Staj hakkinda.

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Kizlar merhaba cok buyuk bi dert degil ama fikirlerinize ihtiyacim var. Yurtdisinda okuyorum 4 yillik Sosyoloji ve Ticaret bolumu. 3. sinifta 1 sene zorunlu staj yapmam gerekiyor. Suan 2. siniftayim staj basvurulari yapmaya basladim ama olumsuz cevap aliyorum genelde. Yurtici veya yurtdisinda yapma hakkim var ben Turkiye de yapmak istiyorum eski konularimdan bilenler vardir son zamanlarda kotu seyler yasadim uzaklasmak istiyorum burdan. Ankara, Istanbul, Izmir gibi buyuk sehirlerde daha cok stajer ilanlari var ama ben kendi memleketimde yapmak istiyorum orasi da kucuk bi sehir ama butun akrabalarim ailem orada o yuzden orasi daha iyi olur benim icin. Mercedes fabrikasina basvuru yapmistim ama sanirim olumsuz olacak bolumumden dolayi . Daha cok muhendis aliyorlarmis onlar. Ayrica yabanci dil olarak ilgilizce degil almanca daha agirlikli olmaliymis ben almanca bilmiyorum. Ingilizcem cok iyi ingilizce ogretmenligi yapabilir miyim herhangi bir okula basvursam acaba alirlar mi beni ? Ayrica uzun donem staj olacagi icin maas odemeyi falan kabul ederler mi? Burda rahatlikla bi staj yeri bulabilirim ama dedigim gibi orda yapmak istiyorum ben. Kafam cok karisik herhangi bir fikri olan var mi ben ne yapacagim bu staj isini?

Kizlar merhaba cok buyuk bi dert degil ama fikirlerinize ihtiyacim var. Yurtdisinda okuyorum Sosyoloji ve Ticaret bolumu. 3. sinifta 1 sene zorunlu staj yapmam gerekiyor. Suan 2. siniftayim staj basvurulari yapmaya basladim ama olumsuz cevap aliyorum genelde. Yurtici veya yurtdisinda yapma hakkim var ben Turkiye de yapmak istiyorum eski konularimdan bilenler vardir son zamanlarda kotu seyler yasadim uzaklasmak istiyorum burdan. Ankara, Istanbul, Izmir gibi buyuk sehirlerde daha cok stajer ilanlari var ama ben kendi memleketimde yapmak istiyorum orasi da kucuk bi sehir ama butun akrabalarim ailem orada o yuzden orasi daha iyi olur benim icin. Mercedes fabrikasina basvuru yapmistim ama sanirim olumsuz olacak bolumumden dolayi . Daha cok muhendis aliyorlarmis onlar. Ayrica yabanci dil olarak ilgilizce degil almanca daha agirlikli olmaliymis ben almanca bilmiyorum. Ingilizcem cok iyi ingilizce ogretmenligi yapabilir miyim herhangi bir okula basvursam acaba alirlar mi beni ? Ayrica uzun donem staj olacagi icin maas odemeyi falan kabul ederler mi? Burda rahatlikla bi staj yeri bulabilirim ama dedigim gibi orda yapmak istiyorum ben. Kafam cok karisik herhangi bir fikri olan var mi ben ne yapacagim bu staj isini?

Bölümün öğretmenlik değil ki öğretmenlik yapasın.

Uzun dönem maaşlı staj imkanı sağlayan mesleğinle de alakalı bir sürü firma var ama hepsi genelde büyükşehirlerde. Memleketin neresi bilmiyoruz da bilsek de orda ne var ne yok sen daha iyi bilirsin sonuçta. Biz ne tavsiye erebiliriz ki bu konuda.

Benim anladığım sen sıkıntı çekmeyeyim, çok yorulmayayım, ailemden uzak kalmayayım ama stajımı da iyi bir yerde yapayım diyorsun. Yok öyle bir dünya...

Yerinde olsam burada staj yapmam.
Benim stajerlerim çok az para alıyor ki burası devlet kurumu.
İngilizce öğretmenliği yapabilme ihtimalin yok,bunu düşünmüş olman zaten bu ülke hakkında bir bilgin olmadığını gösteriyor.
En güzeli yaşadığın çevrede olman.

