Stresten sagligim gidiyor

Ayyyy 😔😔 ben sana direk anlatayim omuzlarimin ustunde 24 saat biri oturuyor farzet kaldiramiyorum.belim kollarim hep agriyor. Mesela az yemek yesem hemen karnim sisiyor. Aksami 38 beden sabah afedersin lavaboya aninda 34 beden bak dusun.hep siskinlik.birgun ishal birgun kabizlik. Sonunda stresten hizursuz bagirsak sendromu teshisi konuldu bol bol kefir icmeye basladim gazli iccekleri atti.lakstozsuz urunler kulanmaya basladim. Ama dr en basta biseyi takmayacaksin dedi
İyi de sizinki beslenmeyle zor düzelir.
Çünkü sizi hasta eden stresli ev ortamı.
O ortama hergün gidiyorsunuz kaçarınız yok.
Ya takmamayı öğreneceksiniz ya da masaya elinizi vurup yeter diyeceksiniz.

Ben annemle ciddi sorunlar yaşadığım için nefes darlığı, uykusuzluk, hastalık korkusu vb sıkıntılarım başlamıştı. Eşimle hergün didişiyorduk. Huzur kalmamıştı.
Radikal bir kararla işi gücü bırakıp başka şehire taşındık. İki yılda anca toparladım. Şimdi çok şükür huzurum da sağlığım da yerinde.

Hep soruyorum bir cinnet her şeyi halleder mi? Kimse senden daha değerli değil, gerekirse cinnet geçir hepsini kov, sonra da nasıl tekme koydum ama de otur bir sigara yak ve kahveni iç, bırak ne olacaksa olsun artık, her halükarda hasta olacaksın
Dimi petrick bana oyle geliyoki 15 gune evde olay patlar

İyi de sizinki beslenmeyle zor düzelir.
Çünkü sizi hasta eden stresli ev ortamı.
O ortama hergün gidiyorsunuz kaçarınız yok.
Ya takmamayı öğreneceksiniz ya da masaya elinizi vurup yeter diyeceksiniz.

Ben annemle ciddi sorunlar yaşadığım için nefes darlığı, uykusuzluk, hastalık korkusu vb sıkıntılarım başlamıştı. Eşimle hergün didişiyorduk. Huzur kalmamıştı.
Radikal bir kararla işi gücü bırakıp başka şehire taşındık. İki yılda anca toparladım. Şimdi çok şükür huzurum da sağlığım da yerinde.
Vallahi 1 ay deneyecegim zaten kendi aralarindada kavga ettikleri icin insallah sebepleri kendi olsun gunaha aokmasinlar veni kovmaktan beter ederm

Sırf bu konuya cevap vermek için giriş yaptım.David Burns ün İyi Hissetmek adlı bir kitabı var.İşe yaramaz demeyin mutlaka okuyun ve içindeki alıştırmaları yapın.Ne kadar iyi geldiğine inanamayacaksınız.İşe yaradığında bana dua edin etipufcumhuriyeti sınavlarında başarılı olsun diye :)

Sırf bu konuya cevap vermek için giriş yaptım.David Burns ün İyi Hissetmek adlı bir kitabı var.İşe yaramaz demeyin mutlaka okuyun ve içindeki alıştırmaları yapın.Ne kadar iyi geldiğine inanamayacaksınız.İşe yaradığında bana dua edin etipufcumhuriyeti sınavlarında başarılı olsun diye :)
Hemwn yarin aliyorum canimcim ve dualarimdasn sende bana dua et ne olur artik gelmesinler karismasinlar ya

butun hastaliklar stres kaynakli nerdeyse..ne demisler duvari nem insani gam yikar...

insanlari degistiremeyecegimize gore, elinden geliyorsa o insanlari hayatindan cikarmak mantikli.

valla koca icin bir cok seye katlaniyoruzda, onlar bizim icin neye katlanirdi acaba? ben bu konuda cok netim. sen kendine acimazsan kimse acimaz. ha eskiden bende bi ara cok icime atardim bazi seyleri. simdi deli dolu konusuyorum ve dusunuyorumki...ben varsam cocuklarim iyi ben yoksam kotu..kimse icin kendimi uzemem. ha uzmuyor muyum? yok ole bi dunya, ama...elimden geldigince az. yoksa herkesin bir gece deli gibi agladigi anlar vardir

Biraz pahalı biliyorum ama calisiyormuşsun eşinle bir çift terapisine gitseniz? Çünkü belli ki seni hasta eden eşin ve ailesi. Eşin seni psikolog sayesinde anlayabilir bazen 3. Kişi söyleyince daha etkili oluyor. Yoksa bu, ben takıyorum ondan oluyor en iyisi takmayım denilecek birşey değil ki.

