Stres, erteleme ve sinir

deniztir

B&N
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
1.413
1.124
53
41
Merhaba arkadaşlar
Hamile kaldığımdan beri tamamen değiştim:)
Her şey çok şükür yolunda ama işyerindeki stresimi çevremdeki herkesten çıkartmaya başladım.
Zaten strese çok da gelemeyen ve her daim huzur yaratmaya çalışan bir insandım. Şimdi en ufak şeyde stres yapıyor büyütüyor da büyütüyorum içimde, iş çıkışı ise arkadaşımla buluştuğumda belki yoldan geçen köpeğe bile sinirlenerek belli ediyorum sinirimi, anneme telefonda tahammül edemiyorum çok meraklı diye, illaki biraz da olsa kalplerini kırıyorum. eşimle evde iyi değilim adamcağız alttan almaktan bir hal oldu...

En sonunda düzeltmekte zorlanacağım bir şey yapacağım diye korkuyorum.
Ayrıca stresim motive edici olmaktan çok çok uzakta sürekli bir şeyleri ertelememe de sebep oluyor sonra her şey yığılıyor ve ben mega stres yaşıyorum... :KK35::KK35:

Ne yapabilirim benzer şeyler yaşayanlar var mı, nasıl uzak durabilirim bu stresten ertelemeden...
Acaba diyorum bu stresi atmak için sanata mı versem kendimi, seramik ahşap boyama ne olursa.

Yorumlarınızı bekliyorum kızlar

Hormonlardandır diyerek çok yaratıcı bir yorum yapıyorum konu sahibesi :KK48::KK51:

Aynen 18 haftalık hamileyim, aynen iş ortamı acayip stres yaptı, sabrım çabuk tükenir oldu.
Belki de rahat 1 haftanın içinde 3 kez anneme küstüm, buraya kayıt olma sebebim sinir krizi sorusuydu, hiçbir geçerli sebep olmaksızın bir şeye sinirlendim ve eşime sandalye fırlattım, açıp okuyabilirsin.

Stresten uzak durmalısın, mümkünse, maddi açıdan kurtarırsa işine ara ver, bir süre rapor al ya da ayrıl (Ben ayrılıyorum)

Risk yoksa, temiz hava almak için 15 dk ağır ağır yürüyüş yap, bu seni rahatlatır.
Bebek günlüğü tut, utrason fotoğraflarını da yapıştır, dertleş, yaz bol bol.
Aptal tv programlarını izleyebilirsin kendini uyuşturmak için, çok gerekirse.
Resim yapabilirsin, boyama kitabı alabilirsin yetişkinler için olanlarından.
Komedi filmleri izle, aptal komedileri :)

Benim de tersi hamilelikte adeta bir melektim :)
Dogumdan sonra ise birseye sinirlenmeyi vereyim ...:D
aslinda susuyorum cunku biliyorum iyi seyler cikmayacak agzimdan ama zorla actiriyorlar bayramlik agzimi...

Hormonlardandır diyerek çok yaratıcı bir yorum yapıyorum konu sahibesi :KK48::KK51:
Benim de korkum kalıcı olması miss
İnşallah geçicidir ya :)
Aynen 18 haftalık hamileyim, aynen iş ortamı acayip stres yaptı, sabrım çabuk tükenir oldu.
Belki de rahat 1 haftanın içinde 3 kez anneme küstüm, buraya kayıt olma sebebim sinir krizi sorusuydu, hiçbir geçerli sebep olmaksızın bir şeye sinirlendim ve eşime sandalye fırlattım, açıp okuyabilirsin.

Stresten uzak durmalısın, mümkünse, maddi açıdan kurtarırsa işine ara ver, bir süre rapor al ya da ayrıl (Ben ayrılıyorum son hafta)

Risk yoksa, temiz hava almak için 15 dk ağır ağır yürüyüş yap, bu seni rahatlatır.
Bebek günlüğü tut, utrason fotoğraflarını da yapıştır, dertleş, yaz bol bol.
Aptal tv programlarını izleyebilirsin kendini uyuşturmak için, çok gerekirse.
Resim yapabilirsin, boyama kitabı alabilirsin yetişkinler için olanlarından.
Komedi filmleri izle bol bol, aptal komedileri :)
Evde kalsam da sıkılırım gibi geliyor aslında hareketli iş hayatını değişimi seven biriyim. İşe tekrar başlayacağım diye çok seviniyordum yurtdışından döndüğümüzde.
Demek ki insanın psikolojisi baya bi değişiyor bu hamilelikte.
Ama bebekle ilgili düşünceler gerçekten çok sakinleştirici oluyor gerçekten belki biraz uzaklaşmak için bebişime sığınabilirim günlükle ilgilenme fikri çok güzel.

Sen de inşallah bundan sonraki süreçte hiç sıkıntı yaşamazsın. :) Sağlıklı hamilelikler dilerim.

Benim de korkum kalıcı olması miss
İnşallah geçicidir ya :)

Evde kalsam da sıkılırım gibi geliyor aslında hareketli iş hayatını değişimi seven biriyim. İşe tekrar başlayacağım diye çok seviniyordum yurtdışından döndüğümüzde.
Demek ki insanın psikolojisi baya bi değişiyor bu hamilelikte.
Ama bebekle ilgili düşünceler gerçekten çok sakinleştirici oluyor gerçekten belki biraz uzaklaşmak için bebişime sığınabilirim günlükle ilgilenme fikri çok güzel.

Sen de inşallah bundan sonraki süreçte hiç sıkıntı yaşamazsın. :) Sağlıklı hamilelikler dilerim.

Eh iş hayatına alışmış biri sıkılır tabi, ben de sıkılacağım :)
Esasen son aya kadar devam edebiliyorsan et tabi ki ancak stres yönetiminde başarılı olamayacaksan da kendini kasmanın manası yok, hiçbir şey şu hayatta senin canından kıymetli değil. İkinci olarak da bebeğinin canından...

Benim stres yönetimim kalmadı neredeyse, sigarayı da bıraktım, hamilelik hormonları da bünyeme soldan soldan gelince
sinirden kendimi çok sıktım. Bi de su geldi gibi oldu alttan, o kendimi sıktığım dönemlerde, doktora gittik filan iyice panik oldum. İstirahat verdi doktor.

Benim durum seninkinden birkaç level yukarıda sanırım :)
Şu ara sağım solum belli olmuyor.

Amin bilmukabele, sana da sağlıklı hamilelikler ^_^

Hamilelikle öfke kontrol sorununu birbirine karıştırıyor bazı insanlar sanırım. Öfke kontrole çalışın. Bu derece öfkenin, geçimsizliğin hamilelikle sandığınız kadar ilgisi yok

Back
X