Stresle bas etme yöntemleri

Ben olumlu yönde şeyler düşünmeye çalışır eğer ortam müsaitse de hareketli müzikle kendime gelirim. Konu üzerine düşünüp takıntılı gibi başka şeye yönlenemezdim eskiden ama zaman geçtikçe boşvermişlik oluyor sanırım :)

İmkan varsa yürümek, dışarı çıkmak, spor yapmak ilk aklıma gelen.
Arkadaşımla konuşup dertleşmek beni rahatlatıyor
Rock müzik dinlemek

Ben olumlu yönde şeyler düşünmeye çalışır eğer ortam müsaitse de hareketli müzikle kendime gelirim. Konu üzerine düşünüp takıntılı gibi başka şeye yönlenemezdim eskiden ama zaman geçtikçe boşvermişlik oluyor sanırım :)
Ben olumlu dusunmeye calisiyorum sonra aklima gene olumsuz bir sey geliyo gene kötü oluyorum olumluya odaklanamiyorım bir türlü.dediginiz gibi müzik bana da cok iyi geliyor kafam uzaklasiyo

İmkan varsa yürümek, dışarı çıkmak, spor yapmak ilk aklıma gelen.
Arkadaşımla konuşup dertleşmek beni rahatlatıyor
Rock müzik dinlemek
Ya ben bir ara kendim spor yapiyordum ama spor gecmisim olmadigi icin zorlaniyorum biraz yapabildigim kadar yapiyorum ama dediginiz gibi spordan sora kendimi daha enerjik hissediyordum buna da gene baslamam gerekecek tesekkür ederim müzik hep dinliyorum streslendikce sürekli

Ben olumlu dusunmeye calisiyorum sonra aklima gene olumsuz bir sey geliyo gene kötü oluyorum olumluya odaklanamiyorım bir türlü.dediginiz gibi müzik bana da cok iyi geliyor kafam uzaklasiyo
Bir de şöyle bir konu var hayat bir şeyleri takip üzülüp kötü zaman geçirmek için fazla kısa. Stres sinir derken kendimizi yıpratmaktan başka hiçbir şey yapmıyoruz böyle şeyler de düşünün inanın faydası çok. Hayatta elbette bizi zor durumda bırakacak şeyler olacak ama olurunu bırakın gülün eğlenin kafaniza hiçbir şey takmayın

Bir de şöyle bir konu var hayat bir şeyleri takip üzülüp kötü zaman geçirmek için fazla kısa. Stres sinir derken kendimizi yıpratmaktan başka hiçbir şey yapmıyoruz böyle şeyler de düşünün inanın faydası çok. Hayatta elbette bizi zor durumda bırakacak şeyler olacak ama olurunu bırakın gülün eğlenin kafaniza hiçbir şey takmayın
Aynen cok haklisiniz dediklerinizde düşünce hayati cok etkiliyor ama kendimi bir türlü olumluya odaklayamiyorım olumsuzların yanında bir sürü olumlu sey var aslinda düşününce ama beynim sürekli negatife odaklaniyo bunu degistirmem lazim ilk

Stesin kaynağı nedir ? Mesela evde cocukların birbirini yemesi beni cileden cikariyor hemen topluyorum hepsini parka gidiyoruz onlar mutlu ben mutlu

Yada birinin soyledikleri aklimda dolanip duruyor hemen bir muzik aciyorum geceyse kitap okuyorum ustunde durmamaya calisiyorum

Yapi olarak gergin bir insanim hemen sıkılır bunalırım mumkun oldukca pozitif insanlarla farkli muhabbetlere girerim

Ya ben bir ara kendim spor yapiyordum ama spor gecmisim olmadigi icin zorlaniyorum biraz yapabildigim kadar yapiyorum ama dediginiz gibi spordan sora kendimi daha enerjik hissediyordum buna da gene baslamam gerekecek tesekkür ederim müzik hep dinliyorum streslendikce sürekli
Spor konusunda ben de istikrarlı değilim ama evde yaptığım birkaç hareket vardır onları yaparım.stres altındayken güçlü bir enerji açığa çıkar bana göre temel mantık o enerjiyi gidermektir.ev temizlemek,yerleri silmek,cam temizlemek bile işe yarar.çoğunlukla temizliğe kalkışmadan önce o gücü kendimde bulamam ama sinirli ve Stres altındayken inanılmaz tetikte ve enerjik olurum.bence kriz bu şekilde fırsata dönüştürülebilir

Bu arada El işi de yardımcı olabilir,resim çizme ,boyama gibi şeyler de dikkatinizi dağıtabilir.

