Stres ve yeni iş

Sutvekurabiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
149
268
103
Merhaba arkadaşlar bir ufak iş konusuyla karşınızdayım. 1 seneye yakındır çalışmıyorum. Önceden çalıştığım yerde 4 senelik deneyimim vardı. Grafik tasarımcıyım. Korona yüzünden şirket kapandı. Çeşitli yerlere başvurdum ve yeni bir işe girdim. Şirketin sahibini tanıyorum o yardımcı oldu.

Yaklaşık 20 gündür çalışıyorum. Ama bir türlü uyum sağlayamıyorum. Öncelikle grafik tasarım dışında iş tanımım değişti. Yanında bir çok işte yapıyorum. (halkla ilişkiler, organizasyon, müşteri ilişkileri gibi) Hafta sonum yok. 5 te çıkmam gerekiyor ama 6 - 6:30' ta çıkıyorum. Eve gelince kalan işleri devam ettiriyorum. Haftasonuda bazen şirkete gittim bazen evden ama her haftasonum işle dolu...

Ücreti asgarinin 1 tık üstü. Yemege yola para veriyorlar. Ve sürekli üstümde kendini kanıtla hadi baskısı var. Ben sessiz sakin bir insanım sürekli yırtık ol şunu bağla, reklam kap vs vs... bilmiyorum her sabah midem bulanarak işe gidiyorum. Sürekli hatalar yapıyorum kendimi de rezil ediyorum. Yanımda çalışan arkadaşta stres yaptırıyor bizi yakarlar yalnış yapma vs vs diye yoruldum valla 20 günde. Ne yapmalıyım? Geçermi ? sizde böyle hatalar , böyle zorluklar yaşadınız mı? Kalbim ağzımda sürekli... pazartesi gelmesin istiyorum..

Son düzenleme:
Sekiz beş mesaili ama hatır gönüllü olan işlerde genelde geç çıkılır. İşin uzama sebebi muhtemelen şudur siz elinizdeki işleri hızlı yapıyor ve tam çıkışa yakın yeni işler veriliyordur dolayısıyla iş uzuyordur. Günü iyi planlayıp hızlı bitirdik e üzerinize geleceklerdir. Ve bir süre sonra bu sizi yoracak ve geriye çekileceksiniz yöneticimiz de sizi neden düştü performansın diye suçlayacaktır. Sorumluluk alanınız netleştirip saatlerinizi değiştirmemeye gayret edin.

Şu dönem iş yönünden oldukça sıkıntılı önümüzdeki zamanlarda daha da sıkıntılı olacağı kanısındayım . 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum özel sektör çok zor . ben biraz sabırla ve sakin ilerlemenizi tavsiye ederim.

Sekiz beş mesaili ama hatır gönüllü olan işlerde genelde geç çıkılır. İşin uzama sebebi muhtemelen şudur siz elinizdeki işleri hızlı yapıyor ve tam çıkışa yakın yeni işler veriliyordur dolayısıyla iş uzuyordur. Günü iyi planlayıp hızlı bitirdik e üzerinize geleceklerdir. Ve bir süre sonra bu sizi yoracak ve geriye çekileceksiniz yöneticimiz de sizi neden düştü performansın diye suçlayacaktır. Sorumluluk alanınız netleştirip saatlerinizi değiştirmemeye gayret edin.
Bazen elimdeki işi bitirmeden başka iş geliyor. Aynı anda ikisine birden konsantre olamıyorum. Ben çok yönlü, her işi aynı anda yapabilen bir insan değilim. İkisinden birinde mutlaka hata çıkıyor. En kötüsü de 10 gün önce yaptığım hata hala yüzüme vuruluyor . Benide yakarlar senide baskısı bitirdi beni. Bu arada bugün haftasonu planım vardı. Organizasyon varmış koştur koştur gittim yeni geldim. Haziran ayına kadar her haftasonum neredeyse dolu şuan. Resmi tatil de bile muhtemelen video çekilecek Üstelik daha önce yapmadığım bir şey ve bunu amirim istiyor. Sen bunun için alındın lafı sürekli suratıma vuruluyor. Brifing yapıyoruz kaale alınmıyorum ya

