroloji
bölümüne gittim bazen salak sekreterler oluyor ya işte sanki bir iş yapıyorlar
eee siz uroloji bölümüne gitçeksiniz dedi kızdım belli etmedim
bende eeeeeeeee biz nerdeyiz o zaman dedim
bana pişkin burası uroloji 1 dedi bir kağıt yazdı okunmuyorda
(o)mu (n)nemi belli değil ben o yazıyı noroloji diye okuyup o bölüme gittim çocuk durmaz ağlar annemde yanımda
kapıda görevli bir bey insanlara ters davranıyo neyse dışarı çıktı kapı aralık annem oğlum dedi şu kağıda bakarmısınız doğru yermi geldğimiz dedi
sert bir hareketle anneme bir bağırdı yok yalnış bölümdesiniz diye suratına kapıyı kapattı
bende arkasından h..........n dedim ve dışarı çıktı ne dedin dedi bana bende duyduguna göre ne soruyon dedim hayde girdik birbirimize ben ona bağırıyom o bana
bana bak dedi ben kimim biliyormusun dedi kim olsan ne yazar dedim
sen burda benim ve bunca insanın ekmeğini yiyen çalışansın dedim herkes bize bakıyor
ben ssk ya para ödüyom sen maaşını alıyon dedim
seni şimdi burdan kovdurursam dedi hadi yap bakalım kim kimi kovduruyor dedim
işinden ederim seni dedim fazla konuşma
sonra o kızkınlıkla halka döndüm işte bu gibiler sizlerin sayesinde ötüyorlar dedim siz susuyorsunuz diş göstermiyorsunuz diye de kızdım
sonra işimizi yoluna koyup eve geldim

yahu o yaptıkları iş için yıllarca okul sıralarında dirsek çürütmüş insanlar var. onlarar fırsat vermezler çalışsınlar diye hem torpille gelmiştir o konuma bi çoğu. hemde suratları mahkeme duvarı gibi. bende çok tartışmışımdır.
sen bana hizmet etmek zorundasın burda başhekim havalarına girme yoksa acile gitmek zorunda kalırsın dedim sıra veren memurlardan birine. alkış almıştım hiç unutmam:))))
ama tabi insan o anki sinirle onların seviyesine düşebiliyor benim gibi:) halbuki arkadaşın dediği gibi sinirlerimize hakim olsak direkt gidip şikayet etsek daha makbule geçer.

cnm çok haklısın.gerçekten hastaneye gitmeden birkaçgün içinde strse giriyorum bende.kavga etmeden çıkmam.asla alttanda alamıyorum.annem benimle gitmek istemiyor o yüzden.ama dayanamıyorum.çileden çıkarıyorlar insanı.bu tip görevler verilen insanların.psikolojik destek almaları gerekiyor.ama bu kocaman bir hayal.yıllardır değişen birşey yok malesef

SSK' da iyi muamele görmek için inleye inleye acil kapısından girmen lazım biraz ses yapacaksın ki susturmak için pervane olsunlar. Benim gördüğüm hep öyle oldu.

Ufak bir örnek vereyim geçenlerde acile gittik kadının biri sağlamda gözüküyor ama koymuş elini böbreğine ayyyy uyyyy cırılıyor resmen pervane oldular kadının peşinde.

ahhh öyle bir tane de bana denk gelse de hamileliğin verdiği tüm siniri ondan çıkarsam...:delphin:
nolur Allahım nolurrrr:Saruboceq:

iyi bari tek değilmişim demekki :)
Bende bir tek ben sorun yapıyorum bi tek ben böyleyim diye düşünüyordum
demek benim gibi haksızlığa göz yummayıp didin didin konuşan arkadaşlar da varmış :)

Direk Sağlık Bakanlığına Şikayet edin
Mail atın mutlaka cevabı geliyor

O anda oradada çıkıp Başhekimle konuşun anlatın şikayet edin..

Sakın boyun eymeyin.

Güleryüzle hizmet etmek zorundalar...

Çok haklısın canım kesinlikle bu konuda bende çok şikeyetçiyim. Bu ne vurdumduymazlık anlamıyorum, bu insanları alacaksın o işlerden 16-18 saat çalıştıracaksın ağır şartlarda bakalım yan gelip yatmak, insanlarla alay etmek nasıl oluyor. Asıl para nasıl kazanılıyor görecekler. Sonra o işlere nasıl imrenerek bakacaklar. Bunlar alışmışlar yattıkları yerden para kazanmaya...
Bu konu beni çok sinirlendiriyor, sırf bu yüzden hastaneye gitmek istemiyorum.
Çok çok geçmiş olsun bu arada, allah kolaylık versin.

Arkadaşlar,
Bugün tekrar gittim oğlumun sonucunu göstermeye. Randevum saat 9'daydı ama ben 11'de girebildim. Doktor kesin ameliyat dedi, ama ben hariç bir hocamızın bakması lazım, onun için dışarda 13:00' e kadar bekle dedi.
Hayda dedim, çocuk durmuyor, bekliyceksin başka yolu yok dedi. Neyse dışarı çıktık, durumu benim oğlan,yine ortalığı talan etmeye, orda oraya koşmaya başladık. 1-2 saat dolandık. En sonunda doktorun kapısına geldim, oturdum, çocuk kucağımda uyudu. Yarım saat sonra doktor bizi aldı, hocaya götürdü. O da baktı, ameliyat dedi.
16-20 Şubat tarihleri arası gün verdi, bir gün önceden arayıp haber vereceklermiş. Ondan önce iki kere daha gidicez, bi kan tahliline, bi de anesteziye. Ay öldüm ya, artık nasıl giderim, ne yaparım bilmiyorum.
Bi an önce ameliyat olsa da çocuk da kurtulsa, ben de. İçim içimi yiyor.

geçmiş olsun canım.
bende 1 ay önce ameliyat oldum.hastanede doktorlar süper hatta süper ötesi. hepsini çok sevdim ama hemşireler konusuna katılıyorum. hemşirelerin burnu kaf dağında. bende dikişlerimi aldırırken çok bağırdım adam daha dokunmadan ayy ayyyy demeye bağırmaya başladım. dikkat et acıyo filann. hiç duymadım bile acısını :) dikişler alınmıştı:D
bikaç gün öncede doktor git acile drenaj yapılcak dedi. gittim. iri yarı bir adam alinde bi alet.ne yapacaksınız bana dedim başladım ağlamaya. adam anlatmıyo ne yapacağını. drenaj ne demek dedim söölemiyo. benim iznim ve bilgim olmadan bana müdahale yapamazsınız dedim. bi baktım başımda 4 kişi o adamı yolladılar.anlattılar bana ne olduğunu.sonra ağlamayı kestim :D:D
yazık eşim ne yapacağını bilemedi. sonradan da çok güldüm:D ameliyat psikolojisi bide can tatlı tabii.
bira bağırınca ilgileniyolar işte..
ee bizde memuruz ama onlar gibi yapmıyoruz..onlarda biz gibi anlayışlı olur inşallah

Saatime bakarım mesai saatleri dolmamış olmasına rağmen işimi yapmıyorlarsa başlarına geleceklerini bilmiyor demektir. Herkesin içinde sakin bi şekilde yada sinirli bi şekilde hiç farketmez işimi yaptırırım yada lafımı söylerim.Böyle şeyler bi kaç kez başıma geldi her seferinde de işimi yapmak zorunda kaldılar.Ben içim rahat eve dönerken o kişide sinir olduğunla ve rezil olduğunla kalır.

Back
X