Bölümün öğretmenlik değil ki öğretmenlik yapasın.

Uzun dönem maaşlı staj imkanı sağlayan mesleğinle de alakalı bir sürü firma var ama hepsi genelde büyükşehirlerde. Memleketin neresi bilmiyoruz da bilsek de orda ne var ne yok sen daha iyi bilirsin sonuçta. Biz ne tavsiye erebiliriz ki bu konuda.

Benim anladığım sen sıkıntı çekmeyeyim, çok yorulmayayım, ailemden uzak kalmayayım ama stajımı da iyi bir yerde yapayım diyorsun. Yok öyle bir dünya...

Bu nasil bir tepki ? Burda ne sıkıntılar cektigimi bir bilseniz. Ben cok yerde calıstım yorulmaktan falan da gocunmam ayrıca sıkıntı cekmeyecegimi nerden biliyorsunuz yeni bir cevreye girecegim yeni bi hayat kurmaya calısıcam yeterince zor ve sıkıntılı bi surec olmayacak mı sizce ? Herkes gibi bende sabahtan aksama kadar calısıcam yan gelip yatmicam yeterince yorulmayacak mıyım ? Evet aileme yakın olmak istedigim dogru, cok mu tuhaf boyle bisey istemem?

Yerinde olsam burada staj yapmam.
Benim stajerlerim çok az para alıyor ki burası devlet kurumu.
İngilizce öğretmenliği yapabilme ihtimalin yok,bunu düşünmüş olman zaten bu ülke hakkında bir bilgin olmadığını gösteriyor.
En güzeli yaşadığın çevrede olman.

Burda benim bolumumde okuyup ingilizce ogretmenligi stajı yapan arkadaslarım var o yuzden oyle soyledim. Turkiye de boyle bisey olmadıgını bilmiyordum. Tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin. Bi is bulamazsam mecburen burda yapmak zorunda kalacagim.

Ben yerinde olsam bukunduğum ülkede yapardım. Sonrasında da kendimi kabul ettirip orada çalışırdım. Özelliklede türkiye ile bağlantılı bi firmada.
Türkiyeye dönmek istediğinde senin için büyük avantaj olur.

memleket ve aile yanı diye staj yerine karar verme,
çünkü staj yaptığın yer iş hayatın açısından önemlidir,
benim çoğu arkadaşım iyi yerlerde staj yaptılar ve orada işe başladılar.
yaşadığın yerden bunaldıysan ve Türkiyede yapmak istiyorsan büyükşehirleri denemen lazım bence.

Bu nasil bir tepki ? Burda ne sıkıntılar cektigimi bir bilseniz. Ben cok yerde calıstım yorulmaktan falan da gocunmam ayrıca sıkıntı cekmeyecegimi nerden biliyorsunuz yeni bir cevreye girecegim yeni bi hayat kurmaya calısıcam yeterince zor ve sıkıntılı bi surec olmayacak mı sizce ? Herkes gibi bende sabahtan aksama kadar calısıcam yan gelip yatmicam yeterince yorulmayacak mıyım ? Evet aileme yakın olmak istedigim dogru, cok mu tuhaf boyle bisey istemem?

Gayet normal bir tepki. Senin ne yaşadığını bilemem müneccim değilim.
Hala tuhaf geliyor yazdıkların. Hem türkiyede çalışıp hem yurt dışında okulu nasıl devam ettireceksin? Okuduğun bölümün türkiyede denkliği ya da geçerliliği var mı? Türkiyede stajyerlere ne kadar para verdiklerini ve nasıl çalıştırdıklarını biliyor musun? Bunları biz bilmeyeceğiz sen bileceksin öyle değil mi?

Gayet normal bir tepki. Senin ne yaşadığını bilemem müneccim değilim.
Hala tuhaf geliyor yazdıkların. Hem türkiyede çalışıp hem yurt dışında okulu nasıl devam ettireceksin? Okuduğun bölümün türkiyede denkliği ya da geçerliliği var mı? Türkiyede stajyerlere ne kadar para verdiklerini ve nasıl çalıştırdıklarını biliyor musun? Bunları biz bilmeyeceğiz sen bileceksin öyle değil mi?

