- 27 Ocak 2020
- 2.081
- 3.747
- 63
- 22
- Konu Sahibi Portakalmarmelat
-
Farkli kitapların farklı soru çözüm kalıpları var temel bı kitaptan temel oluşturup diğer ÖSYM tarzı kitaplara geçip ordanda çözüyorum öyle öyle pekiştirmeye çalışıyorum yurtdışında mi yasiyorsunuzTürkiyedeki soru sistemini bilmiyorum tabi. Ama konuları tek soru ile çalışarak nasıl anlamayı düşünüyorsunuz? Yani çözüm yolları felan ayrı çalışmıyormusunuz?
Ben Paramedik. Mezunuyum 85 le kapattı haberiniz olsunHedefim paramedik ama artık ne olursa olur diyorum matamatikte 5 netin üzerine çıkamadım malesef turkcedende 15 netten üzeri çıkamıyorum mat 1 in bı kaç konusunu eledim konu olarak bildiklerimden ilerliyorum problemlere başladım ama evde moralim olmayınca çalışamıyorum yetisemeyevek gibi geliyoe artık birşey okuyasimda gelmiyor nasıl yetişecek diyorum ayt yi biraktim haliyle tyt odakliyim bu sene gitmek zorundayım 3. Senem
Hedefim paramedik ama artık ne olursa olur diyorum matamatikte 5 netin üzerine çıkamadım malesef turkcedende 15 netten üzeri çıkamıyorum mat 1 in bı kaç konusunu eledim konu olarak bildiklerimden ilerliyorum problemlere başladım ama evde moralim olmayınca çalışamıyorum yetisemeyevek gibi geliyoe artık birşey okuyasimda gelmiyor nasıl yetişecek diyorum ayt yi biraktim haliyle tyt odakliyim bu sene gitmek zorundayım 3. Senem
evet bunun kpss side varBen Paramedik. Mezunuyum 85 le kapattı haberiniz olsun
Sağolun peki iyi video soru çözümleri olan ama güzel anlatan soruları öyle bir kitap varmı bildiğiniz çıkmış sorular üzerinden ?Paramedik 2 yıllıkti değil mi? O zaman yasitiz. Bak canım stres yapmak hiçbir şeyi değiştirmez. Ben ilk senemde çok çalışmama rağmen olmadı. Nasip değilmiş. Sonra mezun senemde çalıştim ve ne olursa olsun dedim sınava girdim. Şükür istediğim yeri kazandım. Tytye gireceksen tavsiyem şudur: En çok çıkan konulara ve en kolay konulara calis. Din ve felsefede yorum çıkar. Tarihte de öyle. Her gün paragraf ve problem çöz. Matematik için youtube'dan Yahya Tani izle ve en çok çıkan konular için çözümlu fasikul al. Fende de kolay konular var onlara da bak. Ve de süre tutarak bol bol deneme çöz. Denemede yanlış yaptığın sorulara ve boslarina tekrar bak. Çözdugun deneme de çözümlu olsun. 345 yayınları iyidir. Matematikte de cap yayınlarının fasikulleri iyidir
evet bunun kpss side varama bilmiyorum üniversitesi olsun okuyayım bitsin diyorum mezuna kalmaktan artık bunaldım başarısız gözüyle bakılıyorum oysa başarılı olduğum konular var resim müzik gibi konularda çok güzel işler beceriyorum sanatta iyiyimdir ama hobi olarak yapıyorum ve iş olanağıda olmadığı için o yönde gitmedim ve şimdide böyle işte eksiz ve verimsiz çalışmamdan dolayı iyi işler çıkaramıyorum
Sayısaldan hazırlanıyorum derhaneye gidiyorum düzenli olarak bugün deneme olduk limit yayınlarından tyt ve strese girdim aşırı derecede bilmiyoum rahatsız hissettim ağlamak bile istedim paragraflar çok uzundu 9 soru çözdüm cidden okuyamadım stresten matamatikten 8 soruyla uğraştım bi türlü çıkaramadım doğru sonucu ve sadeceemin olduğum 1 soruyu yaptım şimdi matamtikten çözüyorum denemeyi çıkıyor doğrularBen işte bu yüzden eğitim sisteminden nefret ediyorum. İnsanlar sanata yönelemiyor, sevdiğim işi yapayım hayallerimin peşinden gideyim diyen insanlar da "potansiyel işsiz, vasıfsız" olarak görülüyor. Halbuki doğuştan gelen bir yeteneği görmezden geliyorlar. Maalesef çoğu zaman bir memur kadar bile değerin olmuyor. (Her meslek değerlidir elbette.)