Spor konusunda ben de istikrarlı değilim ama evde yaptığım birkaç hareket vardır onları yaparım.stres altındayken güçlü bir enerji açığa çıkar bana göre temel mantık o enerjiyi gidermektir.ev temizlemek,yerleri silmek,cam temizlemek bile işe yarar.çoğunlukla temizliğe kalkışmadan önce o gücü kendimde bulamam ama sinirli ve Stres altındayken inanılmaz tetikte ve enerjik olurum.bence kriz bu şekilde fırsata dönüştürülebilir

Bu arada El işi de yardımcı olabilir,resim çizme ,boyama gibi şeyler de dikkatinizi dağıtabilir.
Ben de tam tersi oluyor durum stresliyken enerjim sıfır o kadar halsiz oluyorum ki yerimden bile zor kalkiyorum sanki bu da cok canımı sıkıyor ama sporu denemem lazim illaki gün icinde kendimi pek yormuyorum gece de uyuyamiyorum bu yuzden

Stesin kaynağı nedir ? Mesela evde cocukların birbirini yemesi beni cileden cikariyor hemen topluyorum hepsini parka gidiyoruz onlar mutlu ben mutlu

Yada birinin soyledikleri aklimda dolanip duruyor hemen bir muzik aciyorum geceyse kitap okuyorum ustunde durmamaya calisiyorum

Yapi olarak gergin bir insanim hemen sıkılır bunalırım mumkun oldukca pozitif insanlarla farkli muhabbetlere girerim
Annem kas hastası evden cikamiyor ona cok stres oluyorum üzülüyorum bir de seneleridr okulumu degistiremedim baya basarisiz kaldim gittigim okılda o da cok canımı sıkıyor ayrıyetten anksiyete bozuklugum var ondan stresim kronik yani cok karamsarim sürekli

Stressli olmana sebep olan şeyleri bir kağıda yazıp yak ve küllerini pencereden savur. Sonra hareketli, neşeli, pozitif şarkılar dinle. Bunlar önerilerim.

Valla ne yalan söyleyeyim bi sıkıntım oldu mu bunu "düşünce gücüyle" hallediyorum, her derdimde spor yapsam şuan offf taş gibiydim anasını ağlatırdım ortamın:KK70:

Neler yapıyorum a gelince, öncelikle İşin komik yanı varsa ordan bakıyorum bazen, gülmeye çalışıyorum..

Bazen "amaaan sağlık en önemlisi" modunda oluyorum yemişim derdini stresini bana bişey olmasın misali.. belki başıma daha kötüsü gelicekti de bi şekilde sadaka filan verdim bu hafif şekli diyorum "şu olsa daha mı iyidi" modunda düşünüyorum.
Yada direk günahlarıma kefarettir belki diyorum.

Malsa eğer zaten direk fani dünya havasına girmeye çalışıyorum

Bazen düşünmeyi erteliyorum, zamanı gelsin bakarız filan diyorum mesela zamanı gelene kadar da kabullenmiş oluyorum o mevzuyu

Bazen de küfrediyorum içimden baya rahatlatıyor

Bazen de büyük dertlerimi arkadaş sevgili gibi kişilerle paylaşıyorum bu da baya iyi geliyor paylaşmak, sorun için kafa yormak sonra kafa dağıtmak için şunu yapalım bunu yapalım demek..

Yani baya yolu var aslında da herşey kafada bitiyor. bunları yazdım ben de ama bazen gerçekten stres engellenemiyor işte duruma göre

Yürümek bana iyi gelir, kafam hemen dağılmasada evdeki halimden daha mutlu olurum. Bisiklet sürmekte öyle. Yada küvete su doldurup icinde biraz dinlenmek ve önlemini alarak bit tarafdan youtubeda (ürün makyaj hakkinda)video izlemek bana göre sakinlestirici

Back
X