Stockholm sendromu tedavisi

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
Herkese iyi akşamlar.Eşimle ilgili yaşadığım problemlerimi bahsetmiştim eski konularımda.(Psikolojik ve fiziksel şiddet, namusuma attığı iftiralar ve hakaretleri, aşağılaması vs.)Stocholm sendromu yaşıyor olabilirsin demişti bir üye araştırdım hak verdim yaşadıklarımın özeti gibi.Eşimden ayrılmak istiyorum.Seminer bitince memlekete gitmeyi düşünüyorum sonra dönmemeyi düşünüyorum. Gerçekten stockholm sebdromunu yaşadığım için mi bilmiyorum hâlâ kafamı karışıtırıyor eş kişisi gel gitler kafamda. Psikiyatriye gidemem oğlumu bırakacak kimsem yok ve düzenli ilaç saatleri var.Bir yazıda kader değil kişinin elindedir tedavisi yazıyordu.Var mı kurtulan kendi kendime nasıl kurtulurum.Bu gel gitleri kafamdan nasıl atarım.Yardım edin lütfen önerilerinizi bekliyorum.

Üzgünüm ama bu yaşadığınız Stockholm sendromu falan değil, kurbanın cellada aşık olması falan ehehe buradan ruh sağlığına dair sıfır bilgisi olan alakasız bir üye edebiyat yaptı diye ciddiye mi aldınız? Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, son tanı kitabından kaldırıldı zaten ayrı bir psikopatolojik tanı olarak verilmiyor. Sizinki Stockholm sendromu değil başka bir şey, kendinize tanı koyarak olayı hem güzelliyor hem de normalleştiriyorsunuz.

Ha ayrılmak istiyor ama yapamıyorsanız bu psikiyatriye başvurup ilaçla çözeceğiniz bir durum değil zaten, terapi görmeniz lazım durumla yüzleşmeniz ve cesaret bulabilmeniz için. Kendi kendine aşmanız zor olabilir, imkansız değil. Ama Stockholm sendromu falan yaşamıyorsunuz.

Psikiyatriye gidemem oğlumu bırakacak kimsem yok ve düzenli ilaç saatleri var.Bir yazıda kader değil kişinin elindedir tedavisi yazıyordu.Var mı kurtulan kendi kendime nasıl kurtulurum.Bu gel gitleri kafamdan nasıl atarım.Yardım edin lütfen önerilerinizi bekliyorum.

Neden psikiyatriye gidemeyesiniz ki

Oğlunuza siz çalışırken kim bakıyor

Psikiyatriye gidince direkt yatırmaz ki

Hem kendi kendinize teşhis koymanız falan olmaz

Belki bir şeyimiz yok psikoloğa yönlendirir yahut hafif ilaç verir

Neden psikiyatriye gidemeyesiniz ki

Oğlunuza siz çalışırken kim bakıyor

Psikiyatriye gidince direkt yatırmaz ki

Hem kendi kendinize teşhis koymanız falan olmaz

Belki bir şeyimiz yok psikoloğa yönlendirir yahut hafif ilaç verir
Bakıcısı var ama öğlebe kadar sonra kendi hayatı evi vb. var bırakamam hem saati saatine ilaçları var spsyal hayatım sıfır oğlumun rahatsızlığı nedeniyle evden işe işten eve

Stockholm sendromu kurbanin kendisini kaciran kisiye asik olmasiyla ortaya cikan bir hastalik diye biliyorum hatta kadir inanirla turkan sorayin oynadigi yaban filminde islenmisti bu konu bence sizin durumunuz takintiyla, aliskanliklarla vb ilgili olabilir stockholm sendromu sacma geldi bir psikolaga gorunmekte fayda var

Bakıcısı var ama öğlebe kadar sonra kendi hayatı evi vb. var bırakamam hem saati saatine ilaçları var spsyal hayatım sıfır oğlumun rahatsızlığı nedeniyle evden işe işten eve

İyi de bu durum dahi sizin ruh sağlığınıza önem vermenizi gerektirir

Doktora gideceksiniz gezmeye değil ki bir gün iki saat fazladan bakar bakıcı ya da seminer Zaman'ı alın randevuyu gidin yani

Üzgünüm ama bu yaşadığınız Stockholm sendromu falan değil, kurbanın cellada aşık olması falan ehehe buradan ruh sağlığına dair sıfır bilgisi olan alakasız bir üye edebiyat yaptı diye ciddiye mi aldınız? Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, son tanı kitabından kaldırıldı zaten ayrı bir psikopatolojik tanı olarak verilmiyor. Sizinki Stockholm sendromu değil başka bir şey, kendinize tanı koyarak olayı hem güzelliyor hem de normalleştiriyorsunuz.