Şu dönem iş yönünden oldukça sıkıntılı önümüzdeki zamanlarda daha da sıkıntılı olacağı kanısındayım . 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum özel sektör çok zor . ben biraz sabırla ve sakin ilerlemenizi tavsiye ederim.
Ben bu işe yapmak istediklerimi yapmak, heveslerimi almak için girdim. Hep gitmek istediğim resim kursuna gitmek gibi.. küçük ama maddiyatı zorlayan heveslerim vardı.. inanın şuan 1 saat telefona bakmasam kalay yiyorum. 20 günde isten ayrılsam kötü bir izlenim olur cv mde diye hergün ağlayarak eve geliyorum.( Bu arada tam özel sektör değil kimliğim anlaşılmasın diye şirket dedim gerçi özel de farksız)

Maddi açıdan işten çıkarılma korkunuz yoksa biraz tavrınizi koyun ortaya . Ha yok benim bu işe çok ihtiyacım var korona dönemi zor durumdayım diyorsanız sessiz sakin full konsantre olmak dışında yapcak bişey yok. tüm işlerinizi ( ama en küçükleri bile) bir kağıda yazın. Önem ve aciliyete göre sıralayın.

Kamuda çalışıyorum, söylediklerinizi bende yaşıyorum. İşinizi elinizden gelen kadarıyla yapmaya çalışın. Denilenleri duymamaya çalışın. Ben çözüm bulamadım ki size ne diyim. Bol sabır diliyorum ikimizede

Ah kalbim ne hayallerle girdim. Neler planladım bir bilseniz.. ha geçti geçecek alışacağım diyorum yine başa dönüyorum. Alışabilmek için önerileriniz varmı? Sabah psikolojik destek alıyım diyordum, yıkılan hayallerim, kırılan özgüvenim için

Bende psikolojik destek almaya başlayacağım, pazartesi randevum var hatta. Hayat ,biz planlar kurarken başımıza gelenler diyip avutuyorum kendimi. Her gün yeni bir gün, mutlu olup,işimi yapıp eve geleceğim diyorum. Sevmediğim insanların yanındayken özellikle dik durmaya çabalıyorum. Her an tartisacagim diye tetikteyim, bu yıpratıyor beni. Kombinime,isime aklımı yoruyorum. Kendimi avutmaya çabalıyorum açıkçası. Hayallerimiz için baslasik bu işlere. Yolda birileri sınır edip sıkıntıya sokuyor diye işimden vazgeçemem. Bu düşünce beni rahatlatıyor. Umarım sizde rahatlar, bir nebze mutlu olursunuz 🤗

Tek diyebileceğim şey sessiz sakin insanın üstüne çok gelirler ve hakkınızı aramazsanız kimse size dur şunun hakkını vereyim demez. Maalesef böyle.

Maddi açıdan işten çıkarılma korkunuz yoksa biraz tavrınizi koyun ortaya . Ha yok benim bu işe çok ihtiyacım var korona dönemi zor durumdayım diyorsanız sessiz sakin full konsantre olmak dışında yapcak bişey yok. tüm işlerinizi ( ama en küçükleri bile) bir kağıda yazın. Önem ve aciliyete göre sıralayın.
Maddi açıdan yok. Ama 1 senede bulamadım bir daha hiç bulamam korkusu var. Hayallerim var. Bir de iyi bir yer imkanları cidden iyi maaşı kötü olsada. Kapi açma fırsatı var. Ayrıca Hep çalışan anne olurum emekli olurum diye hayaller kurmuştum. Bırakın çocuğu evlilik bile hayal. Benden öncekiler hep bekar. Benimde öyle olmamı bekliyorlar. Gel diyince gelmemi toplantı osu busu basın masın koşmamı . O yüzden evli olmam da başka bir sıkıntı ..

