Stockholm sendromu tedavisi

Kelime oyunlari yapmaya gerek yok. Bagimlilik y a da baglilik, grip ya da H1N1 virusu... Yahu siz sozde uzmanlar nasil bir dusunce yapisina sahipsiniz?

Benim soylediklerimde asla yanlis bir sey yok . devamli mesleginizi ve kredibilitenizi ispat etmeye calismaniza da gerek yok.

Ben burada kendi fikirlerimi belirtince neden yanlis oluyormus anlayamadim. Belki siz mor cati gonullusunuzu ama siz boyle bir duruma dustunuz mu en basta? Siddete ugradiniz mi? Ugramadiysaniz konusmayin benle.

Benim fikirlerimi ve tecrubelerimi gormezden gelmeniz bu konunun gerceklerini asla degistirmeyecek ve Stockholm Syndrome , Battered women Syndrome, Intimate Partner Violence gibi genel terimler hem medyada hem akademik makalelerde hep var ve var olacak. Siz isteseniz de istemeseniz de.

Bağlılık ile bağımlılık arasında fark görmeyen bakış açısına sahip biri için akademik bilgimi konuşturmayı gereksiz buluyorum. Manik depresif olan birine yardımcı olabilmem için de manik depresif olmam gerekmiyor. Kendi hayat hikayemi anlatma konusuna hiç girmeyeceğim bile iyi günler.

Bağlılık ile bağımlılık arasında fark görmeyen bakış açısına sahip biri için akademik bilgimi konuşturmayı gereksiz buluyorum. Manik depresif olan birine yardımcı olabilmem için de manik depresif olmam gerekmiyor. Kendi hayat hikayemi anlatma konusuna hiç girmeyeceğim bile iyi günler.

Kimse hayatinizi anlat demiyor ama yeter vallahi neden neden kisinin deneyimlerini yok sayip "invalidate" ediyorsunuz, boyle terapist olacaginiza olmayin daha iyi. Takilmis plak gibi ayni yerde donuyorsunuz.

Sizin elinize dusen siddet magdurlarina acirim ben!

Kimse hayatinizi anlat demiyor ama yeter vallahi neden neden kisinin deneyimlerini yok sayip "invalidate" ediyorsunuz, boyle terapist olacaginiza olmayin daha iyi. Takilmis plak gibi ayni yerde donuyorsunuz.

Sizin elinize dusen siddet magdurlarina acirim ben!

Bakın hanımefendi burda olay konu sahibi değil sizsiniz. Bu tarz insanın psikolojisinin söz konusu olduğu durumlar risklidir, kişileri yanlış tanımlamaların içine sokmak onları çok farklı bir noktaya taşıyabilir anlıyor musunuz..Kendime göre fikirlerimi söyledim der geçersiniz, siz ille de doğru olduğunu iddia ediyorsunuz. Ben de hangi yeterlilikle bunu yaptığınızı soruyorum? Tecrübeyle olacak şey mi bu? İnsanlar boşuna mı okuyor yani? Asıl sizin yaptığınız görmezden gelmektir. Neyse Türkiyede zaten sık karşılaşılan bir durum bu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. O yüzden de deli gibi emek veren, okuyan, koşturan insanların kıymeti bilinmez.

Ayrıca benim özellikle zaman ayırıp, emek verip gönüllü olarak ilgilendiğim şiddet mağdurlarına acımak sizin hiç haddiniz değil.

Back
X