Ha ayrılmak istiyor ama yapamıyorsanız bu psikiyatriye başvurup ilaçla çözeceğiniz bir durum değil zaten, terapi görmeniz lazım durumla yüzleşmeniz ve cesaret bulabilmeniz için. Kendi kendine aşmanız zor olabilir, imkansız değil. Ama Stockholm sendromu falan yaşamıyorsunuz.
Ne peki yaşadığım bu konuyla ilgili okuduğum yazılar sanki beni anlatıyor normalleştirmek değil niyetim güzelleştirmek hiç değil çünkü berbat bir hayatım var anlatsam roman olur derler ya o türden abartısız tek isteğim kurtulmak iyi olmak psikiyatriye uzun bir zaman gidemem malesef hem eş kişisi duyarsa ruh hastasına çıkarır adımı hem de oğlumu bırakacak kimsem yok oğlum büyük tuvaletini tutamıyor ilaçları var 2-3 saat arayla sosyal hayatım gerçekten sıfır

Canım seninki Stockholm sendromu değil de her sorunlu evliliği olan kadının yaşadığı gelgitler. Boşansam nasıl olur düşüncesi, elalem ne der , birde çocuk hastaymış onun sorumluluğu senin için ağır şeyler bunlar. Bu şekilde, Boşanmaya cesaret edemeyen Pekçok kadın , aynı evin içinde iki yabancı gibi yaşamaya devam ediyor, cevreye karşı evli görünüyor. Senin durumun daha da zor , hasta bi çocuk var

Ha kocan hergün seni dövse, sövse , sende ben kocama aşığım deliler gibi desen, Stockholm sendromu diyeceğim de, öyle görünmüyor bence.
Tek başına Hayatın sorumlulukları bile seni boşanmaktan korkutuyor olabilir

Ne peki yaşadığım bu konuyla ilgili okuduğum yazılar sanki beni anlatıyor normalleştirmek değil niyetim güzelleştirmek hiç değil çünkü berbat bir hayatım var anlatsam roman olur derler ya o türden abartısız tek isteğim kurtulmak iyi olmak psikiyatriye uzun bir zaman gidemem malesef hem eş kişisi duyarsa ruh hastasına çıkarır adımı hem de oğlumu bırakacak kimsem yok oğlum büyük tuvaletini tutamıyor ilaçları var 2-3 saat arayla sosyal hayatım gerçekten sıfır

Güzelleştirmekten kastım "Ha bu çok iyi bir şey" anlamında değil. Yaşanılan duruma edebi olarak da hoş duran cümlelerle bir tanı koyarak "Nasılsa bu durumun içinden çıkamam çünkü celladıma aşığım, aşk böyle bir şey işte" stili yaklaşarak gerçeklerden kendinizi uzaklaştırmak yani, tam olarak nasıl söyleyeceğimi de bilemedim.

Ben yaşadıklarınızı tam olarak detayıyla bilemem ki buradan size tanı koyabileyim, bunu bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşerek yapmalısınız mecburen. Belki de tanı alacağınız bir durum yok, illa psikopatolojik bir durumunuz olması şart değil. Umutsuzluğa kapıldığınız için cesaretiniz olmayabilir, eşinizden gördüğünüz fiziksel ve psikolojik şiddet özgüveninizi çok sarsmış olabilir. Birçok şey olabilir, illa işin içine bir tanı girmesi şart değil.

Madem kafanız karışmış onun da açıklamasını yapayım. Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, yeni tanı kitabından da kaldırılarak Post-Travmatik Stres Bozuklukları kategorisinde değerlendiriliyor. Çok sık rastlanmayan bir durum zaten. Özetle şu, kişi birdenbire istemediği bir durumun içine düşer, bu kaçırılma olabilir, tecavüz olabilir, istismar olabilir vesaire. Bu travmatik durum yüzünden o kadar fazla anksiyetesi artar ki baş edemez hale gelir. Bu yüzden beyin bu süreci "işler". Anksiyeteden kurtulmak için kişi bu kaygısını saldırgana olan bir tür aşka dönüştürür, başka türlü akli dengesi tamamen yerinden uçabilir. "Tecavüze uğramadım aslında onu seviyordum, ben istedim bunu."ya kendini inandırır ve o yoğun anksiyete bu şekilde ortadan kalkar. Sizin durumunuzla alakası yok yani. Sevgilisine bağımlı olan tipler bunu alladı pulladı "Celladıma aşığım" a çevirdi, sizin de bir suçunuz yok ama Google'da her okuduğunuz da doğru değil.