Ne yasadigimi nasil bi kisilige sahip oldugumu bilmiyorsaniz sıkıntı cekmek istemiyorsun, yorulmak istemiyorsun gibi yorumlar yapmayın o zaman. 3 . sene staj senesi ve okulu devam ettirmem gerekmiyor. O sene herhangi bir ders almiyoruz. Ayrica burda ogrencilerin %80 i yurtdisinda staj yapiyor. Bir anormallik olsa kimseyi yurtdisinda staj yapmaya gondermezlerdi . Okul bile Turkiye'de staj yerleri buldu benim icin ama hep buyuk sehirlerde. Evet okudugum bolumun gayet denkligi ve gecerliligi var Uzay Muhendisligi falan okumuyorum . Ben elimden gelen arastirmayi yapiyorum orda yasamadigim icin kimin ne imkanlarda calistigini bilemem.

Ne yasadigimi nasil bi kisilige sahip oldugumu bilmiyorsaniz sıkıntı cekmek istemiyorsun, yorulmak istemiyorsun gibi yorumlar yapmayın o zaman. 3 . sene staj senesi ve okulu devam ettirmem gerekmiyor. O sene herhangi bir ders almiyoruz. Ayrica burda ogrencilerin %80 i yurtdisinda staj yapiyor. Bir anormallik olsa kimseyi yurtdisinda staj yapmaya gondermezlerdi . Okul bile Turkiye'de staj yerleri buldu benim icin ama hep buyuk sehirlerde. Evet okudugum bolumun gayet denkligi ve gecerliligi var Uzay Muhendisligi falan okumuyorum . Ben elimden gelen arastirmayi yapiyorum orda yasamadigim icin kimin ne imkanlarda calistigini bilemem.

Öfff illa polemiğe çekeceksiniz insanı. Gelmiyorum o yollara. İstediğim gibi yorum yapabiliyorum konuyla alakalı olduğu sürece. Senin ruh sağlığını düşünmek zorunda değilim.
Neyse... Büyük şehirden başka seçeneğin yok gibi görünüyor. İlla türkiyede yapacaksan paşa paşa bir seneni üç büyüklerden birinde olmadı bursada mersinde falan geçireceksin. Kolay gelsin...

Öfff illa polemiğe çekeceksiniz insanı. Gelmiyorum o yollara. İstediğim gibi yorum yapabiliyorum konuyla alakalı olduğu sürece. Senin ruh sağlığını düşünmek zorunda değilim.
Neyse... Büyük şehirden başka seçeneğin yok gibi görünüyor. İlla türkiyede yapacaksan paşa paşa bir seneni üç büyüklerden birinde olmadı bursada mersinde falan geçireceksin. Kolay gelsin...

"Öfff illa polemiğe çekeceksiniz insanı." derken bile polemik yaratıyorsunuz :D Bende cok isterdim sizinle polemige girmeyi ama cıkamayacagımdan korkuyorum :D Neyse.. Benim ruh saglıgımı dusunun diye bi talepte bulunmadim zaten. Elbette istediginiz gibi yorum yapabilirsiniz saygi duyuyorum. Tesekkur ederim :)

Burda staj bulmak zor evlat safi torpil..

Orda tutun bence ki mezun olduğunda orda iş bulabilesin. Daha çok yere başvur. Olmazsa git böl0m başkanlığına sana bir yer bulsunlar. Staj zorunluysa bulamazsan bölüm başkanlığına sorabilirsin.

Memleketinizin neresi olduğu önemli. Çünkü büyük bir yerde staj yapmak istiyor ama küçük bir ilde yaşıyorsanız; mecburen büyük şehirlere bakmanız gerekiyor. Ayrıca 1 yıl staj yaparsanız mutlaka belirli bir miktar para alırsınız. Staj yapacağınız firma vermiyorsa bile işkur stajyer destek Programını araştırın.

Back
X