Evet en buyuk hatam geri donmek oldu ozman bir kac aylik evliydim acaba benmi alisamadim benmi yapamadim bir kere daha doneyim dedim. Ama bu ailesi olmasa sorun yok. Bu ailede hep var bubgisile ben ölcegeim tez zmanda bunlara bisey olmaz. Ben hemen sagligimdan oluyorum kendimede kiziyorum insan biseye sinirlenip kendini 10 saat ac birakamz yani. Benin kizginligim aslinda kendime. Hic mi sorun yasamayacagim su hayatta. Sadece bu kisilerle degil herseyeb t akintiliyim
O halde sadece psikiyatri değil , terapi de Alman şart

Kizlar iyi gunler dilerim.biraz uzun olabilir ama bana iyi gelecek olan herseyi herkesin fikrini bekliyorum.
Evlenmeden once aile hayatim gayet sakin maddi manevi orta halli ailenin kiziydim.gozum biseyde kalmadi kendim calistim yedim aileme destek oldum.ama annemle babamin arasinda sorunlar vardi bizi tabiki uzmediler ama aralarinda sorunlardan ben hep etkilendim.(alkol kiskanclik) vs.ben panik atak oldum ailem uzuldu hani abartama kendine gek her evde sorunlar var bak olmaz artik falan deselerde senelerce antidepresanlada azda olsa attim.evlendim cok daha buyuk stres sikinti.manevi sorunlar esimin ailesi cok karisik. Gelirler gitmezler geldiklerinde herkes biribiriyle kavga eder. Esim sever sahiplenir ama bunlarda sinir stres hep genetik. Aralarinda saygi yok.uzaktada olsak gelirler huzuurmu bozarlar esim ne yapayim ailem atamam satamam der.ailemin evine donerim sorun yok ama evliligim biticek benim cevrem hep dedikoducu.hakliyken haksiz yere gitmek emeklerim evim yillrca kendim calistim yaptim.
Anlayacaginiz sorun esim ailesini atmiyor at demiyorum ama maddi durumlari oldugu halde esim israrla kendi ariyor cagiriyor. Hem pastam dursun hem karnim doysun.
Ve dun doktora gittm adam diyorki kendini o kadar kasiyorsunki muayene edemiyorum bile.stresin yuzune yansimis. Midem bagirsaklarim mahvolmus. Beyin direk bagirsaklarla alakali. Ne zamn stres yapsam bir haftada en az uc kilo gidiyor emin olun.simdi sizden ricam ben bunlari nasil takmayabailirim.geziyorum alisveris yapiyorum ama o anlarda bile hep kendimle bogusuyorum.hep laflar tattismalar bana sunu derse soyler derim giibisine laflar.asla beyin bos degil. 2 kilo vermisim gecen haftadan beri. Bana sunlari ye toparlarsin sunu yap iyi gelir diyin ne olur.pskiyatrye gittm agir ilaclari artik almak istemiyorum.ailemi ayri dusunuyorum bunlarla ayri dusunuyorum siyiricam artik.dr sen boyle herseyi takarsan sende daha cok hastalik cikacak dedi acik acik.😢
Ailesi geldiğinde sizin evde olmama gibi bir şansınız var mı? 5-10 gün kalıyorlarsa mesela, sen ailenle keyf yap, ben de kendi ailemle hasret gideriyim diye, siz de kendi ailenize gidebilir misiniz?

Çok mu utopik bir düşünce oldu? Madem kendi istiyor kendi ağırlasın ailesini. Sağlık elden gittikden sonra kocanın hiç bir önemi kalmaz zaten. Ve sinir stress her türlüğü hastalığa davetiye oluyor malesef.

Bana diyorki herkesin bir ailesi var sonucta sizinkielrde gelip kalabilirler sen yemiyorsun icmiyorsun hayati kendine zindan ediyorsun rahat ol kimse senden hizmet beklemiyor ama varliklari bile yetiyor
Peki neden istemiyorsun , ne zamanda bir geliyorlar ?
Size bariz zararları var mı ?
Eşinize durumunuzu anlatın.

Peki neden istemiyorsun , ne zamanda bir geliyorlar ?
Size bariz zararları var mı ?
Eşinize durumunuzu anlatın.
Zararlari yok bisey istemezler etmezler ama ben evimde rahat edemiyorum ki canm.esimde diyoki seninde annen baban gelse basimin ustunde yeri var diyo sen kendi kendine dunyayi dar ediyosn diyo

Ailesi geldiğinde sizin evde olmama gibi bir şansınız var mı? 5-10 gün kalıyorlarsa mesela, sen ailenle keyf yap, ben de kendi ailemle hasret gideriyim diye, siz de kendi ailenize gidebilir misiniz?

Çok mu utopik bir düşünce oldu? Madem kendi istiyor kendi ağırlasın ailesini. Sağlık elden gittikden sonra kocanın hiç bir önemi kalmaz zaten. Ve sinir stress her türlüğü hastalığa davetiye oluyor malesef.
Canim ben calisyorum zaten gub icinde hic gormuyorum.ailem uzakta. E isimi birakiota gidemiyorum. Mecburen iki ay daha sikicam disimi ama dun kesin konustum daha istemiyroum diye. Vallahi bosnamayi goze aldim ailesi demez yani aman cocugumuzun yuvasi yikilir.umurlarinda olmaz

Zararlari yok bisey istemezler etmezler ama ben evimde rahat edemiyorum ki canm.esimde diyoki seninde annen baban gelse basimin ustunde yeri var diyo sen kendi kendine dunyayi dar ediyosn diyo
Sende rahat ol.
Kendine stres yaratma.
Neden böyle stres oluyorsun ki yabancılıyorsun belli ki

Back
X