Benim tavsiyem yetiştiremem telaşında olmamanız. Ben de sizin gibi TYT-AYT'ye hazırlanıyorum. 1 ay oldu hemen hemen başlayalı. Şu an AYT'ye ağırlık vermiş durumdayım. Hangi bölümden gireceksiniz bilmiyorum ama sözel ya da eşit ağırlık ise yardımcı olabilirim. Youtube kanalları var izlediğim.
Bir de sınav anında özellikle stresi en aza indirgemek çok önemli. Çok çalışkan insanların stres yüzünden istedikleri yere gidemediklerine çok şahit oluyoruz.
Sayısaldan hazırlanıyorum derhaneye gidiyorum düzenli olarak bugün deneme olduk limit yayınlarından tyt ve strese girdim aşırı derecede bilmiyoum rahatsız hissettim ağlamak bile istedim paragraflar çok uzundu 9 soru çözdüm cidden okuyamadım stresten matamatikten 8 soruyla uğraştım bi türlü çıkaramadım doğru sonucu ve sadeceemin olduğum 1 soruyu yaptım şimdi matamtikten çözüyorum denemeyi çıkıyor doğrularkısaca doğru bulduklarımı işaretledim diğerlerine bakmadım çünkü okuyamadım çok bunaldım ama üzüldüm hesapladım 139 çıktı puanım evde rahat kafayla çözdüm şimdi ama bugün yapamadım stresten eksikliklerimi gördükçe üzüldüm bilmiyorum sınavda artık ne yaparsam o yönden tercih yapıcam umudum çok kalmadı bu aylar içinde açlışacağım ama olmuyorsada nasip değilmiş herkesin benden beklediği şeyleri karşılayamayınca sorumlu tutulmaktan nefret ediyorum baskı beni çürüttü kısaca sağolun güzel yorumunuz için :) sınavda sizede başarılar :) önerileriniz içinde sağolun :)
aaslında sevdıgınız alanla ilgili okusanız cok mutlu olursunuz paramedıge hep kısa yoldan ıs mantıgıyla bakıldı herkes yazdı ozeller doldu 30000 mezun oldu o da bitti yani hakkınızda hayırlısı ınsaşşahevet bunun kpss side varama bilmiyorum üniversitesi olsun okuyayım bitsin diyorum mezuna kalmaktan artık bunaldım başarısız gözüyle bakılıyorum oysa başarılı olduğum konular var resim müzik gibi konularda çok güzel işler beceriyorum sanatta iyiyimdir ama hobi olarak yapıyorum ve iş olanağıda olmadığı için o yönde gitmedim ve şimdide böyle işte eksiz ve verimsiz çalışmamdan dolayı iyi işler çıkaramıyorum
Sağolun peki iyi video soru çözümleri olan ama güzel anlatan soruları öyle bir kitap varmı bildiğiniz çıkmış sorular üzerinden ?
3 seneden beri paramedik istiyorum sanat alanında çok özenmedim sadece yeteneğim var yoksa hobi amacıyla hep yaptım hikayelerde yazıyorum yazar olmayıda düşünmüştüm birçok hikayem tutuldu tasarım vs. yapıyorum bilgisayar işinde iyiyim ama istediğim sağlık alanı oda iş imkanı olduğundan istiyorum hiç çalışmayan insanların gidip üniversiteleri kazanmasına sinir oluyorum bunca emek veren varken yatarak kazandılaraaslında sevdıgınız alanla ilgili okusanız cok mutlu olursunuz paramedıge hep kısa yoldan ıs mantıgıyla bakıldı herkes yazdı ozeller doldu 30000 mezun oldu o da bitti yani hakkınızda hayırlısı ınsaşşah
kocaelideyim kocaeli , sakarya gibi üniversiteler uzak yer istemiyorumÇıkmış soruları ayriyeten youtube'da ve internette bulabilirsin. Çap yayınları iyidir mat 1 için. Türkçe için de bol bol paragraf çöz. Hangi üniversiteyi istiyorsun ve hangi sehirdesin?
yol yoruyor eve gidene kadar erken gidiyorum 1 saat yolum var çünkü sabah erkenden çıkıyorum eve gelince yorgunum çoğunlukla sağolun yorumunuz için inşallah :)Mezunsunuz gündüzleri dershaneden sonra çalışabilirsiniz. Akşamda kendinizi çok kasmadan çalışın çok yoruluyorsanız. Yetişmeyecek, yapamıyorum, çok yorgunum dediğiniz anda kafanızda her şey biter. Sakın vazgeçmeyin. Hedefinizden de vazgeçmeyin. Ne gelirse o olur diye bir şey yok PARAMEDIK kazanılacak.
