Statü ve akrabalık ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babamın kuzeni öğretmen, ramazanda fırına isim yazdırılır pide kuyruğu olmasın diye, ismini raşit hoca diye yazdırmış diye 2 3 sene bütün akrabalar arkasından gülmüştü. Kendinize güldürmek istemiyorsanız bunu bi ortamda dile getirmeyin. Alt tarafı öğretmensiniz. Ki belirteyim bende rehber öğretmen olarak görev yapıyorum.

pideye Raşit Hoca yazdırmak mı
Allah'ım nasip etme

mesleğinizi öne sürerek aileden farklı bir hitap şekli veya davranış beklemek, bana temelde bir öz güven eksikliği olduğunu gösterir ancak. Halbuki öyle birseye gerek olduğunu zannetmiyorum. Insanlar sizi olduğunuz gibi seviyordur zaten. Bizim ailedeki öğretmenlere de herkes isimleri ile hitap eder. Aynısı ailedeki doktorlar için geçerli. Bilemedim. Ilk duyuyorum böyle birseyi

Ögretmen egosu mu bu?
Akraba size niye hoca desin yahu

Ya ben edep kuralları gereğince yaşca büyük insanlara ismiyle hitap edilmesini saygısızca buluyorum açıkçası

Bizim to

Bir öğretmen olarak siz yapmayın bari. Alt tarafı ne demektir ya. Meslektasiz madem hoş mu sizce bu tabir .
Linç etmeyin demiştim ama hocam.
Meslekler insanlara saygınlık kazandırır elbette ama bu kadarını beklemek sizce de fazla değil mi?
İnsanlardan saygı beklerim. Öğretmen olduğum için değil saygıdeğer olduğumdan sadece.

Direk isminizle hitap etmeleri saygısızlık kesinlikle.

İsminizin sonuna "Hanım" kelimesini ekleyerek konuşmalılar.

Ben 30 yaş altında evlenipte eş ailesinde değer gören görmedim, bir aileye küçük yaşta girdiğinizde çocuk muamelesi görüyorsunuz maalesef, yaşınız küçük olduğu içinde ağırlığınızı hissettiremiyorsunuz.

Bende öğretmenim, 23 yaşında evlendim, ellerinden gelse ismimin başına hakaret kelimeleri ekleyip hitap edeceklerdi.

Aynı aileye 30 yaşında köyden ilkokul mezunu bir kız gelin geldi, onun isminin sonuna herkes "Hanım" kelimesini ekleyerek konuştu.

Ayyyy yapmayin alt tarafi ogretmen demeyin, ogretmen hanim hazretleri falan daha uygun duser

Ömrümde böyle saçma bir şey okumadım ahsjsjs. Bizim ailede de avukat doktor falan var. Hiç toplum içinde "merhaba avukat nasılsın" "ooo doktor gelmiş hoş geldin doktor" demek aklıma gelmedi. Ayıp etmişim demek ki. Hele doktor olan akrabaya ismi ile hitap ettim Allah beni kahretmesin. Sen onca yıl dirsek çürüt, bir de uzmanlığın olsun. Paçoz bir akraba gelip isminle hitap etsin. Rezalet!

Öğretmen, hoca hanım hazretleri diyeceksiniz de onlara. Çok hadsizler gerçekten.

"Kusur arıyorsan tüm aynalar senin" (alıntı) belki onlar da sizin mesleğinizden ötürü saygı beklediğinizi anlayıp irite olmuşlardır.(çoğumuz gibi)

Esinizin ya da sizin ailenizde meslek sahibi olan insan cok az heralde, hayatimda hicbir aile, akraba ortaminda birine meslegiyle alakali hitap edildigini duymadim. Cok komik bir beklenti boyle birsey duysam katila katila gülerdim

Esimle aramda 8 yaş var zaten oyle 3-5 yas farki icin abi abla diye diye dolanmiyorum. Bence çok gereksiz hemen herkes ismiyle hitap eder birbirine. Başka konulardaki davranislari nedir bilemem ama isminizi soylemek saygisizlik degil bence.

Ben de minyonum. Ataması yapılmamış bir öğretmenim. Kimseden saygısızlık hissetmedim bugüne dek. Acaba fazla mi samimisin? Ya da eşin ailede ağırlığı olmayan biri mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…