Stres, gerginlik.. Ne yapılabilir?

misscoffee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
529
89
43
Hanımlar fikrinizi almak istiyorum.

8 gün sonra ygs sınavı var :18:
Stresten kafayı yemek üzereyim.
3 ay sonrada Lys var.
Düşündükçe geriliyorum,
evin içinde çığlık atarak koşturasım geliyor
Birde üstüne ne bulursam yiyorum, iştahım açıldı resmen stresten.
Bugün 2 paket cips, kola, çerez, çikolata ne bulursam yedim yine

Ne yapmam lazım hiç bilmiyorum.
Böyle giderse 3 ayda duba gibi olma ihtimalim yüksek.

Diyorum ki acaba ilk sınavdan sonra bir kursa mı yazılsam?
Gün içinde en azından 2 saatlik bir hava alma, rahatlama süreci olur.
Arkadaşlarımla dışarı çıkmakta iyi gelmiyor, vicdan azabı çekiyorum sınav yaklaşırken geziyorum diye.
Zaten dışarı çıktığımda eve girmek bilmiyorum onlarla birlikteyken.
O yüzden belli saatleri olan beni rahatlatabilecek bir kurs düşündüm.
İşe yararmı onu da bilmiyorum gerçi.
Sınava 3 ay kalmışken mantıklı mı?

Birde ne kursuna gidebilirim ki?
Sporamı gitsem, dans mı ne tür bir şey olabilir?

Çok gerildim :18:

(Bu arada üniversite sınavına giricek olmama bakmayın 22 yaşındayım)

valla acık havada yuru kosu yolu varsa cok rahatlarsın
pc kursuna gıt 1.5ay suruyor
barı meb onaylı setfıkan olur

lise sondayım valla bende bu kadar gerginlik yok ama sınav gününü düşündükçe hafif bir titreme gelmiyor değil:18: ben de sınavdan sonra spora başlamayı düşünüyorum bfite yazılıcam hem yarım saat fazla vakit almaz lys çalışmasını da etkilemez diye düşündüm bence sen de spora başla hem aşırı yiyoruz ben de senin gibiyim o yüzden aldıklarımızı veririz güzel güzel

Evet bende öyle düşündüm ama dansta iyi olabilir sanki.
Öyle yada böyle birşeyler yapmalıyım.
Bu gidişle 100 kilo olup deliricem yoksa

öğrencilerime dediğimi sizlere de söyleyeyim: bu kadar stres olmayın unutmayın hepiniz zaten çalışarak sınava geliyorsunuz rahat olanlar sınavı geçiyor

Her hangi bir kursa yazılmanızı şimdilik önermiyorum belki ikinci sınavdan sonra olabilir spor mantıklı görünüyor ki bence havalarda güzelleşmeye başlamışken kulaklık ve açık hava yürüyüşü en mantıklısı.
Abur cubur ataklarınızda tarçınlı yeşil çayı öneriyorum.
Kolay gelsin...

Evet bende öyle düşündüm ama dansta iyi olabilir sanki.
Öyle yada böyle birşeyler yapmalıyım.
Bu gidişle 100 kilo olup deliricem yoksa

dans da bir spor sonuçta yapabilirsin tabii ki de sınav psikolojisini abartıp hayatımızı zehir etmeye ne gerek var bence kastıkça daha da telaşlanırız sınavda kitlenir kalırız ben o yüzden çok abartmak istemiyorum kendini rahatlat arada

çok tşk ederim :)
Tarçınlı çayı ilk defa duydum.
Deneyim onuda, belki kese iştahımı

evden çıkmıyorum nerdeyse :18:
Haklısın.
Ne kadar stres o kadar hata :)

evden çıkmıyorum nerdeyse :18:
Haklısın.
Ne kadar stres o kadar hata :)

aynen öyle hiç boşuna stres yapmaya gerek yok çık dolaş bi hava al insan kafayı yer ben 15 tatilde o gün hiç çıkmadan çalıştım evde 10 gün sonrasında gözlerim acıdı valla güneşte bir de eğer ankaradaysan eğitim danışmanı önereyim sana çok yardımcı olur

ben de aynı dertten kurtulmaya çalışıyorum.
kafamın aldığı kadar ders çalışıyorum. Ben de sınava clışmak varken dışarı çıkınca vicdan azabı çekiyodum. Annem gel dışarı çıkalım dediğinde bile canım istemiyor diye bahane uyduruyordum ama anlıyodu sınava çalışıcaksın diye mi gelmiyosun diye. Hayatını bi sınava mı adıycaksın diyodu. Şimdi dersimi de çalışıyorum arkadaşlarımla dışarı da çıkıyorum.
Arkadaşlarımla dışarı çıktığımda sınavı filan unutuyorum kafam rahatlıyor biraz...
Arkadaş ortamındayken derslerini unut, ders çalışırken arkadaşlarını ve diğer cazip gelen şeyleri unut...
Allahın izniyle hak ettiğimizi alırız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…