piyasada çok seçenek var, ben bu makinayla hamur yoğuracağım, makarna hamuru gibi sert hamurlar yoğuracağım diyorsan mutlaka çelik uçlu ve döküm gövdeli almalısın, tercihen 500 watt ve üstü, ama sadece çırpma fonksiyonunu kullanırım, en fazla mercimekli köfte yoğururum, sert hamurlarla işim olmaz diyorsan plastik aksamlı ve 300 watt da yeterli olacaktır. korkmaz diğer markalardan daha iyi midir bilmiyorum açıkçası, bizim evimizde standlı mikser yoktu, ben arkadaşlarımdan araştırarak aldım. iki tane arkadaşım amerikadan dönerken kitchenaid getirmişti kendilerine, onların makinelerini epeyce inceledim ve denedim. ama kitchenaid'i gücüne göre çok pahalı buldum, ) özellikle de amerikada 250 dolar iken burada 2000 tl olması muhteşem gerçekten) çünkü kitchenaid 300 watt. ama döküm gövdeli ve yoğurma aparatı çelik olduğu için hamur yoğururken sarsılmıyor (gövdesi haif olursa içi dolu çalışırken çok sarsılıyor, eski çamaşır makineleri gibi hareket ediyor bu tip cihazlar) bir tane arkadaşım homend'in standlı mikserini aldı, o da çok memnun ve çok uyguna aldı. sanırım 180 liraya aldı nakit olarak, 300 watt, hem karıştırma kabı hem uçları çelik. katlanabiliyor ve dolapta az yer kaplıyor. korkmaz'ın uygun fiyatlı retro mix diye bir makinesi var onu da bir başka arkadaşım aldı, çok memnun. yanlış bilmiyorsam o da 300 lira civarına aldı. hiç sarsılmıyor. uçları çelik değil maalesef. yani çelik üstü plastik kaplama olduğunu söyledi ama bilemiyorum. hamur yoğurmayı denedik. mayalı açma hamuru gibi yumuşak hamurları yoğuruyor. yalancı çiğ köfte gibi bulgurlu hamurları da yoğuruyor. 600 watt sanırım. bir başka arkadaşım moulinex master chef aldı. aman yarappim bir felaket. bırak hamur yoğurmayı kek karışımı çırparken bile kafası o yana bu yana oynuyor. insan korkuyor tezgahtan düşecek diye. demem o ki bunları alırken çalışır durumda bir görmek lazım, çok titreşimli mi? sarsılıyor mu? gürültülü mü? uçlar sadece yuvarlak mı çiziyor kendi ekseni etrafında da dönüyor mu? kaç hız kademesi var? (tek hız kademeli olanlar hiç fonksiyonel olmuyor maalesef)
ben korkmaz festy mix almasaydım fakir die cast alacaktım ama indirim denk geldi. uygun fiyatlı alternatif arasaydım homend alırdım. (servisi çok iyi çünkü) daha pahalı alabiliyor olsaydım kenwood alırdım. sizin paylaştıklarınızın ikisinin de özelliklerini incelemedim ama esse'ye gidip çalışır halini bir gözlemlemek iyi fikir olabilir diye düşünüyorum.