Güzelleştirmekten kastım "Ha bu çok iyi bir şey" anlamında değil. Yaşanılan duruma edebi olarak da hoş duran cümlelerle bir tanı koyarak "Nasılsa bu durumun içinden çıkamam çünkü celladıma aşığım, aşk böyle bir şey işte" stili yaklaşarak gerçeklerden kendinizi uzaklaştırmak yani, tam olarak nasıl söyleyeceğimi de bilemedim.

Ben yaşadıklarınızı tam olarak detayıyla bilemem ki buradan size tanı koyabileyim, bunu bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşerek yapmalısınız mecburen. Belki de tanı alacağınız bir durum yok, illa psikopatolojik bir durumunuz olması şart değil. Umutsuzluğa kapıldığınız için cesaretiniz olmayabilir, eşinizden gördüğünüz fiziksel ve psikolojik şiddet özgüveninizi çok sarsmış olabilir. Birçok şey olabilir, illa işin içine bir tanı girmesi şart değil.

Madem kafanız karışmış onun da açıklamasını yapayım. Stockholm sendromu travmatik bir durumdur, yeni tanı kitabından da kaldırılarak Post-Travmatik Stres Bozuklukları kategorisinde değerlendiriliyor. Çok sık rastlanmayan bir durum zaten. Özetle şu, kişi birdenbire istemediği bir durumun içine düşer, bu kaçırılma olabilir, tecavüz olabilir, istismar olabilir vesaire. Bu travmatik durum yüzünden o kadar fazla anksiyetesi artar ki baş edemez hale gelir. Bu yüzden beyin bu süreci "işler". Anksiyeteden kurtulmak için kişi bu kaygısını saldırgana olan bir tür aşka dönüştürür, başka türlü akli dengesi tamamen yerinden uçabilir. "Tecavüze uğramadım aslında onu seviyordum, ben istedim bunu."ya kendini inandırır ve o yoğun anksiyete bu şekilde ortadan kalkar. Sizin durumunuzla alakası yok yani. Sevgilisine bağımlı olan tipler bunu alladı pulladı "Celladıma aşığım" a çevirdi, sizin de bir suçunuz yok ama Google'da her okuduğunuz da doğru değil.
Teşekkür ederim hakaret ve küçümsemeleriyle hiçbir işe yaramadığımı beceriksiz ve kimseyle anlaşayamacağımı hiçbir işin üstesinden gelemeyeceğimi oğlumun bu yüzden ölümüne sebep olacağımı empoze etti beynime ve ben gerçekten böyle olmasından korkuyorum özgüvenim sıfır endişelerim sınırsız :(

Teşekkür ederim hakaret ve küçümsemeleriyle hiçbir işe yaramadığımı beceriksiz ve kimseyle anlaşayamacağımı hiçbir işin üstesinden gelemeyeceğimi oğlumun bu yüzden ölümüne sebep olacağımı empoze etti beynime ve ben gerçekten böyle olmasından korkuyorum özgüvenim sıfır endişelerim sınırsız :KK43:

Anladım, düzenli psikolojik şiddet görüyorsunuz yani. Neden oğlunuzun ölümüne sebep olacağınızı düşünüyorsunuz yani neden eşiniz size bunu söyleyip duruyor?

Anladım, düzenli psikolojik şiddet görüyorsunuz yani. Neden oğlunuzun ölümüne sebep olacağınızı düşünüyorsunuz yani neden eşiniz size bunu söyleyip duruyor?
Ona bakamadığımı ve ondan ayrılınca başka birilerini bulmakla uğraşıp oğlumla ilgilenmeyeceğimi söylüyor tedavisini yaptırmayacağımı söylüyor ataerkil bir babanın oğlu babasıda annesine hem fiziksel hem psikolojik şiddet uyguluyor erkek onun gözünde yer içer yatar kadın her istediğini yapmak zorundadır ben de yetişemiyorum isteklerine hemen başlıyor ailende iş öğretmemişler sana sen şöylesin böylesin demeye kavga büyüyor tabi haliyle

Back
X