Bende psikolojik destek almaya başlayacağım, pazartesi randevum var hatta. Hayat ,biz planlar kurarken başımıza gelenler diyip avutuyorum kendimi. Her gün yeni bir gün, mutlu olup,işimi yapıp eve geleceğim diyorum. Sevmediğim insanların yanındayken özellikle dik durmaya çabalıyorum. Her an tartisacagim diye tetikteyim, bu yıpratıyor beni. Kombinime,isime aklımı yoruyorum. Kendimi avutmaya çabalıyorum açıkçası. Hayallerimiz için baslasik bu işlere. Yolda birileri sınır edip sıkıntıya sokuyor diye işimden vazgeçemem. Bu düşünce beni rahatlatıyor. Umarım sizde rahatlar, bir nebze mutlu olursunuz
Amin inşallah ❤

Tek diyebileceğim şey sessiz sakin insanın üstüne çok gelirler ve hakkınızı aramazsanız kimse size dur şunun hakkını vereyim demez. Maalesef böyle.
Bir yanım işleri tam ögrenmeden çıkıntılık yapma diyor. Kafam çorba. Çünkü bir çok iyiyiz bir tersliyor beni anlayamıyorum üstümü. Yönetim kısmı zaten facia çünkü önlerinde el pençe divan olman isteniyor. Gel desin gel git desin git. Tam özel sektör değil çalıştığım yer ne yazık ki kamu tarafı da var.

Grafik tasarim harika bir alan. Gelecegi inanilmaz parlak. Sabredin,yapabileceginizin en iyisini yapin ve ogrenin her seyi. Ben onu istemem,bunu yapmam demeyin. Her ise el atin derim. Cunku ileride is secme olanaginiz olur,su an daha erken. Cok gencsiniz ve elinizde harika bir meslek var. Sakin pes etmeyin. Allah guzel kapilar acsin size,bol bereketli kazanclara sahip olacaginiz nice yillariniz olsun 🧿

Ben bu işe yapmak istediklerimi yapmak, heveslerimi almak için girdim. Hep gitmek istediğim resim kursuna gitmek gibi.. küçük ama maddiyatı zorlayan heveslerim vardı.. inanın şuan 1 saat telefona bakmasam kalay yiyorum. 20 günde isten ayrılsam kötü bir izlenim olur cv mde diye hergün ağlayarak eve geliyorum.( Bu arada tam özel sektör değil kimliğim anlaşılmasın diye şirket dedim gerçi özel de farksız)
Böyle işler zaman kaybindan baska bisey olmuyor. Cv nize hic yazmayin. Her ortama her ise alışamazsınız bu cok dogal. Bana kalırsa zaman kaybediyorsunuz. Çektiğiniz çile de yanina kar kaliyor. Kalici olabilecek bi is arayın umarim er ya da gec bulursunuz. Ama orda kalmaya calismayin ben gecmiste yaptim o gunler aklima geldikce bile yuregim sıkılıyor. Cok zor şartlara cok huzursuz olduğum ortamlara dayanmaya calismistim sirf calisabilmek icin is begenmiyor gibi olmamak cv mi zenginlestirebilmek icin. Iyi ki cikmisim o islerden simdiki aklim olsa o kadar da kalmazdim. Eger o islerden ayrilmasaydim şimdiki işimi bulamazdim. Su akiyor yolunu buluyor size gore huzurlu bir is gec de olsa bulabiliyorsunuz. Ama zorla o suyun onunde durur mideniz bulanarak aglarayark istemediginiz ise giderseniz ondan hic bir hayir gelmez. Psikolojiniz de bozulduğuyla kalır. Cok acil paraya ihtiyaciniz yokmus resim kursuna gidebilmek icin o çile çekilmez. Siz er ya da geç o işi bırakacaksınız. 1 gün daha uzulmeyin. Pazartesi gitmeyin. 🙋🏻‍♀️

