Kizlar merhaba cok buyuk bi dert degil ama fikirlerinize ihtiyacim var. Yurtdisinda okuyorum 4 yillik Sosyoloji ve Ticaret bolumu. 3. sinifta 1 sene zorunlu staj yapmam gerekiyor. Suan 2. siniftayim staj basvurulari yapmaya basladim ama olumsuz cevap aliyorum genelde. Yurtici veya yurtdisinda yapma hakkim var ben Turkiye de yapmak istiyorum eski konularimdan bilenler vardir son zamanlarda kotu seyler yasadim uzaklasmak istiyorum burdan. Ankara, Istanbul, Izmir gibi buyuk sehirlerde daha cok stajer ilanlari var ama ben kendi memleketimde yapmak istiyorum orasi da kucuk bi sehir ama butun akrabalarim ailem orada o yuzden orasi daha iyi olur benim icin. Mercedes fabrikasina basvuru yapmistim ama sanirim olumsuz olacak bolumumden dolayi . Daha cok muhendis aliyorlarmis onlar. Ayrica yabanci dil olarak ilgilizce degil almanca daha agirlikli olmaliymis ben almanca bilmiyorum. Ingilizcem cok iyi ingilizce ogretmenligi yapabilir miyim herhangi bir okula basvursam acaba alirlar mi beni ? Ayrica uzun donem staj olacagi icin maas odemeyi falan kabul ederler mi? Burda rahatlikla bi staj yeri bulabilirim ama dedigim gibi orda yapmak istiyorum ben. Kafam cok karisik herhangi bir fikri olan var mi ben ne yapacagim bu staj isini?