Çok teşekkürler yorumunuz için evet kütüphanedede çalışıyorum çünkü ev daraltıyor beni arkadaşımla çalışıyorum orada güzelce çok görüşemiyoruz ama beni çalıştırır kendisi eksik olmasın :) Umarım düzenli çalışabilirim verimli şekilde anlayıp arttırırım umudumu kaybetmem umarım :) ama konu eksikliğim var ve konu açıp çalışamıyorum 3 sene aynı şeylere bakmaktan bunaldım ve elim gitmiyor bende video çözümlerini izleyerek kapatmaya çalışıyorum ama verimli olmuyor oda öğrendiğim şeyler var evet ama eksik öğrenmişim gibi türkçede dil bilgisi ses bilgisi fiil yapamıyorum mesela ama yetişmez diyede çalışmıyorumBende üniversite sınavına hazırlanıyorum. Netlerim ortalama olduğu için yorum yapmak istedim yanlış anlamazsan. :)
Paragraflar aslında taktik işi metindeki cümleyi alıyorsun şıklarda buluyorsun ama muhtemelen sen stresten aklın çok başka yerlerde oluyor sınava girerken her şeyi unutmam lazım. Youtube da paragraf taktikleri videoları var mesela onlara bak derim her soruyu sonuna kadar okumana gerek yok.
Matematik için de temelden başlaman lazım şu 3 ayda sıkıştırırsan 10 net yapabileceğini düşünüyorum ben. Muhtemelen dershanede konular ilerledi. Benim hocam kanalı var oradan açıp izle kitabını alabilirsen kitabını al almazsan da soruları yaz vakit alacak ama çok faydalı olacak gece yatmadan önce soruların üstünden geçersin. Ertesi sabah kendi sorularını çözersen baya gelişeceğine inanıyorum ben.
Çalışma ortamın nasıl peki? Ben evde hiç çalışamıyorum mesela. Ya dershanede ya da kütüphanede çalışabiliyorum. Kütüphane en iyisi hem etrafında çalışan insanları görünce de hırslanıyorsun aynı zamanda.
Ben sayısalcı olduğum için sosyali denemelerden öğreniyorum. Fen için de yine aynı şekilde deneme al bana kalırsa, çözmeye çalış çözemediğin soruları hocaya çözdür mutlaka. Çözemediğin soruları aman boşver diyip geçme mutlaka çok inatlaş o 1 soru sana çok şey katacak. Benden bu kadar :)
Çok teşekkürler yorumunuz için evet kütüphanedede çalışıyorum çünkü ev daraltıyor beni arkadaşımla çalışıyorum orada güzelce çok görüşemiyoruz ama beni çalıştırır kendisi eksik olmasın :) Umarım düzenli çalışabilirim verimli şekilde anlayıp arttırırım umudumu kaybetmem umarım :) ama konu eksikliğim var ve konu açıp çalışamıyorum 3 sene aynı şeylere bakmaktan bunaldım ve elim gitmiyor bende video çözümlerini izleyerek kapatmaya çalışıyorum ama verimli olmuyor oda öğrendiğim şeyler var evet ama eksik öğrenmişim gibi türkçede dil bilgisi ses bilgisi fiil yapamıyorum mesela ama yetişmez diyede çalışmıyorum
birde bazıları ösym nin virüs salgınından dolayı sınavı erteleyeceğini yada iptal edeceklerini söylüyorlar doğrumu sizce yaparlar mı ?Valla bende çok az yapabiliyorum onlarıama yetişmez diye düşünmeyin her şey yetişecek diye bir şey yok bi yerden başlamak lazım ben hep diyorum kendime her şey yetişse tıp kazanırsın zaten diye. O yüzde kasma kendini matematik için de haklısın izlemek istemeyebilirsin ben de bunalıyorum artık. öyleyse soruların üzerinde baya durmak lazım matematik inatlaşınca oluyor kolay gelsin Allah yardımcımız olsun ümitsizliğe kapılmayın hayaller için 3 ay dişimizi sıkacağız
birde bazıları ösym nin virüs salgınından dolayı sınavı erteleyeceğini yada iptal edeceklerini söylüyorlar doğrumu sizce yaparlar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?