Geçen yıl mezun oldum gittiğim is görüşmelerinden hiç geri dönüş olmuyordu.Diyetisyenim. Geçen gün bir yemek firmasına CV'mi gönderdim.Ertesi gün görüşmeye çağırdılar.Görüşmeye gittiğimde orada beklerken orada çalışan muhasebeci kadın bana çok samimi davrandı.İşyeri sahibini çok övdü. "Çok iyi,dürüst bir insan.Çalışmaya başladıgınızda siz de ne demek istedigimi anlayacaksınız" dedi.Evlerimiz yakınmış komşuyuz sizi ben sabah işe gelirken alır akşam da bırakırım arabamla dedi.Bu konuşmalar görüşme saatinden 20 dk erken gittiğim için beklerken oldu.Benim insanlarla iletişimim iyi ama ilk anda sanki beni yıllardır tanıyor gibi samimi davranması bana ilginç geldi biraz.
Çalışma hayatında böyle samimi insanlar oluyor mu bir anda ?? bu konuda tecrübeli olanlar fikir verirse çok sevinirim
Iş yeri sahibi geldi.onunla iş görüşmesi de olumlu geçti."öncelikle biz kendimize bir çalışan değil kardeş arıyoruz.Burda abi kardeş oluruz.Birlikte çalışıp aşımızı ekmeğimizi paylaşırız, gün olur bir sıkıntın olur onu paylaşırız " dedi.İşle ilgili konuşmamızdan sonra "ben sizde o potansiyeli gördüm yapabilirsiniz" dedi.
5 günlük deneme sürecim olacak hem benim için hem de onlar için.Sonrasında Cuma günü tekrar detaylı konuşuruz dedi. Benim sormak istedigim bir sey var mı diye sordu.
Ben çalışmaya başlarsam eğer maaş konusunu sordum(Sonuçta beklentimin çok aşagısında olursa belki de deneme süreci için gitmek istemeyecegim). Onu da Cuma günü belirleyecegimizi söyledi.
Yarın sabah gideceğim ama çok stresli ve heyecanlıyım ilk iş tecrübem olacağı için.
Bir de maaş konusunun başlangıcta belirlenmesi gerekmez miydi bu biraz aklımı karıştırdı. Orada mutfak personelleri dışında yönetim kısmında olan 2 kişiymiş ve 3. olarak beni alacaklar eğer başlarsam.acaba çalışma düzenimden memnun kalırsa istediğim maaş çok aşırı yüksek olmamak şartıyla verirler mi? Çünkü normalde iş görüşmelerinde ilk başta maaş konusunu söylüyorlar şu kadar verebiliriz gibisinden.Ama bu göruşmede hic konusunu açmamaları bana ilginc geldi.