- 29 Aralık 2016
- 530
- 733
- 103
- Konu Sahibi Night Night
-
Evli değilsiniz öğretmen de değilsiniz o yüzden fikrinizin bana bir katkısı olmayabilir yine de tesekkurÖğretmensiniz diye nasıl bir ekstra saygı bekliyorsunuz ki?
Okul dışı hocam denmesini saçma buluyorum.
Ne yani ortamlarda doktorlara da Dr. Levent diye mi hitap edilsin
Akraba ortamında kuzenlerim kızdırmak için hocam diyor bana
Evli değilim ama evlensem eşimin ailesinden böyle bir beklentim olmaz. Haa çok küçüktür benden abla dese olur ama ismimle hitap etse de takılmam böyle şeylere. Tavrınızı komik buldum ne yalan söyleyeyim.
Yani 7 yaş küçüklerin golden abla demesi daha uygun olur ya da yenge ama şimdilerde gençler daha çok isimle hitap ediyor. Benim de 4 yaş büyük yengem var çok severim arada xxx abla derim arada ismiyle hitap ederin hiç de takılmıyor böyle şeylere. Bence kafaya takılacak bir durum değil. Statülük bir durum göremedim.7 yas hemen hemen .
Çok mesajınız olmasa konu fake biri dalga geçmek için açmış derdim. Neden size isminizle hitap edilmesi saygısızlık olsun? Okuldan çıktığınız an öğretmen değilsiniz artık. Anlamadım sizin ailede insanlara mesleğiyle mi hitap ediliyor örneğin bir akrabanız doktor olsa doktor diye mi sesleniyorsunuzEk olarak sadece kendi dayımın eşine vs yenge diyorum. Kuzenlerimin eşine eğer çok yaş farkımız varsa abla derim onun haricinde herkese ismiyle hitap ederim. Sizin neden böyle ekstra bir beklentiye girdiğinizi gerçekten anlamadım
Evet mesafe mantıklı geliyor bana daBana da kibir kokusu geldi.Akraba adi ustunde herkesten daha fazla yakinlik duyulacaktir meslek cok da onemli degil.Ha gorusmek istemezseniz mesafe koyarsiniz.Mesleginizi vurgulayip saygi beklemenizi anlamlandiramadim.
Önlük sevmiyorum kiSiz o akraba ortamlarına öğretmen önlüğünüzle gidin beklediginiz saygıyı anlarlar utanırlar yaptıklarından
Bir ögretmene nasıl ismiyle hitap edebilirler
Öğretmenim lütfen düzgün hitap edin Yüksek Öğretmen Truman Hanım derseniz iyi olurEvli değilsiniz öğretmen de değilsiniz o yüzden fikrinizin bana bir katkısı olmayabilir yine de tesekkur
Hani demek istediğim en azından.Yani 7 yaş küçüklerin golden abla demesi daha uygun olur ya da yenge ama şimdilerde gençler daha çok isimle hitap ediyor. Benim de 4 yaş büyük yengem var çok severim arada xxx abla derim arada ismiyle hitap ederin hiç de takılmıyor böyle şeylere. Bence kafaya takılacak bir durum değil. Statülük bir durum göremedim.
Alt tarafı öğretmen olanlar sayesinde şu an okuma yazman var amaPuhhaahaa burda okuduğum en saçma konulardanalt tarafı öğretmensiniz yani bu ne ego sizinle konuşmadan once parmak da kaldırsın mi insanlar sayın hoca hanim ☝
Kardeşim de öğretmen:)Ailede tek okuyan ve belli bir mesleğe sahip olan siz misiniz ?
sanki kendinizi çok fazla önemsiyorsunuz gibi geldi bana
Evet mesafe mantıklı geliyor bana da
Ego kıs. Kendine gelirsin.Herkese iyi geceler . Aklıma Bu aralar takılan bir durum var. Tabi önce kendimi tanitayim.Ben bir öğretmenim. 27 yaşında. 3 yıllık evli ve 1 yaşında da bebeğim var. Bazen akrabaların ozellikle esimin tarafinin bana gereken saygıyı göstermediğini düşünüyorum. Ismimle hitap edenler var. Yasca küçük olanlar bile üstelik. Hoşuma gitmiyor bu durum. Yenge ya da abla diyemiyorsan hoca diye hitap edilebilir. Tip olarak minyon tipliyim bundan mi kaynaklı? Ya da sıcak davranıyorum bu mU insanları tepeme çıkartıyor. Soğuk davransam havalı derler. Eşime de aynı şekilde saygı gösterildiğini çok düşünmüyorum. Bu arada o da öğretmen. Yani anlamıyorum acaba biz mi ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Özellikle öğretmen olan arkadaşlara sesleniyorum akraba ortamında sizde durumlar nasıl?
Ufuk var mıydıSosyal hayattaki hitapların mesleğimize göre seçilmesi gerektiğini öğrendim, ufkum iki katına çıktı bir anda
Statüsü yetmedi demek cevap vermeye, öğretmen olmadığından mütevellit, üstelik evli de degil iyice alt tabakaEvli değilsiniz öğretmen de değilsiniz o yüzden fikrinizin bana bir katkısı olmayabilir yine de tesekkur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?