Stresle nasıl başedebilirim ?

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
Sınav Haziran'da ve kısa bir zaman kaldı bı kaç aylardan sonra gireceğim stres yapmaya başladım konularımda eksiklikler var ve moralim olmadığı için verimli çalışamıyorum dershane yol derken eve gelince aşırı yorgun bir şekilde geliyorum ne yapabilirim önerileriniz varsa cidden kazanmak istiyorum ama çalışmak gerek iste şimdiden yorumlarınız için teşekkürler :)

Sınav Haziran'da ve kısa bir zaman kaldı bı kaç aylardan sonra gireceğim stres yapmaya başladım konularımda eksiklikler var ve moralim olmadığı için verimli çalışamıyorum dershane yol derken eve gelince aşırı yorgun bir şekilde geliyorum ne yapabilirim önerileriniz varsa cidden kazanmak istiyorum ama çalışmak gerek iste şimdiden yorumlarınız için teşekkürler :)

Bol bol deneme çöz bir yandan da konu çalış. En çok çıkan konulara bak. Hedefin ne? Hangi dersin kötü? Ona göre tavsiye vereyim. Ben uni birinci sınıfım

Bence büyük sınavlarda planlı çalışmak işi çözer ancak. Bize üniversitede verirlerdi 400 sayfadan fazla. Haydi bakalım ezberle🙄 Ders çalışma şekliniz nasıl bilmiyorum, ama verimli değilse muhtemelen planlı hareket etmiyorsunuz. Kolay gelsin

Vitamin takviyesi alın, kan değerlerinize baktırın. kendinize plan oluşturun ve bu plan içerisinde ders çalışmanın yanı sıra kendinize dinlenmek ve eğlenmek için de zaman oluşturun. Eğer dershanenin psikolojik rehber danışmanı varsa ondan da destek isteyebilirsiniz.

Bol bol deneme çöz bir yandan da konu çalış. En çok çıkan konulara bak. Hedefin ne? Hangi dersin kötü? Ona göre tavsiye vereyim. Ben uni birinci sınıfım
Hedefim paramedik ama artık ne olursa olur diyorum matamatikte 5 netin üzerine çıkamadım malesef turkcedende 15 netten üzeri çıkamıyorum mat 1 in bı kaç konusunu eledim konu olarak bildiklerimden ilerliyorum problemlere başladım ama evde moralim olmayınca çalışamıyorum yetisemeyevek gibi geliyoe artık birşey okuyasimda gelmiyor nasıl yetişecek diyorum ayt yi biraktim haliyle tyt odakliyim bu sene gitmek zorundayım 3. Senem :(

Vitamin takviyesi alın, kan değerlerinize baktırın. kendinize plan oluşturun ve bu plan içerisinde ders çalışmanın yanı sıra kendinize dinlenmek ve eğlenmek için de zaman oluşturun. Eğer dershanenin psikolojik rehber danışmanı varsa ondan da destek isteyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için değerlendiriceğim :)

Moralın nıye yok
Yetişememe korkusu var 3. Yılım ve planlı programlı calisamadim şimdide son şansım bu sene kazanıp güzel biyere gitmek istiyorum ama tekrar istediğim puana sahip olamam gibi geliyor çünkü konu eksiğim var ve çalışamıyorum odaklanamiyorum kendimi saliyorum bilmiyorum :(

Bence büyük sınavlarda planlı çalışmak işi çözer ancak. Bize üniversitede verirlerdi 400 sayfadan fazla. Haydi bakalım ezberle🙄 Ders çalışma şekliniz nasıl bilmiyorum, ama verimli değilse muhtemelen planlı hareket etmiyorsunuz. Kolay gelsin
Verim aldığımı düşünmüyorum artık paragraf okumak istemiyorum motivem kayboluyor malesef 3. Senem ve dershane dershane yoruldum insanlarda da istediğim puana ulaşamamaktnda :(

Pharmaton kullan,enerjin yerine gelsin.
Kasma fazla,herşey olacağına varır tedbirini al gerisini Allaha bırak.Üniversiteyi kazanınca da vize-final-sunumlardan sonra bugunlerini arican.
Bitirince de üniversite günlerini arican bu döngü böyle gidiyor.😄

Vitamin takviye öneriniz var mı

Pharmaton kullan,enerjin yerine gelsin.
Kasma fazla,herşey olacağına varır tedbirini al gerisini Allaha bırak.Üniversiteyi kazanınca da vize-final-sunumlardan sonra bugunlerini arican.
Bitirince de üniversite günlerini arican bu döngü böyle gidiyor.😄
Yani ailem baskı yapiyoe artık biyeri kazanmam için hak veriyorum onlarada ama motive olup yapamıyorum sanki hep eksikmisim gibi geliyor yetisemem kazanamam vs.umarim kazanırım da onlarida öğün düşünürüm ahahahah

Bir konuyu nasıl çalışıyorsunuz? Hani bölümdesiniz?
Ya konuya soru üzerinden çalışıyorum artık video yada kitap açıp izleyemiyorum içimden gelmiyor video çözümleriyle soru cozuyorum hep matamatikte diğer derslerde kendim konu çalışıp soru çözmeye çalışmadım hep video çözümleriyle çalıştım bı turlu kendim çözemiyorum güvenim yok

Ya konuya soru üzerinden çalışıyorum artık video yada kitap açıp izleyemiyorum içimden gelmiyor video çözümleriyle soru cozuyorum hep matamatikte diğer derslerde kendim konu çalışıp soru çözmeye çalışmadım hep video çözümleriyle çalıştım bı turlu kendim çözemiyorum güvenim yok

Türkiyedeki soru sistemini bilmiyorum tabi. Ama konuları tek soru ile çalışarak nasıl anlamayı düşünüyorsunuz? Yani çözüm yolları felan ayrı çalışmıyormusunuz?

Back
X