Stresliyken işe/okula nasıl odaklanabiliyorsunuz?

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar,

Stres durumunda işe sınavlara odaklanamıyorum. Sanki zihnim benimle mücadele ediyor. Çalışmak icin oturuyorum ama sürekli baska islerle meşgul olurken buluyorum kendimi. Yapmam gerekenleri yapmayınca daha cok stres yapıyorum ve dogal olarak yapacağım şeyi yine yapamıyorum
Ve bu kısır döngü sürüp gidiyor.

Bununla başa çıkmaya çalışırken de cok yoruluyorum.

Sonucta yapmam gereken seyleri yapip sinavlarimi veriyorum ama hem müthiş yıpranmış oluyorum hem de fazladan zaman kaybediyorum.

Siz ne yapıyorsunuz stresinizi yenmek icin? Nasıl odaklanma probleminizi aşıyorsunuz?

Sınav zamanları ben odaklanma müzikleriyle ders çalışırdım, bulursam buraya atarım. :) Masada dikkatinizi dağıtacak şeyler olmamasına dikkat edin, telefonu muhakkak sessize alıp göz önünden kaldırın. Bir de kendinize hedefler belirleyin. Sizin derslerinizi bilmiyorum da kendimden örnek vereyim. Ben sınav tarihleri listesini alır almaz yakın sınavdan uzak sınava doğru belirliyordum. İşte atıyorum dün 3 saat endüstri çalıştım, bugün 3 saat klinik çalışayım, yarın endüstri sınavım var yatmadan da endüstri konularını gözden geçireyim ve uyuyayım gibi. Mola verin muhakkak, mola vermeden harıl harıl ders çalışmak hiç çalışmamakla eşdeğer. Zihninizi dinlendirmelisiniz. Benden bu kadar. :)

yanımda hep beni kontrol edecek birisi oluyor. sınav dönemini bugün bitirdim,bu sürede full time okuldaydım. sevgilim yanımdaydı. sürekli yapamadıklarımda yardımcı oldu,sen yaparsın,hep çalıştığın yerden gelecek korkma gibi sürekli konuştu. bir de sınava girmeden önce bir öpücük

yanımda bir destekçi olunca ben kendimi daha güçlü hissediyorum şahsen. yalnız başıma çalışmak beni çok sıkıyor.

Ya biraz karışık bir sistem aslında bizimki. Hem derste anlatılan hem de anlatılmayan durumlardan sorumlu olabiliyoruz. Bu fazlalık sanırım beni ürkütüyor. Bir atalet geliyor ki sormayın :)
Teşekkür ederim :)

Var da destekçim bende olumlu ya da olumsuz bir etki yaratmıyor. Yani kendimi biliyorum, notlari biliyorum, önceki senelerin sorularini görüyorum, hocaların bizden istediklerini düşünüyorumm. Sonra da gelsin cinnet

Var da destekçim bende olumlu ya da olumsuz bir etki yaratmıyor. Yani kendimi biliyorum, notlari biliyorum, önceki senelerin sorularini görüyorum, hocaların bizden istediklerini düşünüyorumm. Sonra da gelsin cinnet

ben her yerde böyle pembe gözlüklüyüm ama kalacağımı bildiğim sınava bile ihihihi diye girebilme potansiyelim var

bir de bölüm ne bilmiyorum ama bizimki daha subjektif olabiliyor. yani hocanın istediği çok net şeyler olmuyor hani teorik bilgiyi bildikten sonra kendine göre bir şeyler de çıkabiliyorsun ortaya. rahatlığım bundandır belki.

size kolay gelsin,sanırım sınav döneminiz çok çok başarılar

Stres -panik vb durumlarda ölümü düşünürüm.
Ucunda ölüm yok derim geçerim.
Rahatlarım.

Bu daha önce de başka bir konuda dile getirilmişti, çok güzel tavsiyeler vardı; hatırlasam link atacağım direkt ama aklıma gelmiyor.

