Stresli bir durum

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.316
2.214
133
Geçen yıl mezun oldum gittiğim is görüşmelerinden hiç geri dönüş olmuyordu.Diyetisyenim. Geçen gün bir yemek firmasına CV'mi gönderdim.Ertesi gün görüşmeye çağırdılar.Görüşmeye gittiğimde orada beklerken orada çalışan muhasebeci kadın bana çok samimi davrandı.İşyeri sahibini çok övdü. "Çok iyi,dürüst bir insan.Çalışmaya başladıgınızda siz de ne demek istedigimi anlayacaksınız" dedi.Evlerimiz yakınmış komşuyuz sizi ben sabah işe gelirken alır akşam da bırakırım arabamla dedi.Bu konuşmalar görüşme saatinden 20 dk erken gittiğim için beklerken oldu.Benim insanlarla iletişimim iyi ama ilk anda sanki beni yıllardır tanıyor gibi samimi davranması bana ilginç geldi biraz.
Çalışma hayatında böyle samimi insanlar oluyor mu bir anda ?? bu konuda tecrübeli olanlar fikir verirse çok sevinirim

Iş yeri sahibi geldi.onunla iş görüşmesi de olumlu geçti."öncelikle biz kendimize bir çalışan değil kardeş arıyoruz.Burda abi kardeş oluruz.Birlikte çalışıp aşımızı ekmeğimizi paylaşırız, gün olur bir sıkıntın olur onu paylaşırız " dedi.İşle ilgili konuşmamızdan sonra "ben sizde o potansiyeli gördüm yapabilirsiniz" dedi.
5 günlük deneme sürecim olacak hem benim için hem de onlar için.Sonrasında Cuma günü tekrar detaylı konuşuruz dedi. Benim sormak istedigim bir sey var mı diye sordu.
Ben çalışmaya başlarsam eğer maaş konusunu sordum(Sonuçta beklentimin çok aşagısında olursa belki de deneme süreci için gitmek istemeyecegim). Onu da Cuma günü belirleyecegimizi söyledi.
Yarın sabah gideceğim ama çok stresli ve heyecanlıyım ilk iş tecrübem olacağı için.
Bir de maaş konusunun başlangıcta belirlenmesi gerekmez miydi bu biraz aklımı karıştırdı. Orada mutfak personelleri dışında yönetim kısmında olan 2 kişiymiş ve 3. olarak beni alacaklar eğer başlarsam.acaba çalışma düzenimden memnun kalırsa istediğim maaş çok aşırı yüksek olmamak şartıyla verirler mi? Çünkü normalde iş görüşmelerinde ilk başta maaş konusunu söylüyorlar şu kadar verebiliriz gibisinden.Ama bu göruşmede hic konusunu açmamaları bana ilginc geldi.

Beklentileri saati filan söyledi ama sadece maaş konusu eksik kaldı

Beklentileri saati filan söyledi ama sadece maaş konusu eksik kaldı
İşte kendince olanı anlatmış, sizin maaş konusunu öğrenmeniz lazımdı.
Cuma günü size atıyorum “2bin₺ vereceğiz” dese yazık olmaz mı 5 gün gidip çalışmanıza?
Yanlış davranmışsınız bence

Eğer Cuma günü sonuca varamazsak calıstığınız günlerin parasını vereceğiz dedi. Ama sonuç Cuma günü olacak bakalım

Eğer Cuma günü sonuca varamazsak calıstığınız günlerin parasını vereceğiz dedi. Ama sonuç Cuma günü olacak bakalım
Onu da işte kaç para verecekse onun üzerinden böler.
Umarım maaş, beklentiniz düzeyinde olur şu dönemde işsizlik çok zor.
Yalnızca bir daha böyle davranmayın bence, maaş sizi tatmin edecek olsa çat diye söyler çünkü.

Aslında şartlar konuşulmadan deneme süreci baslatilmaz.
Ayrıca deneme süreci bile olsa çalışan sigortalanmalidir
Ek olarak deneme süreci ücreti de bünyesinde barındırır.Verilecek aylık gün bazında bölünüp çalıştığınız gün kadar size takdim edilmelidir.
Yani deneme süreci sadece tazminatsız ayrılma hakkını saklı tutar.Yukarida saydığım şartlar deneme süreci içersinde de uyulması gereken şartlardir.
Bunlar bir şirket değil aile bakkalı gibi çalışıyor sanki..

Hayirli olsun öncelikle zaten anlarsiniz ilk hafta neyin ne oldugunu.Maas ilk konusulacak seydir.Bir de burasi aile sirketi gibidir tarzi konusma yapan is yerlerini pek sevemiyorum.Her isi yaptiririyorlar sonra.Sonucta orasi bir is yeri ve kimse kimsenin agbisi,ablasi olmak zorunda degil.Kurumsal sirketler ise her zaman daha iyidir.Tüm sosyal haklariniz mevcuttur.Bence stres yapmayin cok,az cok kendilerini belli etmisler,bu hafta anlarsiniz.Tecrube olur bir yerde size de.

Bana çok profesyonel gelmedi. Böyle abi abla ayağı yapanlar genelde duygusal manipülasyonla insanı az paraya çok çalıştıran tipler. O yüzden dikkatli olun. Kafanızı karıştırmalarına izin vermeyin ve beklentinizin altında maaşa inmeyin. Umarım böyle bir yer değildir ve huzurla çalışırsınız.

Bence de.sadece çalışma saatlerini konuştuk.daha iş görüşmesini yapmadan muhasebeci kadının "sizi eve akşam ben bırakırım sabah da ben getiririm" demesi ilginçti.Yani gerçekçi bir insanım kendi kendime "bu kadın gercek mi" diye düşündüm.
Bakalım artık Cuma günü belli olacak her şey

Insallah. Zaten benim tavrım belli kendimi kullandırmam ve meslek tanımımın dışına çıkmam.oradaki duruşumu da belli ederim. Çok fazla samimiyeti gereksiz buluyorum mesafeli ve iyi bir iletişim en iyisi. Ama şu an stresliyim yarın için

Kurumsal olmayisimizi abi gibi kardeş gibi davranarak kapatıyoruz demişler.
Yani bunlar aylık maaşını bile gününde yatiramazlar gibi geliyor bana.Sana da böyle abartılı bir biçimde iyi davrandıkları için o maaşı bile sormaya cekinirsin bir süre sonra..Esasen bu da bir baskı şekli..
Anlayana :)

Acmalıydı

Haklısınız.Meslek tanımım dışındaki herhangi bir işi yapmayı kabul etmem zaten. O konuda tavrım net olur. Benim tahminim orayı organize edecek ve disiplinli birini istiyorlar.eğer çalısma düzenimi beğenirse maaş çok sorun yapmayacak gibi. Çünkü maaş konusunda çok cimri olsa zaten "sana verebilecegimiz bu kadar " diye söylerdi. Bilmiyorum belki de fazla iyi niyetli düsünüyorum

Ben o konuda dikkat edecegim.Eğer işe başlarsam da elden değil banka hesabıma ödeme şeklinde olmasını isteyeceğim.Bu şekilde istemek çalışanın hakkı bence.
Baktım ki maaş verme konusunda iş konusunda sorun yaşatıyorlar istifamı verip ayrılırım. Bana istedikleri kadar iyi davransınlar.Maaş almak ayrı iyi davranmak ayrı benim için. Bakalım insallah hayırlısı olur benim için

Tavriniz net olsa da bu tip patronlar icin farketmez maalesef.. Zaten basta söylemis ,agbi,abla tarzi.Resmilik yok.Siz baslayin da iyi olursa fena mi olur yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…