Aynısını bende yaşadım. İçinde bulunmak istemediğim bir ortamdı ve kendi mesleğimle biraz bağlantılı olsa da kendimi geliştirmek istediğim iş değildi. Çalışma şartları mesai maaş vs hepsi gözüme batıyordu. Biraz stres iyidir diyen bir müdür düşünün. Gün içinde saatleri sayıyordum. Aşırı stresten gece uyuyamıyordum kalp atışımın sesinden yatmak istemiyordum. Uykusuzluk çok fazlaydı en sonunda vücudum dayanmadı strese bağlı fıldır fıldır tüm gün süren baş dönmesi yaşadım. Ardından kendimi aşırı yorgun hissettim. Nörolojiye gittim psikolojik dedi. Sonra da işi bıraktım. Malesef özel sektördeki bazı yerler böyle. Sende bu kadar mutsuzsan bir yandan da başka işler bak, elbette her yer böyle değildir ama iyi bir yerler de illa ki vardır

aynısı ilk iş yerimde başıma geldi. hatır gönüllü bir durum yoktu ortada ama öyleydi. işleri hızlı yapmak gibi bir hata yaptım. sonra bana bi tükenmişlik geldi, yetişemez oldum. bir de güzel fırça yerdim patrondan yetişemiyorum, performansım düştü vs diye. ama salaklık bendeydi işte. sonra dayanamadım istifa etmek istedim. e biz seni seviyoruz biraz daha dur düzelir falan dediler. bir hafta sonra kendisi çıkardı :KK70: şaka gibi. en son sağlığım bozuldu stresten, salonda ailenin göz önünde durduk yere fenalaşıp ailemin yüreği ağzına gelince kendi kendime bu iş buraya kadarmış dedim.

şimdi akıllandım artık mevcut iş yerimde zamanlama olayına dikkat ediyorum. bir de en başından böyleyim burada zira sürekli dirsek temasında çalıştığım çocuk hiçbir işi aceleye getirmiyor. ben de ilk zamanlar kendi kendime diyordum ki bu çocuk niye buna bu kadar zaman ayırdı acaba vs diye. meğer olay buymuş :KK70: bir anımı anlatayım da ibret olsun :KK70:

benim bu dirsek temasındayız dediğim çocuk adı x olsun askere gidince 1 ay kadar işlerine ben baktım. kendi işlerimin dışında onun işleri meğer ne kadar azmış. aslında o dönem öyleydi desek daha doğru olur sonradan o da yoğunlaştı. neyse işte ay başı geldi raporlar verilecek. ben raporların tamamını 2 günde verdim. koordinatör bana demez mi sen raporları 2 günde verdin teşekkür ederim hızın için, biz bu raporları x'ten bir haftada zar zor alırdık diye :KK70: sonra anladım tabi yaptığım hatayı. meğer racon buymuş, o hep öyle alıştırmış. ben de o olaydan sonra ekstra dikkat ediyorum kendi işlerimin süresine.

mesela bir müşteri var maşallah her işi acil. baktım çok yüz buldu, biraz frenledim mesela acil bile dese başka aciller de var deyip en azından zaman kazanmaya çalışıyorum. mesela mesai dışı sürekli bişeyler isteyen biri var, bir yaptım iki yaptım baktım o salladığı için ben mesai dışı çalışmak zorunda kalıyorum. mesai dışı ulaşma olayına mesafe koydum. insanlarda x nasıl olsa yapar, x nasıl olsa halleder, x'e her zaman ulaşırız gibi bir algı yaratmamak lazım. o zaman karşınızdaki de size göre şekil almak zorunda kalıyor. ben mesai dışı x'e ulaşamıyorsam ve bu yüzden iş sarkıyorsa o zaman planlamamı ona göre yapayım mesai dışına kalmasın diye kasmaya başlıyorlar bu defa. misal sadece.