Okurken hatta çok relakstım; "En fazla sıfır çekerim, nooolmuş?" derdim.
Onun rahatlığıyla zaten iyi sonuç gelirdi hep.

Sınav dönemim değil ama coook teşekkür ederim

Beni de bu rahatlatıyor çoğu zaman ama hayal kırıklığına ugratacağım kisiler aklıma geliyor sonra da...

Beni de bu rahatlatıyor çoğu zaman ama hayal kırıklığına ugratacağım kisiler aklıma geliyor sonra da...

Hiç öyle düşünmeyin. Muhtemelen anne-baba üzerine düşünüyorsunuz, hatta "Bu kadar emek verdiler, her türlü yardımı yaptılar, yüzlerini kara çıkaramam" dedikçe daha bir geriliyorsunuzdur. Tipik şeyler.

Bir ara viral bi mektup vardı, kız, babasına bi mektup yazıyordu öyle beter bir hayatın itirafı ki; adamın okurken yüreğine inmek üzereydi filan. Sonra da "Bunları aslında yaşamadım baba, sadece sınıfta kaldığımı söylemek istedim." gibisinden bi sonu vardı ki baba "Şükür kızım sınıfta kalmış" diyordu.

Okul işlerine takılmayın, elimizden geldiğince düzgün bir hayat yaşamak, doğru-iyi insan olmak, ailelerimize vereceğimiz en güzel hediye. Hiç gerek yok strese.

Aslında insanlara faydası dokunan biri olmak icin çabalıyorum. Bunu yapamadigimda da hayal kırıklığına ugratacakmışım gibi geliyor. Evet hem ailemi hem de kendimi. Bilmiyorum benden beklenenleri karsilayabilecek olmasam benim yapabilmem istenmezdi diye düşünüyorum.

Cok karmaşıklaşıyor anlattıkça.

Yanılmıyorsam tıp fakültesi okuyordunuz, bir yorumunuzdan aklıma almışım (Filden halliceyim biraz)
Ağırdır, streslidir ve idealist, insana dokunarak bire bir yardım etmek, reaksiyon almak isteyen biri için mükemmel mesleklerden biridir. Zaten yola koyulmuşsunuz; kendi kendinizi niye sıkıyorsunuz ki?

En kötü halde ne olabilir?
En kötü ne olabilir, okul yarım kalır, hepsi yarım yamalak öylece kalır gider. Peki sonrası?
Bu andan bi geçin, sonrasını hayal edin. Nasıl bir yol çizerdiniz, neler yapardınız?
Sanmam ki "Nalet olsun" der kendinizi eve kapatırdınız.
Demek istediğim, kötü anların hayalini kurarak oraya çakılı kalmaya meyilli oluyor insan strese girince; o ufacık düşünce içinde sıkışıp kalıyor. Oysa ki hayat bir andan ibaret değil, en kötü senaryoda bile, insan bir yolunu bulup çıkıyor işin içinden pes etmediği sürece.

En ağır yıkımların ardından bile hep yapımlar başlar.
Ki stres sadece yıkım anını tekrar ettirir durur kafanızın içinde.
İstenenleri yapabilmek, istediğinizi yapmak, yapamamak; bu kısmı geçseniz bi nasıl güzel olacak.

Teşekkür ederim :) dediklerinizi yapmaya çalışıcam, gerçekten teşekkür ederim :)

Sinir, stres, yok bunalımdayım.. bunlar ders çalışmak veya iş yapmak için birer bahane, bu bana engel olamaz.. umrumda değil derim.. başarı seni çekemeyenleri üzer.. benim görevim der. Başlarım.. başarılar dilerim..

Çok gergin olduğumda işler kötüye gidiyo doğal olarak. en son işten çıkarılmakla tehdit edildim... eh olursa olsun kendim çıkarım sıkıntı yok dedim. saniyesinde hafifledim... ne için üzüyorum ki kendimi? asgari maaş için mi?

Haklısınız. Hem belki de daha güzel yerlere açılmak için kapanır kapılar? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…