Stres stres stres...

karagoz06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3
1
1
34
Bir buçuk yıllık sevgililik döneminden sonra nihayet nişanlandık.Sevgiliyken kıyafetlerime karışmayan aşırı kıskançlıkları olmayan adam nişanlandıktan hemen sonra kıyafetlerime karışmaya başladı.Market dönüşü iş arkadaşım bana yardım etti diye saatlerce kavga etti.Kalbim kırılıyor kırıldığımı söylüyorum konuşmuyorum tepkimi belli ediyorum ama gönlümü alma adına hiç bir şey yapmıyor,olanları abarttığımı düşünüyor :(

İkimizde çalışıyoruz mühendisiz.İkimizinde hatırı sayılır maaşı var.60 bin kadar kredi çektik evlenebilmek için ama bu sürekli sorun yapıyor,nasıl ödeyecez altından kalkabilcek miyiz diye stres yapıp duruyor aileside hiç bir şekilde yardımcı olmuyor bize tüm yük bizim omuzlarımızda bundan dolayı agresifmiş Beyefendi!Bir de ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için ben her ay Bin tl aileme vercem. Nişanlanmadan önce kendisine bunu söyledim kabul etti acaba bunu mu sorun yapıyor anlayamadım :(

Erteleyelim diyorum hemen evlenmeyelim bir yıl kadar para biriktirir eksiklerimizin bir kısmını tamamlar öyle evleniriz diyorum.O zamanda sen benimle evlenmek istemiyor musun deyip küsüyor.Hanımlar napcam ben lütfen akıl verin bana bu aralar kendimi hiç mutlu hissetmiyorum :(

Adam maddiyatı takmış kafasına ama evlilik işleri hep böyle. Çocuk değil ki hazır hissetmiyorsa evlenmeyecekti.

Ailenize verdiginiz para yarin obur gun ona batmaya baslar bence. Simdiden sizi kisitlayan adam evlenince kim bilir ne yapar

• Beğen
Reactions: KV_
Bir buçuk yıllık sevgililik döneminden sonra nihayet nişanlandık.Sevgiliyken kıyafetlerime karışmayan aşırı kıskançlıkları olmayan adam nişanlandıktan hemen sonra kıyafetlerime karışmaya başladı.Market dönüşü iş arkadaşım bana yardım etti diye saatlerce kavga etti.Kalbim kırılıyor kırıldığımı söylüyorum konuşmuyorum tepkimi belli ediyorum ama gönlümü alma adına hiç bir şey yapmıyor,olanları abarttığımı düşünüyor :KK43:

İkimizde çalışıyoruz mühendisiz.İkimizinde hatırı sayılır maaşı var.60 bin kadar kredi çektik evlenebilmek için ama bu sürekli sorun yapıyor,nasıl ödeyecez altından kalkabilcek miyiz diye stres yapıp duruyor aileside hiç bir şekilde yardımcı olmuyor bize tüm yük bizim omuzlarımızda bundan dolayı agresifmiş Beyefendi!Bir de ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için ben her ay Bin tl aileme vercem. Nişanlanmadan önce kendisine bunu söyledim kabul etti acaba bunu mu sorun yapıyor anlayamadım :KK43:

Erteleyelim diyorum hemen evlenmeyelim bir yıl kadar para biriktirir eksiklerimizin bir kısmını tamamlar öyle evleniriz diyorum.O zamanda sen benimle evlenmek istemiyor musun deyip küsüyor.Hanımlar napcam ben lütfen akıl verin bana bu aralar kendimi hiç mutlu hissetmiyorum :KK43:
dertsiz başa dert ambargolu kotalı bir hayat ...bile bile lades sen bilirsin.(artık böyle yazcam daha kibar oluyor)

Nişanlanınca kıskançlık damarları mı kabarmış.
Şimdiden böyle sıkıntı çekiyorsanız evlendiğinizde daha ciddi boyutlara gelecek. Ailenize verdiğiniz para da her zaman aranızda sorun olacak. Bide hatrı sayılır maaşınız varmış buna rağmen sorun yapıyorsa durum ciddi.

Sıkıntıl kişilik. Helede mesleginiz oldugu halde böyle kafasına takıyorsa. dahada sıkıntılı.

inanın öyle açık seçik giyinen biri de değilim.Neden sıfır kol giyiniyormuşum tişört giymeliymişim tek sorun buymuş!
sıfır kol giyinen kadına neden yan gözle bakmışta bir ilişkiye başlamış o zaman lüzumsuz adam..

Bu davranışlar gerçekten karakter yansıması; adı lazım değil bir arkadaş vardı ,yolda yürürken, erkeklerin karşımızdan geldiği tarafımıza geçerdi,rahatsızlığa bakarmısın!o adı lazım olmayan şahsiyetin ,işyerinde, kadın ark.nın göğüslerini çektiği,popolarını çektiği videolarını karısı yakalamıştı;ağlaya ağlaya paylaştı benimle!Söz meclisten dışarı....

Evlenince seni daha fena sürprizler beklicek. Ben yerinde olsam nişanı atardım!

Bunu kesinlikle kabul etmem.Ailem benim için herşey.Yıllarca bin bir zorlukla babacım okuttu beni şimdi rahat yaşıyorsam iyi bir işim varsa onların sayesinde.

O zaman belli bir süre çalışıp ailene katkı sağlamayı tercih
etmen gerekirdi.
Hemen nişanlanıp evlilik planlamak doğru olmamış.

Eşim her ay belli bir miktar ailesine ödiyeceğini söyleseydi
ben kabul etmezdim.
Benim de ailem beni okutup emek verdi sonuçta.
O zaman bende aileme her ay 1.000 lira hibe edeyim diyerek
karşı atakta bulunurdum.

Nişanlının hatası baştan kabul edip sonradan arıza çıkarmak sadece.

Kısıtlama konusunda yorumum ise
bu bile tek başına evlenmemem için geçerli bir neden olurdu benim için.

Stres bunları yaptırmaz kanımca. Daha agresif olunabilir, sözünü yanlış anlayabilir, alışveriş yaparken tartışılabilir. Ama stresten kıyafete karışılmaz, kaldı ki sizi böyle sevmiş, bu ambargoyu kabul etmeyin.

Maddi duruma gelince o daha da itici. İyi maaşlarınız varken bunu takması sinir bozucu ki, ilerleyen dönemde ailenize verilen para da göze batılacak gibi duruyor(Belki şimdiden bunun önüne geçmek için huysuzlanıyor da olabilir)

İyi düşünün, gözlemleyin derim.

Siz evlenene kadar sizin tek kurusunuza dahi karisma hakki yok, ne munasebet senin ailene verdigin paraya karisacak?

Sinirlarini korumani tavsiye ederim. Evet evlilik oncesi biraz stres normaldir, ama devamlilik gosteriyorsa, durumda bir tuhaflik vardir bence. Kiskanma konusuna gelince....asiri kiskanclik ozguven sorunudur. Bence bu konuyu boylu boyunca konusun. Kendi ozguven sorununu kalkipta senin problemin yapamaz (yani kiskanip seni suclu cikarmasin), kendi ozguven problemini kendisi cozmeli.

Back
X