eğer tatil zamanlarında ulaşılamadığınız için sorun çıkar diye düşünüyorsanız, size ulaşamadıkları zaman bahaneler öne sürün o zaman kimse bişey de diyemez. aramalara, mesajlara çok geç dönün. uyuyordum, dışarıdaydım, araba kullanıyordum, pc başında değildim gibi gibi bin tane insani gerekçe var. evet açıklama yapmak zorunda kalmak iğrenç bişey ama en azından bir süre sonra açıklama yapmaya gerek dahi kalmaz. ben geçen akşam öyle yaptım yani gayet de dizi keyfi yapıyordum, baktım arıyorlar açmadım, mesaj da gelmiş bakmadım dönmedim. 1 saat sonra gruba bi baktım başkası halletmiş zaten. bana ne?? ama ne yazdım gruba. mesajları yeni gördüm, araba kullanıyordum telefona bakamadım. halletmişsiniz elinize sağlık.

bu kadar.

Ne yalan söyliyim işini sevmedim. Kendini katlanmak zorunda hissetme derim,çok ihtiyacın yoksa relaks ol işini yap beğenmezlerse keyifleri bilir.. stres yapsanda sonuç değişmiyor öyle yerlerde.. Boşuna yıpratma kendini..

Merhaba arkadaşlar bir ufak iş konusuyla karşınızdayım. 1 seneye yakındır çalışmıyorum. Önceden çalıştığım yerde 4 senelik deneyimim vardı. Grafik tasarımcıyım. Korona yüzünden şirket kapandı. Çeşitli yerlere başvurdum ve yeni bir işe girdim. Şirketin sahibini tanıyorum o yardımcı oldu.

Yaklaşık 20 gündür çalışıyorum. Ama bir türlü uyum sağlayamıyorum. Öncelikle grafik tasarım dışında iş tanımım değişti. Yanında bir çok işte yapıyorum. (halkla ilişkiler, organizasyon, müşteri ilişkileri gibi) Hafta sonum yok. 5 te çıkmam gerekiyor ama 6 - 6:30' ta çıkıyorum. Eve gelince kalan işleri devam ettiriyorum. Haftasonuda bazen şirkete gittim bazen evden ama her haftasonum işle dolu...

Ücreti asgarinin 1 tık üstü. Yemege yola para veriyorlar. Ve sürekli üstümde kendini kanıtla hadi baskısı var. Ben sessiz sakin bir insanım sürekli yırtık ol şunu bağla, reklam kap vs vs... bilmiyorum her sabah midem bulanarak işe gidiyorum. Sürekli hatalar yapıyorum kendimi de rezil ediyorum. Yanımda çalışan arkadaşta stres yaptırıyor bizi yakarlar yalnış yapma vs vs diye yoruldum valla 20 günde. Ne yapmalıyım? Geçermi ? sizde böyle hatalar , böyle zorluklar yaşadınız mı? Kalbim ağzımda sürekli... pazartesi gelmesin istiyorum..
Yeni işe girmişsiniz uyum sağlamanız uzun süre bilir alıştıktan sonra böyle düşünmeye bilirsiniz

Grafik tasarımcı olmanız büyük avantaj. Sizin yerinizde olsam evden freelance bile çalışırım. Bununla ilgili bazı web siteleri var. İşinizle ilgili ilan verin. Bir iki müşteriniz olsa size yeter zaten.
Şuanki işinizle ilgili de bence iş hayatına uzun bir süre ara verdiğiniz için başlarda adaptasyon sorunu yaşamanız çok normal ki bir de sadece kendi işinizi de yapmıyormuşsunuz. Zorluk yaşamanız tabiki normal. İş planı yapın önem derecesine göre. Biraz da ordakileri siz yönlendirin. Her işte acil olamaz herhalde değil mi?

Back
X